جلیل نوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور ترویج فرهنگ زکات، یک‌هزار و 76 شورای زکات در روستاهای استان تشکیل شده و کمیته امداد در تلاش است تعداد این شوراها را در سال جاری افزایش دهد.
وی اضافه کرد: تبلیغ، جمع آوری، هزینه و گزارش عملکرد از مهمترین وظایف شوراهای روستایی زکات است.
وی اظهار داشت: در سال گذشته مهاباد با بیش از 51 میلیارد ریال مشارکت در پرداخت زکات، در استان پیشرو بود.
وی بیان کرد: سال گذشته 91 درصد از زکات جمع آوری شده برای فقرا و محرومان استان هزینه شد و 9 درصد باقی مانده به طرح های عام المنفعه در مناطق محروم روستایی استان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: بهره گیری از تمام ظرفیت های استان جهت جمع‌آوری زکات، فعال کردن هرچه بیشتر شوراهای زکات شهری و روستایی استان و هزینه کرد مناسب زکات جمع‌آوری شده در راستای رفع مشکلات مددجویان و نیازمندان از مهم‌ترین اهداف حوزه زکات کمیته امداد آذربایجان‌غربی در سال جاری است.
به گزارش ایرنا، زکات در آذربایجان غربی بیشتر به گندم، جو و کشمش و در برخی موارد به دام تعلق می گیرد.
زکات در لغت به 2 معنای رشد و نمو و پاک آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق می‌شود که انسان از مال خود خارج می‌کند و به فقرا می‌دهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت را دارد و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده می‌شود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار می‌شود.
همراهی این‌ 2 به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق می گیرد.
8137/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.