عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باتوجه به آن انرژی اولیه اعضاء و وعده‌ها، انتظارات از شورای پنجم در سال اول فعالیت برآورده نشده است.   شهرام دبیری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در رابطه با عملکرد یک ساله شورا، اظهار کرد: فضای شورا در طول یک سال گذشته همراه با آرامش نسبی و مبتنی بر تعامل بوده، همچنین یک سری تغییرات رخ داده که مثبت بود و تعدادی دیگر منفی.
وی ادامه داد: انتظار می‌رفت هیأت رئیسه و کمیسیون‌ها فعال بوده و در جهت اصلاح ساختار شهرداری طرح ارایه می‌کردند که چنین نبود. بنده در نطق میان دستور به 13 مشکل شهر همچون حاشیه‌نشینی، توسعه حمل‌و‌نقل عمومی، ترافیک شهری، محیط زیست، مسائل فرهنگی، توسعه ورزش، ایجاد درآمد پایدار و ... اشاره کرده و خواستار برنامه‌ریزی شورا برای رفع آن‌ها شدم که متأسفانه قدم مثبتی در این راستا برداشته نشده و تنها به موضوعات کم اهمیت، خرد و روزمره توجه شده است.  
دبیری در رابطه با ارزیابی‌اش از عملکرد یک ساله شهرداری تبریز، گفت: آقای شهین‌باهر در مقطع کاملاً بحرانی که درآمدهای پایدار کاهش یافته و رکود اقتصادی حاکم بود، روی کار آمد، با این حال علی‌رغم افزایش هزینه‌های جاری، حقوق پرسنل به موقع پرداخت شده و شهرداری درصدد عبور همراه با موفقیت از این بحران است.
عملکرد یک ساله شهردار تبریز رضایت بخش و مثبت است
وی با بیان اینکه کلانشهرهای دیگر برای پرداخت حقوق تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند، اضافه کرد: باتوجه به پرداخت به موقع حقوق و فعال بودن پروژه‌های عمرانی، عملکرد یک ساله شهردار تبریز رضایت بخش و مثبت است، اما ایده‌آل نبوده و برای موفقیت شهرداری باید شورا برنامه‌ریزی و هدایت کرده و در عین حال به طور جدی نظارت هم کند. 
دبیری در خصوص انتقادات تعدادی از اعضای شورا از شهرداری، گفت: انتقاد، سوال و تذکر جزء وظایف اعضای شورا بوده و ایرادی ندارد، اما انتظار می‌رود در کنار این انتقادات برای کمک به شهرداری برنامه‌ریزی شده و پیشنهاداتی ارایه شود. معتقدم انتقادات روزمره تأثیرگذار نبوده و باید به موضوعات مهم شهر توجه شود. 
وی درباره‌ی انتقادات اعضای شورا از برگزاری مسابقات شطرنج سیمولتانه، بیان کرد: شورای شهر بودجه 25 میلیارد تومانی برای رویداد گردشگری «تبریز 2018» تصویب کرده و تعدادی از پروژه‌های این بودجه پیش‌بینی شده ورزشی بوده که شطرنج سیمولتانه هم یکی از آنهاست، سازمان ورزش با کمترین هزینه ممکن این مسابقات مردمی را با حضور اسطوره‌های شطرنج و بهترین شکل برای مردم برگزار کرد و بخشی از هزینه‌ها هم توسط اسپانسر تأمین و برای خود مردم خرج شد.
دبیری انعکاس خبری مسابقه شطرنج را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: مسابقه شطرنج سیمولتانه از چندین شبکه‌ی تلویزیونی به ویژه برنامه‌ی پر مخاطب خندوانه پخش شد که بهترین نوع تبلیغ برای تبریز 2018 است. این مسابقه حرکت خوبی برای تبریز 2018 بود و جا دارد به جای انتقاد، از شهرداری تقدیر و تشکر کرد. 
وی در رابطه با ارزیابی‌اش از عملکرد دولت در قبال رویداد تبریز 2018، مطرح کرد: دولت 20 میلیارد تومان بودجه جاری و 50 میلیارد تومان بودجه عمرانی برای این رویداد مصوب کرده که عملیاتی نشده و باید پیگیری شود، انتظار خیلی بیشتر از این بود، اما همین برگزاری همایش‌ها در زمینه‌های مختلف و مطرح شدن نام تبریز اقدام خوب و ارزشمندی است. انتظار داریم بعد از سال 2018 هم با برگزاری رویدادهای مهم اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و ... اسم تبریز در سطح کشور، منطقه و دنیا برجسته شود.    این عضو شورای شهر تبریز خواستار فعال شدن آژانس‌های مسافرتی در جذب گردشگر برای تبریز شد و افزود: تنها با حضور گردشگر می‌توان از صنعت توریسم درآمدزایی کرد.
فضا را برای ریاست فرد دیگری باز کردم
وی در پاسخ به این سوال که «چرا در آغاز به کار شورای پنجم برای ریاست کاندیدا نشدید؟» گفت: هشت نفر از لیست امید با شعار "تغییر و نه به شورای چهارم "روی کار آمده بودند و باتوجه به جو آن روزها، اگر بنده به دلیل تجربه بالا در شورا برای ریاست اصرار می‌کردم، مقاومت‌هایی می‌شد و مردم هم فکر می کردند که قدرت طلب هستم؛ از این رو فضا را برای ریاست فرد دیگری باز کردم. بنده در طول این یک سال هیچ‌گاه از رئیس شورا انتقاد نکرده و همواره کمک کرده‌ام .
دبیری ادامه داد: باتوجه به اینکه هدفمان خدمت به مردم و توسعه تبریز است، تکیه بر صندلی ریاست اهمیت نداشته و بهتر است مردم و خود اعضاء عملکردها را ارزیابی کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که «مدیریت یک ساله آقای اکبرنژاد را چگونه ارزیابی می‌کنید؟» تصریح کرد: دکتر اکبرنژاد شخصیت ملایمی داشته و به دنبال اداره‌ی جلسات به صورت دوستانه و با ملایمت است که گاه این روش کارساز نبوده و برای اینکه به هدفمان از حضور در شورا دست یابیم، باید  ضمن حفظ شأن اعضاء، نظم جلسات برقرار شود. 
وی با بیان اینکه ریاست رئیس فعلی شورا را زیر سئوال نمی‌برم، خاطرنشان کرد: آقای اکبرنژاد پیش از این در مجلس شورای اسلامی تجارب زیادی کسب کرده و همچنین در شورای شهر نیز حضور داشته است.   
این عضو شورا در پاسخ به این سئوال که «نمایندگان لیست امید توانستند در روند شورا تغییر ایجاد کنند؟» مطرح کرد: یک سری تغییراتی رخ داده اما هر تغییری، تحول نبوده و بعضی از این تغییرات منفی بود، تحولات اساسی انجام نشده و تنها به دلیل دانشگاهی بودن اکثر اعضاء و کم بودن تعداد نفرات، جنجال شورای پنجم کمتر است. 
دبیری در خصوص عدم حضور و سخنرانی رئیس شورا در مراسمات مهم استانی، گفت: رئیس شورای شهر تبریز نماینده مردم بوده و جایگاه شوراها در قانون اساسی بسیار بالاست که به دلیل همین مردمی بودن، انتظار می‌رود از رئیس و اعضای شورا برای حضور و سخنرانی در مراسمات مهم دعوت به عمل آید.
کاندیدا شدن بنده بستگی به نظر اعضاء دارد
 وی در پاسخ به این سئوال که «آیا برای ریاست شورا در سال دوم فعالیت شورای پنجم کاندیدا می‌شوید؟» گفت: کاندیدا شدن بنده بستگی به نظر اعضا دارد، دوره‌ی قبلی شرایط طوری بود که حضور من صلاح نبود و اکنون باتوجه به نحوه اداره جلسات اگر اعضای شورا بخواهند و برخورد جناحی در میان نباشد، شاید من هم برای ریاست کاندیدا شوم؛ البته در این زمینه صحبت‌های خاصی انجام نشده و به جای معامله و اقدام جناحی با تک تک اعضا حرف زده و در این زمینه مشورت‌ خواهم کرد.
دبیری در رابطه با تأخیر ایجاد شده در تصویب بودجه سال 97 شهرداری، گفت: طی سال‌های گذشته بودجه شهرداری در اسفندماه تصویب شده و به موقع از سوی فرمانداری ابلاغ می‌شد، شهرداری هم با برگزاری مناقصات با شروع فصل کاری پروژه‌های عمرانی را آغاز می‌کرد که متأسفانه امسال کار تصویب بودجه به فروردین ماه کشید و در صورت عدم مدیریت در روزهای آخر، بودجه به خرداد ماه هم می‌ماند! این موضوع قابل قبول نبوده و از عملکردهای منفی شورای پنجم به شمار می‌رود؛ البته منکر تلاش‌های دکتر بهشتی نیستم و فقط هماهنگی انجام نشد و این تأخیر ایجاد شده به طور مستقیم در روند پروژه‌های شهرداری تأثیر منفی گذاشته است.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای تصویب برنامه پنج ساله تبریز، گفت: با تدابیر اندیشیده شده در زمینه بودجه‌ریزی، سال آتی با مشکلات امسال مواجه نمی‌شویم.
این عضو شورا با بیان اینکه شهرداری به دنبال اجرای پروژه‌های تأثیر گذار است، بیان کرد: پروژه‌های ویترینی از نظر تبلیغاتی مهم بوده و رضایتمندی مردم و کارشناسان از عملکرد شورا و شهرداری را به دنبال دارد، اما معتقدیم ارایه خدمات محله‌ای، جدول‌کشی، آسفالت‌ریزی، جمع آوری آب‌های سطحی و ... به مراتب با ارزش‌تر بوده و مشکلات مردم را رفع می‌کند.
دبیری با بیان اینکه از اجرای پروژه‌های بزرگ و مهم غفلت نمی‌کنیم، خاطرنشان کرد: پروژه‌های مهم نظیر میدان آذربایجان و مقبره الشعرا در حال اجرا هستند که باید بودجه لازم از سوی شهرداری برای تکمیل آن‌ها تأمین شود.
این عضو شورا در خصوص وجود نیروی کار مازاد در بدنه شهرداری، تصریح کرد: در طول زمان تعدادی از نیروها جذب شهرداری شده که اکثر آنان متخصص هستند، البته این همه نیرو برای شهرداری و سایر سازمان‌ها نیاز نبوده، اما باتوجه به مشکلات واحدهای تولیدی، همین استخدام‌ها تا حدودی از مشکل بیکاری کاسته است.   وی اضافه کرد: وجود این همه نیرو در شهرداری از نظر اقتصادی به صرفه نبوده اما باتوجه به اینکه این افراد جوانان کشورمان هستند، ایرادی نداشته و باید برای افزایش بهره‌وری آنان تلاش شود.
وی در رابطه با فعالیت‌هایش در زمینه ورزش، گفت: مدرسه فوتبال دبیری از 20 سال گذشته تا به امروز فوتبال را به صورت پایه پیگیری کرده و بچه‌های نونهال را پرورش داده و به فوتبال آذربایجان تقدیم می‌کند، همچنین در زمینه فوتسال هم به صورت حرفه‌ای تیمداری کرده و موفق به قهرمانی، نائب قهرمانی و کسب رتبه سوم در آسیا شدیم که اختلافات به میان آمده بین برادرم و رئیس کمیته فوتسال فدراسیون منجر به کنار کشیدن تیم دبیری شد، البته امکان بازگشت در آینده وجود دارد.
وی با اشاره به برنامه‌اش برای حمایت از نخبگان تبریز، گفت: با راه‌اندازی یک بنیاد و برگزاری مراسمات از نخبگان تبریز در زمینه‌ی علمی، ورزشی، فرهنگی و ... تجلیل خواهیم کرد.
به گفته‌ی دبیری، سالانه کنگره پزشکی هسته‌ای برگزار شده و جایزه‌ی «دکتر دبیری» به مقالات برتر اهدا می‌شود.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.