رئیس اتاق اصناف ارومیه بیان کرد:در حال حاضر حدود ۴۰۰ واحد ضایعات فروشی در ارومیه فعالیت دارند که برای بیش از ۳۰۰ واحد شناسنامه صادر شده و مابقی آنها که جدیدا به این شغل روی آورده اند در حال شناسایی هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ارومیه، اصغر طاهری پور در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تعلیق پرونده اتحادیه ضایعات فروشان ارومیه از سال ۹۱ تاکنون، اظهار داشت: از جمله اقداماتی که اتاق اصناف برای ضایعات فروشان و مشاغل آلاینده انجام داد تشکیل اتحادیه ضایعات فروشان ارومیه و ساماندهی صاحبان این نوع مشاغل و قانونی کردن فعالیت آن ها بوده است.
وی، افزود: در حال حاضر حدود ۴۰۰ واحد ضایعات فروشی در ارومیه فعالیت دارند که برای بیش از ۳۰۰ واحد شناسنامه صادر شده و مابقی آن ها که جدیدا به این شغل روی آورده اند در حال شناسایی هستند.
رئیس اتاق اصناف ارومیه، با اشاره به اینکه مشاغل این چنینی نظم شهر را به هم ریخته اند، عنوان کرد: کمربندی ورودی شهر ارومیه، خیابان خرمشهر، مناطق الواج، حسین آباد و علی آباد و کشتارگاه دارای بیشترین مغازه های ضایعات فروشی بوده و منظره زشتی را در این محلات پدید آورده است.
وی، با بیان اینکه غیر از سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی تاکنون هیچ نهاد و ارگانی کوچک ترین همکاری و مشارکتی را در راستای ساماندهی این مشاغل مزاحم نداشته، گفت: طی تصویب کمیته ساماندهی مشاغل آلاینده و مزاحم در ۲۹ بهمن سال ۹۳ بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین واقع در روستای قوتلو جاده بالانج ارومیه توسط سازمان منابع طبیعی آذربایجان غربی به ما واگذار شد تا برای ساماندهی ضایعات فروشان مورد استفاده قرار گیرد.
طاهری پور، ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان منابع طبیعی مستقیما حق واگذاری سند این زمین ها را نداشت آن ها را به اداره مسکن، راه و شهرسازی واگذار کرده و راه و شهرسازی باید به نام ما می زد اما پس از نامه نگاری های اداری فراوان و سختی های طی شده در این مسیر از ۵۰ هزار هکتار فقط ۱۳ هزار هکتار زمین به ما اعطا شد و اعتراضات ما نیز نتیجه ای در پی نداشت.
وی، با تاکید بر ناهماهنگی های مسئولان و وعده های توخالی آنان، با گلایه از «کهوریان» معاون سابق عمرانی استاندار آذربایجان غربی، اذعان داشت: پس از بررسی های انجام شده توسط مسئولان در نهایت آقای کهوریان معاون سابق عمرانی استاندار اعلام کرد به دلیل اینکه زمین ها در مسیر ریل قطار واقع شده فاقد مجوز برای انتقال ضایعات فروشان به این محل است و عملا زحمات ما بر باد رفت.
رئیس اتاق اصناف ارومیه، با تاکید بر اینکه هدف از اجرای این طرح رفع مزاحمت، حفظ منظر و مبلمان شهری و برخورداری قشر ضایعات فروشان از کسب و کار قانونی و بهداشتی است، گفت: با این اقدام کارشناسی نشده و کاملا غیرعلمی معاون سابق عمرانی استاندار تمام زحمات ما بر باد رفت حال آن که اصلا مسیر قطار و ریل ها از آن سوی جاده و کیلومترها دورتر از این زمین ها و این روستا واقع شده است!
وی، تاکید کرد: طی حضور در جلسه اخیر بازدید از محل زمین های انتخاب شده برای اسکان ضایعات فروشان که با حضور معاون دادگستری استان و معاون عمرانی فعلی استاندار آذربایجان غربی برگزار شد، فعلا هیچ پاسخی از سوی مسئولان به ما داده نشده است.
به گفته طاهری پور، شهرداری بارها خواسته این مشاغل را تعطیل کند ولی اتاق اصناف مانع این اقدام شده چراکه با تعطیلی این شغل عملا قریب به ۴ هزار نفر محل درآمدی نداشته و زندگی آنها به سمت فروپاشی خانواده ها و کارهای خلاف قانون پیش خواهند رفت