به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری چهارشنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیمای مرکز آذربایجان غربی افزود: میزان صادرات از این استان طی سال 1396 حدود 460 میلیارد ریال بود که این رقم در سال گذشته بیش از 2.5 برابر شد.
وی اضافه کرد: این آمار نشان می دهد که آذربایجان غربی مزیت های زیادی در راستای توسعه تجارت خارجی دارد و باید از این ظرفیت ها در راستای توسعه روزافزون استان استفاده کرد.
وی بر توسعه زیرساخت های تجارت خارجی آذربایجان غربی به ویژه در گمرکات و بازارچه های مرزی استان تاکید کرد و ادامه داد: در این راستا بازارچه های تمرچین پیرانشهر و کیله سردشت توسعه یافته است و بازارچه های دیگری به ویژه در شمال استان راه اندازی می شود.
استاندار آذربایجان غربی تبدیل این استان به هاب نهاده های دامی، محصولات کشاورزی، لجستیک منطقه و تامین نیاز گوشتی کشور را از جمله مهمترین برنامه ریزی های اقتصادی مدیریت ارشد استان برشمرد و بیان کرد: همه این کارها در راستای افزایش تولید ناخالص داخلی و سرانه درآمد در کنار توسعه شاخص های اقتصادی انجام می گیرد و برای آنها برنامه ریزی های لازم را انجام داده ایم.
«شهریاری» توسعه راه ها را از جمله مهمترین عوامل توسعه اقتصادی برشمرد و گفت: سال گذشته به همت دولت تدبیر و امید و با حضور رییس جمهوری، راه آهن ارومیه به بهره برداری رسید که برای تکمیل این طرح و استفاده از آن برای توسعه اقتصادی استان، مسیرهای آنتنی نقده تا تمرچین و ارومیه تا سرو را پیش بینی کرده ایم تا اجرایی شود.
وی همچنین از برنامه ریزی برای اجرای طرح راه آهن سریع السیر ارومیه – تبریز خبر داد و افزود: قرار است دولت 50 درصد سرمایه لازم برای اجرای این طرح را تامین کند و 50 درصد دیگر توسط بخش خصوصی تامین شود که دنبال سرمایه گذار آن هستیم.
وی وجود سه فرودگاه در ارومیه، ماکو و خوی را مزیتی دیگر برای آذربایجان غربی دانست و افزود: مرز هوایی فرودگاه ماکو تایید شده و به دنبال آغاز پروازهای بین المللی از این فرودگاه و افزایش پروازهای بین المللی فرودگاه ارومیه هستیم.
استاندار آذربایجان غربی توسعه راه های ارتباطی را از دیگر تمهیدات مدیریت ارشد استان عنوان کرد و ادامه داد: احداث آزادراه ها و بزرگراه ها در نقاط مختلف استان و بهبود زیرساختی مسیرهای ارتباطی در شمال، جنوب و مرکز از جمله این اقدامات به شمار می رود.
«شهریاری» بخش کشاورزی را از دیگر بخش های اثرگذار اقتصادی آذربایجان غربی دانست و اضافه کرد: ارتقای بهره وری و توسعه کشت های با نیاز آبی کم در این بخش از ضرورت ها به شمار می رود و سرمایه گذاری های لازم با همراهی بخش خصوصی در این بخش تمهید شده است.
وی با اشاره به جذب 25 هزار میلیارد ریال سرمایه داخلی و 117 میلیون دلار سرمایه خارجی طی سال گذشته در آذربایجان غربی بیان کرد: بیش از سه هزار میلیارد ریال از سرمایه گذاری های داخلی در سال گذشته به سرانجام رسید که 2 هزار شغل نیز ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از سرمایه گذاری های خارجی نیز تا تابستان امسال به بهره برداری می رسد که می تواند در ارتقای شاخص های صنعتی آذربایجان غربی موثر باشد.
وی با بیان اینکه از اواخر دولت دهم به علت تحریم ها وضعیت اقتصادی و صنعت آذربایجان غربی دچار مشکل شد، گفت: برای بهبود وضعیت این بخش، اقدامات اساسی طی سال گذشته انجام شد که جلب همکاری بانک ها با حضور مدیران ارشد آنها در استان، اختصاص تسهیلات مناسب از سوی بانک های عامل و کاهش مشکلات مالیاتی از جمله این اقدامات بود.
استاندار آذربایجان غربی تسهیل کار سرمایه گذاری در استان را از جمله مهمترین اقدامات در راستای رونق تولید طی سال گذشته بیان کرد و افزود: ایجاد پنجره واحد سرمایه گذاری و الزام دستگاه های اجرایی دخیل در ارائه سریع مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاران از جمله این اقدامات به شمار می رود که امسال نیز بهبود این روند را در دستور کار داریم.
وی ایجاد و بهبود زیرساخت ها در شهرک های صنعتی را از دیگر اقدامات انجام شده برای کاهش مشکلات سرمایه گذاران دانست و اضافه کرد: با اقدامات اساسی در این راستا، برخی شهرک های صنعتی آذربایجان غربی تکمیل شده است و برای پاسخ دادن به درخواست های سرمایه گذاری جدید باید زمین جدید در اختیار شهرک های صنعتی قرار گیرد.
«شهریاری» از اختصاص 14 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی به بخش صنعت آذربایجان غربی طی سال جاری با موافقت وزارت نیرو خبر داد و بیان کرد: این تصمیم، مشکل آب صنعت استان را حل کرده و زمینه جذب سرمایه گذاران جدید را فراهم می کند.
وی اظهار داشت: همچنین برق، گاز و راه دسترسی بخش صنعت آذربایجان غربی با تمهیدات لازم تامین شده است و در استان مشکلی در این خصوص نداریم.
وی در بخش دیگری با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای خسارت ندیدن آذربایجان غربی از بارش های قابل توجه بهاری، گفت: با اقداماتی که انجام شد، بارش خوب بهاری امسال که در برخی نقاط جنوب استان به 250 میلی متر می رسید، مشکلی برای شهروندان ایجاد نکرد و هم استانی ها دچار مشکل نشدند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در صورت انجام ندادن اقدامات پیشگیرانه نظیر لایروبی انهار و بازکردن سدها، پیرانشهر نیز به مشکلی نظیر «پل دختر» دچار می شد، افزود: با برنامه ریزی مناسب نقاط بحرانی 13 حوضه آبریز استان شناسایی و با رهاسازی آب پشت سدها و لایروبی همه نقاط استان، این نقاط ترمیم شد.
وی از فعالیت 150 نهرکن در حال حاضر در نقاط مختلف آذربایجان غربی خبر داد و اضافه کرد: اعتبار لازم برای لایروبی 140 کیلومتر از رودخانه های استان با استفاده از اعتبار ویژه ستاد احیای دریاچه ارومیه و بودجه استانی در نظر گرفته شده است.
«شهریاری» مهمترین نتیجه بارش های خوب بهاری را بهبود قابل توجه وضعیت دریاچه ارومیه عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر روزانه به طور متوسط 55 میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه می شود و حجم آب موجود در آن به بیش از سه میلیارد و 350 میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در صورت رسیدن آب دریاچه تا آغاز فصل تابستان به چهار میلیارد مترمکعب، مشکل خشکی آن حل خواهد شد، اظهار داشت: با تحقق این امر و افتتاح طرح های ستاد احیا از جمله انتقال 600 میلیون مترمکعبی آب از سد کانی سیب و همچنین ورود 250 میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده به دریاچه، آب نگین فیروزه ای آذربایجان به خوبی تامین خواهد شد و مشکل آن نیز حل می شود.
8137/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.