رئیس دانشگاه ارومیه گفت: مناظرات دانشجویی مسیر گفتمان توسعه کشور را هموار می کند.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، دکتر رحیم حب نقی در آیین اختتامیه هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان استان که با حضور سرپرست جهاد دانشگاهی استان، معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه، مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه و سایر مسئولان ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی در سطح دانشگاههای استان بویژه جهاد دانشگاهی استان گفت: جهاد دانشگاهی با درایت و تعهد انقلابی خود به موضوعات منظرات دانشجویی ورود پیدا کرده است که لازم است توجه و حمایتهای بیشتری از برگزاری اینگونه مسابقات مناظره در سطح دانشگاههای کشور صورت گیرد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی استان با پیشینه درخشان خود در مباحث علمی و فرهنگی با برگزاری چنین مناظراتی زمینه فرهنگسازی و تعامل گروههای دانشجویی را فراهم کرده است.
دکتر حب نقی با اشاره به اینکه برگزاری مناظرات دانشجویی تمرینی برای ارتقا آستانه تحمل است و مسیر گفتمان توسعه کشور را هموار می سازد اظهار کرد: اسلام دین اختیار است و انسان را صاحب خرد و اندیشه می داند و خداوند منان انسان را در آیات متعدد به تامل کردن و اندیشه دعوت کرده است تا از این طریق بهترین ها را گزینش کند.
رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه رویکرد وزارت علوم برتقویت فضای گفت و شنود صحیح و اصولی در قالب چهارچوبها است اظهار کرد: مباحث دانشجویی بجای اینکه در خفا انجام شود باید آزادانه در فضای صمیمانه با رعایت ضوابط و قوانین انجام شود.
وی با اشاره به اینکه حاصل مباحث دانشجویی رشد فکری دانشجویان است افزود: نباید مسیر گفت و گو و مناظره در محیط دانشگاهی بسته شود چرا که وجود مباحثه و مناظره در محیط دانشگاهی سبب رشد عقلانی و ارائه راهکارهای عملیاتی می شود.
حب نقی با تاکید براینکه پرخاشگری در جلسات مناظره نتیجه نبود قدرت تحمل نظرات مخالف است افزود: لذا ضروری است آستانه تحمل را در مباحثه و مناظرات افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه دانشگاهها می توانند با برگزاری مناظرات به یک الگو در این راستا تبدیل شوند خاطر نشان کرد: چنانچه دانشگاهها در برگزاری مناظرات دانشجویی فعال عمل کنند فرهنگ مباحثه اصولی از بطن دانشگاه و دانشجویان به جامعه تسری یافته و فرهنگسازی می شود.
رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه طبق نظر سنجی های انجام شده دانشگاهها به عنوان سرمایه اجتماعی قابل اعتماد ضریب نفوذ بالایی در بین مردم دارند اظهار کرد: برگزاری جلسات مدون مناظره و مباحثات سبب تعامل گروههای مختلف دانشجویی و ارتقا سطح دانش و آستانه تحمل می شود.
وی گفت:در فضای تعاملی و تضارب آرا، اندیشه های صیقل خورده و بستر پیشرفت کشور در همه حوزه ها محقق می شود.
انتهای پیام