مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: مردم باید به عنوان حافظان اصلی منابع طبیعی از این نعمات خدادادی محافظت کرده و خود را در این باره مسئول بدانند.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، سید صمد سید موسوی در مانور منطقه اطفای حریق منابع طبیعی شهرستان های شمال آذربایجان غربی که به میزبانی شهرستان سلماس برگزار شد، با اشاره به لزوم حراست از منابع خدادادی طبیعی اظهار کرد: نمی توانیم از آثار منابع طبیعی و فضای سبز در زندگی خود غافل شویم زیرا منابع طبیعی نقش مستقیم در زندگی ما دارند و چنانچه از آنها غافل شویم صدمات زیادی به ما وارد می شود .
موسوی حفاظت از منابع طبیعی را نیازمند عزم همگانی دانست و افزود: برای توسعه منابع طبیعی و جلوگیری از نابودی آنها همه باید دست به دست هم بدهیم و به توسعه و فرهنگ سازی منابع طبیعی کمک کنیم .
وی تصریح کرد: آتش سوزی هر هکتار مرتع یا جنگل میلیاردها ریال خسارت به منابع طبیعی وارد می کند و تنها راه جلوگیری از بروز این خسارت، پیشگیری و روشن نکردن آتش در این اراضی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی بیان کرد: با توجه به بارندگی های خوب سال جاری مراتع از پوشش گیاهی خوبی برخوردار بوده و همین امر موجب نگرانی مسئولین منابع طبیعی در ایام تابستان است، چراکه با روند افزایشی گرمای هوا و تردد افراد در عرصه های مرتعی و جنگلی ضریب احتمالی حریق در عرصه ها نیز افزایش می یابد .
موسوی با اشاره به ابعاد و اهداف برگزاری این مانور بیان کرد: در این مانور همه دستگاههای مرتبط از جمله شهرداری ؛ آتش نشانی ؛ هلال احمر؛ سازمانهای مردم نهاد و دوستداران طبیعت حضور دارندکه با انجام آتش سوزی های نمادین اقدام به اطفاء آن خواهد شد و همچنین دستگاههای موجود اطفاء حریق نیز مورد آزمایش و استفاده قرار گیرد.
بهروز عظیمی رئیس اداره منابع طبیعی سلماس نیز در این مانور گفت:این مانور عملیاتی دومین مانور استانی در شهرستان سلماس در عرصه مراتع و منابع طبیعی بود که با حضور فرمانده یگان حفاظت و مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان غربی، فرماندار و اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران سلماس و با مشارکت یگان های حفاظت منابع طبیعی شهرستانهای شمال استان، یگان های حفاظت محیط زیست، دستگاه های خدماتی و امدادی سلماس در محل پادگان سلیمان خاطر این شهرستان برگزار شد.
عظیمی بیان کرد: هدف از اجرای این مانور ارزیابی توانایی های ادارات شهرستان و نیروهای یگان حفاظت در اطفاء حریق در جنگلها و مراتع، آمادگی پرسنل و چگونگی مدیریت بحران در هنگام حریق، فراهم کردن تجهیزات در حالات اضطراری و رفع نواقص احتمالی و نیز ایجاد تعامل و هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی عضو ستاد مدیریت بحران، بررسی اﻣﮑﺎﻧﺎت ﻻزم ﺟﻬﺖ پیشگیری از وﻗﻮع حریق در جنگلها و مراتع شهرستانهای شمال استان می باشد.
وی با بیان ابراز رضایت مسئولین از هماهنگی و عملکرد نیروهای در اطفای حریق مراتع، اذعان کرد: متأسفانه هر ساله شاهد آتشسوزی در اغلب جنگلها و مراتع در شهرستانهای سطح استان هستیم و برگزاری چنین مانور به شناسایی نقاط ضعف و قوت دستگاههای امداد رسان بود جهت هماهنگی و رفع نواقصات در حوادث واقعی بسیار مفید می باشد.
رئیس اداره منایع طبیعی و آبخیزداری سلماس با اشاره به نقش مهم مردم محلی در جلوگیری از گسترش آتشسوزی در مراتع، افزود: از روستاییان، بهره برداران، دهیاران و شوراهای عزیز روستاها درخواست داریم تا نسبت به آتشسوزی در مراتع حساسیت نشان داده و با مشاهده آتشسوزی حتما مراتب را با شماره تلفن امداد جنگل و مرتع 1504 اطلاع رسانی نمایند تا همکاران ما در یگان حفاظت منابع طبیعی سریعا به موضوع رسیدگی نمایند.
به گزارش ایسنا؛ در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی برای حفاظت و پیشگیری از هر گونه اتفاقات احتمالی در عرصه های ملی اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
انتهای پیام