میرصمد سیدموسوی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از منطقه بورالان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح ترسیب کربن که با هدف جذب دی اکسید کربن اضافی جو به منظور کاهش اثرات ناشی از افزایش گازهای گلخانه‌ای و گرمایش زمین از اوایل دهه 1390 در بورالان ماکو اجرایی شده همچنان ادامه دارد.
وی اضافه کرد: جذب کربن اتمسفری از طریق احیای مناطق بیابانی و ارائه مدلی برای افزایش بهره مندی از مناطق نیمه خشک و بیابانزدایی از طریق احیای مناطق خشک شده با مشارکت مردم از جمله اهداف این طرح است که با همراهی مردم در بورالان به اجرا در می آید.
وی بیان کرد: 65 میلیارد ریال اعتبار ویژه برای اجرای طرح ترسیب کربن در منطقه بورالان ماکو در شمال استان اختصاص یافته است که برای ادامه اجرای طرح های بیابان زدایی تزریق می شود.
وی ادامه داد: بورالان منطقه ای 68 هزار هکتاری در شمال آذربایجان غربی است که اعتبار خاصی برای اجرای طرح های بیابان زدایی در این منطقه به صورت سالانه اختصاص می یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: با اقدامات عمرانی این اداره کل تا حدود زیادی این کانون ها مهار و با ترویج و مشارکت اهالی منطقه طرح های احیایی اداره کل منابع طبیعی نیز برای توسعه پوشش گیاهی منطقه انجام شده است.
سیدموسوی گفت: در طرح ترسیب کربن موضوع مشارکت مردمی مهمترین عامل در رونق اقتصادی روستاییان منطقه است که با همکاری دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستاییان منطقه تعاونی های کوچک شکل گرفته که با سرمایه ای اندک توانسته معیشت خانواده های مردم منطقه بورالان را رونق ببخشد.
وی اظهار کرد: همچنین با مشارکت یکی از خیران استان نسبت به احداث مدرسه پنج کلاسه در منطقه بورآلان ماکو اقدام شده بود که این مدرسه آماده تحویل به آموزش و پرورش است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: علاوه بر آن، اداره کل منابع طبیعی برای انتقال آب به بالادست بورالان وهمچنین ترویج فرهنگ منابع طبیعی برای توسعه پوشش گیاهی، اقدام به تاسیس ایستگاه پمپاژ آب برای برداشت آب از چشمه ثریا و رساندن آب برای مناطق بالادست کرده است که امیدواریم از این ایستگاه در آینده ای نزدیک شاهد راه اندازی ایستگاه پمپاژ آب باشیم.
به گزارش ایرنا، منطقه 68 هزار هکتاری بورالان ماکو در شمال آذربایجان غربی قرار دارد که از این میزان 15 هزار هکتار در شرایط حاد به لحاظ شرایط اقلیمی است.
علاوه بر اجرای طرح های مختلف بیابان زدایی، در یکهزار و 500 هکتار از اراضی بحرانی منطقه طرح قرق و فنس کشی انجام شده است.
8137/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.