ولی عاقلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان ارومیه در بین شهرستان های استان با 28 درصد ثبت نامی ها در رتبه نخست قرار دارد.
وی اضافه کرد: بعد از ارومیه، شهرستان های میاندوآب، بوکان و نقده در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه 21 رشته شغلی برای ثبت نام در این طرح در آذربایجان غربی مشخص شده بود، بیان کرد: 25 درصد متقاضیان در رشته پرورش مرغ بومی در استان ثبت نام کرده اند.
رییس جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: رشته های شغلی پوشاک، بسته بندی حبوبات و بسته بندی میوه خشک در رتبه های بعدی بیشترین تعداد ثبت نامی ها قرار دارد.
عاقلی افزود: رشته های پرمتقاضی در اولویت ورود به فاز آموزشی هستند که این دوره ها با مرکزیت ارومیه، شمال استان و جنوب استان قطب بندی خواهند شد.
وی ادامه داد: مجسمه سازی، انیمیشن، کیف دوزی، خشک کردن میوه، بسته بندی میوه، تولید نرم‌افزار، گل‌های کریستالی، کسب و کارهای الکترونیکی (طراحی سایت و اپلیکیشن)، تولید عسل، پرورش گل و گیاه، پوشاک، مترجمی زبانهای خارجی، ویراستاری ( مقاله ، کتاب)، تولیدات چرم دست دوز، عرقیات گیاهی، پرورش قارچ، بسته بندی حبوبات،بسته بندی سبزیجات ، تولید مرغ بومی، تولید گیاهان دارویی و فرآوری گیاهان دارویی رشته های شغلی مورد تقاضا در آذربایجان غربی هستند.
به گزارش ایرنا، امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می شود.
طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به تازگی در هشت استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان غربی به صورت پایلوت آغاز شده و قرار است به تدریج در سراسر کشور توسعه یابد.
در الگوی جدید مشاغل خانگی، رَسته فعالیت‌ها و ظرفیت‌های شغلی خانگی به تفکیک هر استان شناسایی شده است و تقاضای راه اندازی مشاغل خانگی در این هشت استان باید صرفا در فعالیت های تعیین شده باشد.
یکی از ویژگی‌های این الگو، این است که واجدین شرایط، استعداد سنجی می شوند و مهارت‌های کاربردی و شناخت بازار در قالب آموزش‌های کوتاه مدت به آنها ارائه می‌شود.
در الگوی جدید، مشاغل خانگی متناسب با نیاز هر استان در جهت ظرفیت‌های شغلی پیش بینی شده، به صورت هدفمند هدایت می شوند که اتصال به بازار و توسعه محصول، یکی از مهمترین اهداف این نوع مشاغل در الگوی جدید است. در این طرح، شناسایی مشاغل مورد نیاز در هر استان با هدف جلوگیری از گسترش شغل‌های بدون ظرفیت اشتغال و ایجاد فرصت های شغلی پایدار خانگی انجام می شود.
الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی با رویکرد کاهش وابستگی متقاضیان به تسهیلات و در مقابل، اتکاء به توانمندسازی افراد از طریق مشاوره های شغلی، آموزش، راهنمایی و تیم سازی است.
8137/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.