به همت سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی فیلم سینمایی لاتاری در دانشگاه پیام نور مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی در این مراسم که در سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور برگزار شد، عبدالقادر رشید زاده منتقد فیلم با اشاره به اینکه لاتاری بازگویی ناهنجاریهای دوران جوانی است اظهار کرد: فیلم به 3 اپیزود تقسیم می شود که در هم تنیده شده است.

وی ادامه داد: اول رابطه رمانتیک دختر و پسر جوان که با چند نمای عاشقانه آغاز و با دیالوگهای باب طبع تماشاچی عادی پیش می رود و در پایان که دختر جوان به دنیای خیالی که از همان ابتدا در ذهن خود پرورانده بود، هدایت میشود.

وی افزود:دختر جوان دراین فیلم که منفعل است با میل دیگران راه می رود. قسمت دوم که تبدیل به یک سوژه جنایی می شود به دنبال حل راز مرگ دختر جوان است و  فصل پایانی حل معما از قسمت اول به بعد با این که سایه دختر جوان در کل ماجرا دیده می شود و این می تواند نقطه مثبت کار باشد اما در بیشتر مواقع دچار کلیشه های بازار می شود که با چگونگی رابطه منطقی پرسوناژها همخوانی ندارد.

این منتقد فیلم های سینمایی گفت: تاثیر سینمای متعالی در تعالی جوهری انسان انکار ناپذیر است.

رشید زاده در ادامه نقد فیلم اظهار کرد: وقتی پذیرفتیم که سینما سینماست همه تعریف ها و ستایش ها به شاهد آوردن ختم میشود یک حدیث نامکرر از حفظ  و اندیشه انسانی و نگاه مسئولانه به سرشت و سرنوشت او .

وی ادامه داد:به همین دلیل زمانی که به تماشای فیلمی می نشینیم باید به تعادل بین نیرو ها و عناصر آن توجه کنیم  نه به تفصیر و تعدیل بپردازیم.

وی افزود: اولین قدم در نقد اصولی آثار سینمایی، شناخت نماد ها و نشانه ها و بررسی دیدگاه و اندیشه فیلم ساز می باشد.

این منتقد سینما افزود: حتی زمانی که به نقد این گونه آثار می پردازیم باید با دیدی فلسفی ، علمی ، روانشناسی و جامعه شناسی آن را بررسی کنیم و در این راستا هر منتقدی با طرز فکرخاص خود و روش کارش به نقد آن می پردازد.

لازم به ذکر است لاتاری بعنوان پر مخاطب ترین فیلم اکران نوروزی سال 1397 در 23 اسفند 96 اکران شده و پر مخاطب ترین فیلم سی و ششمین جشنواره فجر و دومین فیلم پر فروش غیر کمدی در تاریخ سینمای ایران پس از فروشنده است.

 این فیلم در سال 97 در 7 بخش از جمله جایزه ویژه هیات داوران بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد و بهترین تدوین و بهترین موسیقی متن و بهترین قطعه نامزد دریافت تندیس شده بود که در 3 بخش جایزه ویژه هیات داوران بهترین بازیگر مرد و بهترین تدوین هجدهمین دوره جشنواره دنیای تصویر را در سال 97 از آن خود کرده است.

 ادامه مراسم بصورت پرسش و پاسخ ادامه یافت.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.