کمال کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح پیشگیری از تنبلی چشم ابتدا در مناطق روستایی این شهرستان اجرا و همزمان با سراسر کشور و از اول آبان ماه در مناطق شهری آغاز می شود.
وی با بیان اینکه کودکان متولد نیمه دوم سال 1391 تا اسفند 1394 شامل این طرح هستند، یادآور شد: والدین برای مشارکت در این طرح با در دست داشتن اصل شناسنامه کودک خود به پایگاه های اجرای این طرح مراجعه کنند.
کریمی اضافه کرد: سن طلایی تشخیص و درمان این بیماری قبل از 6 سالگی است و والدین باید کودکان خود را هر سال یک بار برای معاینه به پایگاه سنجش بینایی ببرند.
کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی مهاباد ادامه داد: کودکان مشمول این طرح در سه مرحله شامل غربالگری اولیه و بینایی سنجی شرکت و در صورت حاد بودن به چشم پزشک ارجاع داده می شوند.
کریمی با اشاره به مراجعه بیش از هشت هزار و 800 کودک در سال گذشته به پایگاه های سنجش بینایی این شهرستان، گفت: 450 کودک مشکوک به اختلال بینایی از این تعداد شناسایی شدند که 408 کودک به مرحله بینایی سنجی و 9 کودک نیز به چشم پزشک ارجاع داده شدند.
وی بیان کرد: سال گذشته برای 71 کودک عینک طبی صادر شد و چهار کودک نیز برای جراحی به چشم پزشک ارجاع داده شدند.
کریمی اظهار داشت: اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم در مهاباد با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام می شود و این امر موجب بالا بردن ضریب اطمینان و کاهش خطا می شود.
وی با اشاره به اینکه هزینه معاینه هر کودک در مرحله پیشگیری از تنبلی چشم 40 هزار ریال است، افزود: کودکانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند به صورت رایگان خدمات دریافت می کنند.
به گزارش ایرنا، آمبلیوپی یا تنبلی چشم یک مشکل بینایی است که حدود 2 تا سه درصد افراد جامعه گرفتار آن هستند و اگر به موقع درمان نشود باعث اثرات جدی بر زندگی آنان می شود.
در این بیماری یک چشم که به آن چشم تنبل یا آمبلیوپ می گویند، باعث می شود دید مرکزی به خوبی تکامل پیدا نکند.
اگر چه چشم آمبلیوپ ظاهری طبیعی و توانایی دیدن را دارد ولی مغز این چشم را خاموش می بیند و تنها چشم بهتر را برای دیدن انتخاب می کند.
در صورت عدم درمان آمبلیوپی، کاهش دید تا آخر عمر باقی می ماند.
پیشگیری از تنبلی چشم و اختلال های بینایی به عنوان یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020 تعیین شده است.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است و بر اساس اعلام ثبت احوال، این شهرستان حدود 13 هزار و 200 کودک بین 3سه تا 6 سال دارد.
9903/6185/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.