به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج مرندی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ارزش این فرش ها که در 500 کارگاه قالیبافی این شهرستان تولید شده، بیش از 2 هزار میلیارد ریال برآورد می شود.
وی با اشاره به ثبت فرش ریزماهی خوی به عنوان برند جهانی اضافه کرد: این فرش با داشتن نقش کم نظیر، طرح بی بدیل و استفاده از مواد اولیه بادوام در تولید آن یکی از زیباترین و مقاوم ترین فرش های دستباف جهانی است.
وی بیان کرد: این فرش مشتریان زیادی در کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای آلمان، روسیه، آمریکا، ژاپن، عراق و ترکیه داشته و به این کشورها صادر می شود.
مدیر صنعت، معدن و تجارت خوی گفت: 100 هزار متر مربع فرش با نقش ها و طرح های مختلف تولید و به بازار عرضه می شود که 70 درصد آن ریزماهی است.
وی افزود: این شهرستان قطب اول تولید فرش دستباف در آذربایجان غربی است.
به گزارش ایرنا فرش خوی به همت مسوولان و با نام تجاری ریزماهی برای حفظ اصالت و ماندگاری به ثبت ملی رسیده است اما ماندگاری فرش ریز ماهی خوی با حمایت از صادرات آن و رونق تولید محقق می شود.
سالانه 100 هزار مترمربع فرش نفیس و دستباف با گردش مالی 2 هزار میلیارد ریال در این شهرستان تولید شده و بیش از 60 هزار مترمربع از آن به آلمان، روسیه، ژاپن، آمریکا، ترکیه، عراق، فرانسه و دیگر کشورها صادر می شود.
خوی در شمال آذربایجان غربی و 75 کیلومتری مرز رازی قرار گرفته و از قطب های مهم تولید فرش دستباف در کشور است؛ بیش از 30 هزار نفر در هشت هزار و 500 کارگاه قالیبافی این شهرستان در تولید فرش دستباف فعالیت دارند.
فرش ریز ماهی خوی با قدمت هزار ساله در رج شمارهای 22 الی 70 و با استفاده از مواد اولیه مرغوب، پشم، پنبه، کرک و ابریشم با گره ترکی و رنگ آمیزی های متنوع در ابعاد مختلف تولید می شود.
3072/7132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.