به گزارش ایرنا غلامرضا سلیمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بر اساس ماده یک قانون چگونگی اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، این سازمان ها وظیفه عمران و آبادانی محدوده های تحت پوشش را برعهده دارند و توسعه حمل و نقل ریلی کلید توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق به شمار می رود.
وی اضافه کرد: توسعه صادرات، گسترش تولید و ارتباط بازرگانی با کشورهای همسایه از سوی این سازمان دنبال می‌شود و اتصال منطقه به شبکه ریلی کشور نقش مهمی در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد داشت.
وی با تاکید بر تاثیر این تفاهم نامه در اقتصاد ملی، بیان کرد: اگر منطقه آزاد ماکو به شبکه ریلی متصل شود، کشور به طور عملی به خطوط ریلی و جاده‌ای جهان وصل خواهد شد.
سلیمانی در ادامه با اشاره به ظرفیت های این منطقه به عنوان یکی از بزرگترین مناطق آزاد جهان، گفت: طی پنج سال گذشته دستاوردهای عمرانی و زیربنایی مهمی در بخش های توسعه راه‌های ارتباطی و فرودگاهی و نیز زیرساخت های مناسب بازرگانی در این این منطقه به دست آمده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت های بازرگانی در این منطقه به رقابت پذیر بودن کالا و جریان تجاری ایران با سایر کشورها کمک می‌کند، افزود: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طرح احداث آزاد راه ماکو- تبریز نیز نهایی شده است تا خطوط ارتباط جاده ای این منطقه نیز دچار تحول شود.
به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395، حدود 200 هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای 140 کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و 130 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
7132/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.