سیدکامل حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان در جنگل های آفت زده منطقه میرآباد از توابع بخش وزینه این شهرستان با استفاده از 2 فروند هواپیما، محلول پاشی و آفت زدایی شده است.
وی بیان کرد: مبارزه هوایی با آفت کرم جوانه خوار بلوط برای نخستین بار با هماهنگی شورای عالی حفاظت از جنگل ها و سازمان محیط زیست در سطح جنگل های سردشت و پیرانشهر انجام شد.
وی اظهار داشت: طبق نظر کارشناسان و متخصصان زیست محیطی این مبارزه بیولوژیکی هیچ ضرری برای دیگر حیواناتی که زیستگاه آنان جنگل است، ندارد.
حسینی در رابطه با گشت و مراقبت از اراضی ملی این شهرستان گفت: امسال در بخش های گشت و مراقبت، اجرای عملیات آبخیزداری و نظارت مستمر، تسهیل گری و اقدامات آموزشی و ترویجی برای 20 نفر از جوانان تحصیلکرده بومی اشتغالزایی شده است.
وی در خصوص نصب و راه اندازی آبگرمکن های خورشیدی بیان کرد: در راستای اجرای طرح تغییر الگوی مصرف سوخت روستاهای محروم و حاشیه جنگل این شهرستان، 75 آبگرمکن‌ خورشیدی توزیع و نصب شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: طرح تغییر الگوی مصرف سوخت و جایگزینی سوخت‌های فسیلی با بهره‌گیری از انرژی‌های نو امسال در پنج روستای جنگلی و محروم سردشت اجرایی شد.
وی بیان کرد: این طرح با هدف کاهش نیازمندی روستا‌ییان جنگل‌نشین به سوخت‌های فسیلی از جمله چوب و هیزم ناشی از قطع درختان جنگلی و حمایت و تشویق آنان برای تغییر الگوی مصرف سوخت در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی طی سال جاری در 2 فاز انجام گرفت.
وی اظهار داشت: در فاز اول 50 دستگاه آبگرمکن در چهار روستای چوالان، کاولانه، آل‌مران و شاتمان و در فاز دوم 25 دستگاه آبگرمکن در روستای نستان نصب شده است.
حسینی با بیان اینکه آبگرمکن های خورشیدی به صورت رایگان به روستاییان داده می شود، ادامه داد: برای اجرای این طرح از محل اعتبارات صندوق توسعه به ارزش چهار میلیارد و 125 میلیون ریال هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال طرح غنی سازی جنگل های این شهرستان در سطح 135 هکتار انجام شد، گفت: این اقدام با هدف توسعه جنگل ها و با مشارکت جوامع محلی این شهرستان انجام و در قالب آن گونه های بومی همچون بنه، بادام، بلوط، مازوج و زالزالک در اراضی ملی و تُنک مناطق روستایی «شموله»، «دارساوین» و «شندره» غنی سازی شد.
وی با بیان اینکه طرح غنی سازی جنگل های این شهرستان از آبان سال جاری آغاز شد و به مدت 2 ماه ادامه داشت، اضافه کرد: برای اجرای این طرح سه میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه شد.
حسینی به بخشی از طرح های آبخیزداری در حال اجرای در این شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: عملیات مکانیکی ساخت چهار سازه ملاتی و خشکه چین با 400 مترمکعب در زیرحوزه روستای «نستان» با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و بروز سیلاب های تخریبی در پاییز امسال آغاز شد.
وی اضافه کرد: عملیات بیولوژیکی ساخت آبگیرهای هلالی نیز با هدف ذخیره نزولات آسمانی در سطح 25 هکتار از مناطق تُنُک جنگلی که در معرض فرسایش قرار دارد، اجرا شد و در این راستا کاشت بذور بادام هم جزو برنامه ها قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، سردشت دارای 150 هزار هکتار مساحت است که با 90 هزار هکتار جنگل و 30 هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل های آذربایجان غربی را داراست.
7562/6185/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.