رسول خضری روز پنجشنبه در در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان های مرزی سردشت و پیرانشهر با 521 روستا و 221 کیلومتر مرز مشترک با عراق، به اندازه 2 مرکز استان به تلاش و کار مضاعف نیاز دارند که اختصاص ندادن نمایندگان جداگانه برای این شهرستان ها در واقع ظلمی در حق مردم این مناطق است.
وی اضافه کرد: این موضوع که مناطق مرزی حساس بوده و با داشتن مشکلات خاص خود نیازمند توجه ویژه ای هستند بارها در مجلس بیان شده و از طریق مبادی مربوطه پیگیری شده است.
خضری با بیان اینکه تلاش ها برای بازگشایی معابر مرزی سردشت و پیرانشهر ادامه دارد، گفت: مسدود شدن این معابر مرزی بدون اینکه زیرساخت اشتغالزایی در این مناطق فراهم شود موجب شده تا برای مرزنشینانی که از معابر قاسم رش، اشکان، دولی، و تمرچین ارتزاق می کنند با مشکلات معیشتی جدی مواجه شوند.
وی معابر کولبری را ظرفیتی برای اقتصاد کشور و مرزنشینان عنوان کرد و افزود: سایر گمرکات کشور به لحاظ قانونی محدود هستند اما معابر کولبری بهترین مکان برای دور زدن تحریم ها به شمار می روند و از آن طرف چون اقتصاد مرزها به اشتغال مرزنشنیان در این معابر وابسته است می توان با بازگشایی آنها 2 فرصت را با هم دنبال کرد.
وی با بیان اینکه سردشت اولین شهر قربانی سلاح های شیمیایی جهان در طول هشت سال جنگ تحمیلی است و مردم این دیار هیچگاه شهر و روستاها را خالی نکرده و در برابر تهاجمات دشمن سرافرازانه مقاومت کردند اظهار داشت: باید این حق را برای آنها قایل شد تا به علت خالی بودن سفره های شان از معابر کولبری امرار معیشت کنند تا شرمنده خانواده خود نباشند.
وی با اشاره به اینکه مسوولان کشوری باید در این خصوص با آسیب شناسی و فکر، راهکار مناسبی برای این مشکل داشته باشند افزود: مرزها ویترین نظام بوده و در این مورد باید توسعه از آبادانی مرزها آغاز شود.
نماینده مردم سردشت پیرانشهر در مجلس بیان کرد: در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به اقلیم کردستان عراق و همچنین نشست های سایر مسوولان بر بازگشایی معابر کولبری و ایجاد بازارچه های مشترک با اقلیم کردستان به منظور تسهیل سازی در مبادلات عراق تاکید شد.
وی اضافه کرد: طرح ساماندهی بازارچه های غیررسمی و کولبری به مجلس ارایه شده و با جمع آوری بیش از 150 امضا، تلاش های بسیاری برای مصوب شدن آن در جریان است که با تحقق این امر مشکلات بسیاری از مرزنشینان مرتفع می شود.
خضری با انتقاد از مصوبه دولت در خصوص ثبت سفارش در معابر کولبری گفت: بر اساس مصوبه هیات دولت در 24 بهمن سال گذشته، باید کارت های الکترونیکی مرزنشینان که حدود 18 هزار خانوار را شامل می شود اقدام به ثبت سفارش شده و منشا ارزی آن هم مشخص شود در صورتی که افراد شاغل در معابر کولبری تاجر نبوده و میزان خرید آنها نیز معلوم بوده و ارز در بحث آنها مطرح نیست.
وی از نشست هایی با رییس جمهور در ارتباط با ایجاد منطقه آزاد در سردشت و پیرانشهر خبر داد و گفت: مرزهای سردشت صادرات محور بوده و اگر این امتیاز اختصاص داده شود می توان تضمین کرد با توجه به بازار مصرفی اقلیم کردستان عراق، به اندازه 10 برابر سرمایه گذار ایرانی، سرمایه گذار خارجی جذب شود.
به گزارش ایرنا،حوزه انتخابیه سردشت و پیرانشهر به ترتیب با 120 و 100 هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده اند.
آذربایجان غربی دارای پنج پایانه مرزی است که یکی از این پایانه ها به نام تمرچین در پیرانشهر در مرز عراق واقع شده است.
7562/3020/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.