مردم روستای دریاس در بخش مرکزی مهاباد در آن ایام ناراحتی های گوارشی، اسهال و استفراغ برخی ها از جمله کودکان را متوجه شدند و با مراجعه تعدادی از آنان به مراکز بیمارستانی، مسمومیت با منشا یکسان مشخص شد.
با افزایش تعداد افرادی که به خاطر ناراحتی دستگاه گوارشی به مراکز درمانی مراجعه می کردند، مسوولان شهرستانی و استانی هم برای پیگیری بیشتر مساله وارد عمل شدند.
با توجه به همه گیر شدن مسمومیت، نمونه برداری به منظور آزمایش بار میکروبی آب شرب روستا انجام و به مراکز تخصصی در تهران منتقل شد؛ البته در این بین آب شرب روستا در آزمایشگاه های موجود در شهرستان نیز مورد آزمایش قرار گرفت و بالا بودن بار میکروبی آن تایید شد.
علاوه بر ستاد بحران شهرستان، دستگاه های اجرایی مربوطه از جمله آب و فاضلاب روستایی و بهداشت و درمان وارد عمل شدند و ضمن ممنوعیت استفاده از آب شرب لوله کشی، آبرسانی سیار را در این روستا شروع کردند.
شبکه بهداشت و درمان مهاباد با استقرار تیم پزشکی و پرستاری و پایگاه سیار فوریت های پزشکی در داخل روستا برای مداوا و انتقال سریع بیماران بدحال به مراکز بیمارستانی وارد عمل شد.
جستجوها برای یافتن علت مسمومیت اهالی روستا همچنان ادامه داشت تا مشخص شد که منشا آلودگی یک دهنه چشمه آب روستا بوده که به گفته مسوولان آب و فاضلاب روستایی خارج از شبکه آب لوله کشی است.
با این فرض که اگر آب این چشمه آلودگی میکروبی داشته چرا کارشناسان بهداشت محیط به موقع نسبت به مسدود کردن یا هدایت آن به خارج از محوطه روستا اقدام نکردند و هیچ علایم هشداری مبنی بر غیرقابل شرب بودن در نزدیکی آن نصب نشد؟
هر چند مردم روستا بر این باور هستند که در این مدت از آب لوله کشی استفاده کرده و دچار مسمومیت شدند و مدیران آب و فاضلاب روستایی مهاباد نیز تایید می کنند که آب شرب روستا از 2 دهنه چشمه و یک حلقه چاه تامین می شد.
آری یکی از چشمه های آب شرب چه داخل و چه خارج از شبکه آب لوله کشی روستا و به هر دلیلی آلوده شده بود و نکته جالب توجه این است که دستگاه گوارش کودکان این روستا قبل از دستگاه های سنجش بار میکروبی آب و متولیان کلرسنجی و کلرزنی آب شرب متوجه آلودن بودن آب شرب روستا شدند و این امر می تواند گمانه زنی برای سهل انگاری باشد.
پس از این حادثه هم یک دستگاه کلرزنی گازی توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان غربی جایگزین دستگاه کلرزنی برقی روستا شد تا نوش داروی بعد از مرگ سهراب باشد.
مردم روستای دریاس که از روستاهای قدیمی و باستانی مهاباد است و سابقه چند صد ساله سکونت انسانی را دارد، همیشه از آب چشمه برای شرب استفاده می کرده اند و تاکنون این چشمه با مردم روستا اینگونه نامهربانی نکرده بود.
حادثه روستای دریاس می تواند آزمونی برای دستگاه های اجرایی این شهرستان در سایر حوزه ها باشد تا قبل از وقوع چنین رویدادهای ناخوشایندی، امکانات و توانمندی ها را برای جلوگیری و ممانعت از وقوع رویدادهایی از این دست به کار گیرند.
3020/3072
*خبرنگار ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.