پس از بررسیهای حقوقی و قانونی در صحن علنی شورا، لایحه شهرداری رای آورد و طبق تصمیم اعضای شورای شهر، استقلال مالی، فعالیت طبق اصول بازرگانی و شخصیت حقوقی سازمانهای شهرداری تبریز به قوت خود باقی ماند.
به گزارش ایلنا، جلسه امروز شورای شهر تبریز با بررسی لایحه استقلال حقوقی سازمانهای شهرداری و همچنین انتخابات هیات رئیسه شورای شهر برگزار شد.
تقیزاده نماینده فرمانداری تبریز در بررسی این لایحه بیان کرد: بهرغم تصریح اساسنامه سازمان ورزش مبنی بر درآمدزایی این سازمان، همچنان شاهدیم که سازمانها از اعتبار شهرداری تبریز استفاده میکنند.
فرهودینیا مشاور حقوقی شورای شهر نیز با بیان اینکه سازمان ورزش میتواند تحت عنوان موسسه وابسته به شهرداری عمل کند اظهار داشت: شهرداری نمیتواند از مجموعهای که تحت نظرش است غافل باشد.
ایرج شهین باهر شهردار تبریز در مخالفت با ادغام سازمان ورزش اظهار داشت: ادغام سازمان به شهرداری پاک کردن صورت مسئله است. مزیت این سازمان در وابستگی آن به شهرداری است اما وقتی به اداره تبدیل شود اختیارات این سازمان از بین میرود.
وی در ادامه با بیان اینکه از ابتدا بر تمام مصوبات سازمان نظارت میکنیم، گفت: اگر شکل سازمانی وجود نداشته باشد در ارائه خدمات به بیرون از شهرداری ناتوان خواهند بود.
شهین باهر گفت: نظارت تا به امروز کافی نبوده است؛ به گونهای که مالیات این سازمانها بر عهده شهرداری قرار گرفته است.
شهردار تبریز اظهار داشت: اینکه در گذشته سازمانی مورد نظارت قرار نگرفته به این معنی نیست که در حال حاضر کل اختیارات سازمان را سلب کنیم؛ فلسفه تاسیس این سازمانها این است که بخشی از بار شهرداری را بر دوش بکشد.
شکور اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز در موافقت با ادغام سازمانهای ورزش و فرهنگی و هنری اظهار داشت: حجم بالای کارمند در شهرداری به دلیل تعدد همین سازمانهاست که امکان فساد را افزایش می دهد.
وی در ادامه افزود: در سازمانهای مشکل ساز، اختیارات خودمان را به کسانی دادهایم که پاسخگو نیستند.
مسعودی ریحان دیگر عضو شورای شهر نیز با بیان اینکه اگر این سازمانها مستقل باشد نقاط ضعف و قوت آنها بیشتر مشخص میشود و کارها اثربخش خواهد شد، گفت: اگر سازمانها مستقل نباشد همیشه چشمشان را به شهرداری میدوزند. البته شهرداری و شورا باید بر این سازمانها نظارت کنند.
وی افزود: سازمانها به اندازهای پتانسیل دارند که شهرداری را هم میتوانند تامین کنند.
در ادامه عبدالله تقیپور با بیان اینکه چابک سازی سازمانها جزو قوانین دولت است، گفت: ناکارآمدی شهرداری تبریز به دلیل فربه بودن تشکیلات برکسی پوشیده نیست.
وی خاطرنشان ساخت: تعریف شخصیت حقوقی مستقل برای سازمانها در اختیار شورا نیست.
سونیا اندیش عضو هیئت رئیسه شورای شهر اظهار داشت: نظارت بر سازمانهای شهرداری تبریز به دلیل فربه شدن آنها امکان ناپذیر است و هزینه های متعددی را تحمیل میکند.
اندیش متذکر شد: سازمانهایی مانند تاکسیرانی و اتوبوسرانی هم از منظر نظارت مشکل دارند.
در نهایت و پس از بررسیهای حقوقی و قانونی در صحن علنی شورا، لایحه شهرداری رای آورد و طبق تصمیم اعضای شورای شهر، استقلال مالی، فعالیت طبق اصول بازرگانی و شخصیت حقوقی سازمان های شهرداری تبریز به قوت خود باقی ماند./