به گزارش ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه وزیر علوم سخنران اصلی مراسم افتتاحیه است، افزود: همچنین از اتحادیه بین المللی دانشگاه ها و اتحادیه دانشگاه های قفقاز نیز در این مراسم شرکت خواهند کرد.
وی با اشاره به جایگاه تاریخی و علمی تبریز در سطوح ملی و بین المللی ادامه داد: این مراسم با هدف معرفی بهتر ظرفیت‎های علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه تبریز در سطح ملی و فراملی برگزار می‌شود.
پورمحمدی اظهارداشت: با توجه به این که بخش عمده‎ای از تاریخ ما به صورت شفاهی است، کتابی در هفت جلد با هدف معرفی تاریخ شفاهی و فرهنگی، چهره‎های برجسته‎ تبریز و دانشجویان و فارغ‎التحصیلان موفق و موثر این دانشگاه به چاپ رسیده و در این مراسم رونمایی می شود.
وی با اشاره به اینکه سکه و تمبر یادبود مخصوص این آیین نیز تهیه شده است، ادامه داد: در این مراسم همچنین سرود ویژه دانشکاه تبریز با صدای «دیده بان» رونمایی می شود.
رئیس دانشگاه تبریز همچنین گفت: در هفتادمین سالگرد تاسیس داشنگاه تبریز 7 طرح بزرگ عمرانی با بیش از 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری بهره برداری می شود.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه دارای 3 موزه شهدا، علوم طبیعی و‌ تاریخ فرهنگی است، گفت: متاسانه دانشگاه تبریز با این عظمت دارای موزه اصلی به عنوان موزه تاریخ این دانشگاه نیست و به دنبال ایجاد فضای مناسب برای ایجاد موزه هستیم.
پورمحمدی در خصوص فعالیت موسسه تحقیقاتی علوم اسلامی–انسانی دانشگاه تبریز گفت: انجام طرح‌های تحقیقاتی، نشر مجله علمی-ترویجی و برگزاری همایش شعر و ادب سده‌ هشتم هجری از جمله اقدامات این موسسه است و در سال‌جاری نیز برای آیت‌الله سبحانی مراسم نکوداشتی برگزار می کند.
وی در مورد آموزش زبان ترکی آذری در دانشگاه تبریز نیز اظهار داشت: تلاش برای توسعه و تقویت زبان مادری جزو اولویت‌هاست و استقبال خوبی از این رشته تحصیلی صورت گرفته و بطور متوسط طی هر سال ظرفیت ۴۰ نفری برای این رشته تکمیل می‌شود.
رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید به تقاضای اجتماعی جواب دهند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که تقاضا برای آموزش زبان ترکی آذری وجود داشته باشد، آموزش‌ها به همین روال ادامه یافته و حتی به فکر توسعه آن نیز خواهیم بود.
وی با بیان این‌که دانشگاه‌ تبریز بیشترین تعداد کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی را دارد، افزود: ۸۰ مجموعه فعال دانشجویی در کنار دانشگاه تبریز فعالیت می‌کنند.
پورمحمدی با اشاره به اینکه رصدخانه‌ خواجه نصیرالدین مجهزترین رصدخانه کشور است، گفت: در روز های گذشته که شاهد ماه گرفتی بودیم شاهد حضور افرادی از کشور فرانسه برای رصد این اتفاق بزرگ در این مجموعه بودیم.
وی ادامه داد: موضوع معارضان زمین های اطراف رصدخانه نیز با همکاری استانداری و شورای اسلامی شهر سهند در حال پیگیری است.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه این دانشگاه یک شهرک دانشگاهی است، افزود: هرآنچه که در یک شهر اعم از خشکشویی، نانوایی، استادیوم ورزشی، سالن سینما، کتابخانه و فضای سبز لازم است، در دانشگاه تبریز وجود دارد.
وی در خصوص محتوای ارائه شده در نشریات دانشگاه تبریز تاکید کرد: اگر تخلفی صورت گیرد هیات نظارت بر نشریات دانشگاه به این موارد رسیدگی می کند.
پورمحمدی با تاکید بر اینکه به دنبال انجام تحقیقات کاربردی به جای تحقیقات پایه‌ای و بنیادین هستیم، افزود: در این راستا با 60 واحد صنعتی تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم و همچنین کلینیک صنعت و دانشگاه در شهرک صنعتی سلیمی ایجاد شده تا مسایل و مشکلات صنعت را شناسایی و مورد مطالعه قرار دهد.
وی اضافه کرد: ۵۷ تفاهم نامه با دانشگاه‌های معتبر دنیا در زمینه مبادله دانشجو، برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌ها، انجام طرح‌های تحقیقاتی مشترک و پذیرش دانشجوی دکترای مشترک بسته شده است.
6120/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.