یک متخصص زنان و زایمان گفت: کم خونی فقر آهن شایع ترین نوع کم خونی در دوران بارداری است.
مریم کوهی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی افزود: شایع ترین نوع کم خونی در بارداری کم خونی فقر آهن است که با تغذیه مناسب قابل پیشگیری و درمان است.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه کم خونی فقر آهن در دوران بارداری عمدتا از افزایش حجم پلاسما در غیاب افزایش توده هموگلوبین مادر ناشی می شود تصریح کرد: مصرف ناکافی منابع غذایی آهن دار، سابقه خونریزی در قاعدگی ها یا بارداری های قبلی، تعدد بارداری و بارداری مجدد با فاصله کمتر از 2 سال احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن را افزایش می دهد.
کوهی با تاکید به اینکه تغذیه مناسب می تواند نقش مهمی در درمان و پیشگیری کم خونی فقر آهن و سایر کم خونی ها داشته باشد خاطر نشان کرد: درمان کم خونی فقر آهن در دوران بارداری منوط به مصرف روزانه و منظم مکمل آهن متناسب با شدت کم خونی است.
وی اظهار کرد: کم خونی فقر آهن در دوران بارداری پس از طی دوره درمان کم خونی و اتمام زایمان، مصرف مکمل آهن با دوز پایین تا 3 ماه پس از زایمان باید ادامه داشته باشد.
این متخصص با تاکید به اینکه زنان باردار برای جذب بهتر آهن غذا از مصرف چای و دم نوش های گیاهی یک ساعت قبل و حداقل 2 ساعت بعد از غذا خودداری کنند ادامه داد: برای کاهش اختلالات گوارشی و جذب بهتر آهن بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از غذا و یا شب قبل خوابیدن است.
متخصص زنان و زایمان بیان کرد: مصرف منابع غذایی حاوی آهن مثل گوشت، ماهی و سبزیجات، مصرف خشکبار و مغز ها مانند بادام، خرماو کشمش، استفاده از سبزیجات و میوه های دارای ویتامین ث به همراه غذا که جذب اهن را افزایش می دهند همانند سبزی تازه، سالاد، آب لیمو از جمله موارد ساده برای پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن در بانوان به ویژه در دوران بارداری است.
انتهای پیام