فاروق سخنور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی باغداران منطقه برای مقابله با افت دمای هوا، اقدام به آتش زدن لاستیک خودرو در محدوده باغ ها می کنند که موجب آلودگی شدید هوا می شود و فایده چندانی نیز برای افزایش دما و جلوگیری از سرمازدگی درختان ندارد.
وی اضافه کرد: دود حاصل از آتش زدن لاستیک و ذرات ریز همراه آن در هوا معلق می شود و پس از طی مسافتی روی زمین می نشیند و باعث آلودگی محیط می شود.
وی از عموم شهروندان به ویژه زنان باردار، کودکان خردسال، بیماران آسمی، قلبی و عروقی خواست تا حد ممکن از ترددهای غیرضروری در بیرون از منزل به علت آلودگی های ناشی از دود حاصل از آتش زدن لاستیک ها پرهیز کنند.
وی از تبلیغ برخی رسانه ها برای ایجاد دود و روشن کردن آتش در محدوده باغ ها انتقاد کرد و گفت: تاکنون هیچ نتیجه علمی در این خصوص به اثبات نرسیده است.
به گزارش هواشناسی مهاباد پس از خروج سامانه بارشی، هوای سرد به منطقه ریزش کرده که باعث افت شدید دما شده است به طوری که در شبانه روز گذشته دمای هوا در بیشتر مناطق آذربایجان غربی به صفر و کمتر از آن رسیده که این روند تا پایان هفته تداوم خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، وجود دود غلیظ صبح امروز در برخی مسیرهای این شهرستان بویژه در جاده مهاباد - ارومیه و مهاباد - میاندوآب دید افقی را به کمتر از 10 متر کاهش داده بود.
در چند روز اخیر استفاده از دود و آتش زدن لاستیک خودرو در حالی در بین باغداران این شهرستان گسترش پیدا کرده که هنوز نیز برخی باغداران مشغول جمع آوری لاستیک های فرسوده از سطح شهر هستند.
به گفته کارشناسان انجام آبیاری بارانی در باغات و مزارع، بستن دریچه های تنظیم دما و رطوبت گلخانه ها و سالن های پرورش قارچ خوراکی، پوشاندن تنه درختان جوان، خودداری از انجام هرس سنگین درختان، عدم انجام هر گونه خاک ورزی در باغات به جهت حفظ ذخیره گرمایی خاک از جمله توصیه های مقابله با سرما در بخش باغبانی است.
کارشناسان در بخش زنبورداری نیز جفت کردن کندوها برای پرکردن فضای خالی وسط کندوها، جلوگیری از قرار گرفتن سوراخ پرواز در جهت وزش باد و بارش باران و برف، خودداری از باز و بسته کردن درب کندوها و پوشاندن درب کندوها با نایلون را توصیه می کنند.
در بخش زراعت نیز عملیات محلول پاشی ترکیبات غذایی کامل مانند اسیدآمینه و جلبک های دریایی همراه با عناصر غذایی در مناطقی که مزارع گندم وارد منطقه ساقه دهی شده توصیه می شود.
در شهرستان مهاباد بیش از 10 هزار هکتار باغ وجود دارد که در حدود هفت هزار هکتار ان به سیب اختصاص دارد و سالانه بیش از 100 هزار تُن سیب در این شهرستان برداشت می شود.
3020/6185/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.