امیر سیوانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده تخلفات صورت پذیرفته در دکان های بازار تاریخی ارومیه و خوی تجاوز به شارع عمومی بازار و تعمیر و توسعه غیرمجاز و تجهیز در بعضی مغازها و تراش پایه های باربر است.
وی اضافه کرد: نسبت به سال های گذشته با تلاش های شبانه روزی انجام شده و پیگیری های حقوقی، این تخلفات روند کاهشی داشته که حکایت از نظارت مستمر و مداوم اداره کل در انجام وظایف سازمانی مندرج در ماده ٣ قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور دارد.
وی بیان کرد: یکی دیگر از عمده مشکلات در حوزه بازارهای تاریخی، موضوع مالکیت معنوی، ایجاد سد معبر از طریق توسعه اقلام داخل مغازه به بیرون از ابعاد مغازه و قرار دادن آن در شارع عمومی بازار های تاریخی در برخی از راسته هاست که ضرورت عمل و اقدام شهرداری را بر مبنای مقررات ماده ٥٥ قانون شهرداری ها و انجام وظایف قانونی و رفع سد معبر در جهت سهولت تردد شهروندان را دوچندان می کند.
سیوانی اظهارداشت: بازارهای ارومیه و خوی به لحاظ داده های تاریخی و فرهنگی و قدمت جزو بناهای ارزشمند تاریخی و فرهنگی غیر منقول بوده که قدمت آنها مربوط به ادوار تاریخی سلجوقی و صفویه است و در اوایل دهه 60 شمسی در فهرست آثار ملی کشور ثبت و مشمول ضوابط و مقررات قانون راجع به حفظ آثار ملی و نظام نامه اجرایی آن است.
وی ادامه داد: این بناها یادگاری ارزشمند از اعصار و قرون گذشته بوده که باید با صیانت از آن زمینه انتقال شان به نسل های بعدی فراهم شود.
به گزارش ایرنا بازار ارومیه مربوط به دوره صفوی است و در ارومیه، در بافت قدیمی این شهر، مابین خیابان امام و بعثت واقع شده و این اثر در تاریخ 22 خرداد 1362 با شمارهٔ ثبت 1639 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بازار خوی بازاری عظیم از دوران صفویه و مرکز تجاری آن دوره آذربایجان بوده که در ضلع شرقی شهر خوی قرار دارد.
این بازار دومین بازار بزرگ ایران بشمار می رود این بازار در جاده ابریشم ایپک یولی قرار داشت و نفت را با شتراز قفقاز به بازار خوی انتقال و از آنجا به بازارهای ارومیه، تبریز وسایر بازارها صادر می کردند.
7125/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.