امید یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین هدف از سرشماری پستانداران، سرشماری کل و بز، قوچ و میش و گوزن زرد ایرانی به عنوان حیات وحش شاخص استان است.
وی اضافه کرد: در این سرشماری سایر پستانداران از جمله خرس قهوه ای، انواع خانواده گربه سانان، شغال و گرگ و سایر جانداران نیز در این سرشماری شناسایی می شوند.
یوسفی افزود: سردشت، خوی، ماکو، پیرانشهر، بوکان، شاهین دژ، تکاب و جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه از مهمترین مناطق هدف در این سرشماری است.
وی افزود: از آغاز این سرشماری تاکنون 50 تا 60 راس قوچ و میش ارمنی در زیستگاه های بوکان سرشماری شده است.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه سرشماری ها تا اواخر آذرماه تداوم دارد، گفت: در این استان تاکنون 58 گونه پستاندار شناسایی شده و آذربایجان غربی از نظر تنوع پستانداران دارای رتبه دوم کشوری است.
یوسفی افزود: پارک ملی دریاچه ارومیه در دنیا بزرگترین زیستگاه گوزن زرد وحشی و بزرگترین خاستگاه خالص ترین نژاد قوچ و میش ارمنی است.
به گزارش ایرنا به علت اهمیت ملی، منطقه ای و بین المللی زیستگاههای حیات وحش و به منظور حفظ تعادل اکولوژیکی و اهمیت و نقشی که حیوانات و پرندگان در زنجیره حیات طبیعی ایفا می کنند، کانون هایی از استان آذربایجان غربی به عنوان مناطق حفاظت شده شناسایی شده تا اقدامات لازم جهت جلوگیری از شکار بی رویه و انقراض نسل وحوش موجود در آن ها به عمل آید.
منطقه حفاظت شده پارک ملی ارومیه، منطقه حفاظت شده (مراکان) و منطقه حفاظت شده آغ گل از مهم ترین این مناطق هستند.
به منظور تأمین امنیت جانوران پنج منطقه نیز از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است که شامل دره شهیدان بین ارومیه و اشنویه، زورآباد خوی، آغ گل ماکو، دشت بیان شاهین دژ و نیزارهای کوه قیط میمند شهرستان نقده می باشد.
این مناطق زیستگاه انواع پرندگان و پستانداران بوده و موجب شده تا آذربایجان غربی جزو مهمترین زیستگاه های گوزن زرد ایرانی و قوچ و میش ارمنی در کشور و منطقه باشد.
7125/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.