به گزارش ایرنا، جواد محمودی روز یکشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذائی افزود: اجرای طرح های کارشناسی توسط آبفای روستایی و شهری با همکاری بخشداری و نهادهای متولی امر زمینه ساز رفع این مشکلات خواهد بود.
وی ادامه داد: با وجود برخی مشکلات اعتباری و اقتصادی، معضلات و مشکلات زیست محیطی از جمله مشکل آب و فاضلاب با همکاری و تعامل برون بخشی ادارات و دستگاه های خدمات رسان قابل رفع است.
وی اضافه کرد: تدوین برنامه های مناسب و بهره گیری از ظرفیت مشارکت مردمی، اساسی ترین راهبرد برای رفع نیازهای بهداشتی و زیست محیطی شهروندان و روستاییان در مناطق مختلف شهری و روستایی است.
وی افزود: برای رفع شبکه فاضلاب روستایی نیز استفاده از چاه های جاذب می تواند راه حل موقت و مناسبی باشد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزکشی مراغه نیز در این نشست با تاکید بر عملی شدن مصوبات کارگروه و پیگیری آنها توسط ادارات گفت: دفع غیربهداشتی فاضلاب در روستاها و مناطق حاشیه شهری باید مورد توجه نهادهای متولی امر قرار گیرد.
احمد مجتهدی افزود: اجرایی شدن مصوبات این کارگروه در زمینه ساماندهی لجن کش ها، مشکلات زیست محیطی فاضلاب روستاهای بالادست سد علویان و پادگان امام رضا (ع) ضروری است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه نیز گفت: برخی روستاها از جمله طالب خان، آغجه کهل، مردق، سرج، خانقاه، نرج آباد و ورجوی از نبود شبکه جمع آوری فاضلاب روستایی رنج می برند.
غلامرضا زارعی افزود: استفاده از پساب خام تصفیه خانه فاضلاب در بخش کشاورزی و رهاسازی فاضلاب روستایی در رودخانه ها زمینه ساز مشکلات زیست محیطی شده است که باید برطرف شود.
رئیس اداره آبفای روستایی مراغه نیز گفت: با وجود کمبود اعتبارات تخصیصی به فاضلاب روستایی، سه تصفیه خانه روستایی برای این منظور در حال مطالعه و طراحی است.
مسعود بذرافشان افزود: برای توسعه و ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب روستایی نیازمند اعتبار مناسب و هدفمندی برای این منظور است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مراغه نیز گفت: با وجود هدایت برخی پساب های خانگی از طریق رودخانه ها، تصفیه آب شرب شهری دارای مشکل بهداشتی و زیست محیطی نبوده و از کیفیت بالایی برخوردار است.
حسین صدیقی افزود: هم اکنون نیز شبکه جمع آوری فاضلاب در منطقه جهانگیر در حال طراحی است و در مناطق عشرت آباد و میکائیل آباد نیز تا پایان سال به بهره بردرای کامل خواهد رسید.
وی اضافه کرد: متاسفانه در مناطق حاشیه و محروم شهری، استقبال کمی از خرید انشعاب فاضلاب شده و در برخی مناطق این استقبال به 10 درصد نمی رسد.
حدود 68 هزار مشترک آب و 61 هزار مشترک فاضلاب در مراغه وجود دارد و خدمات شرکت آب و فاضلاب مراغه با حدود 500 کیلومتر خط انتقال آب و حدود 360 کیلومتر خط انتقال فاضلاب به مشترکان ارائه می شود.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/7487
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.