رییس همایش بین‌المللی تبریز و انقلاب مشروطه با بیان این‌که مشروطه‌خواهی در تبریز، هویت اسلامی و ایرانی دارد، گفت: شاید در جریان مشروطه برخی از افراد تحت‌تاثیر افکار بلشویکی و عثمانی بوده باشند، اما هویت اصلی مشروطه‌خواهی در تبریز، اسلامی و ایرانی بوده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، عزیز جوانپور در نشست خبری "همایش بین‌المللی تبریز در انقلاب مشروطه" با اشاره به اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی استان در راستای پرداخت به نقش تبریز در انقلاب مشروطه، اظهار کرد:  دانشگاه‌ آزاد سال‌هاست که بر روی این موضوع کار می‌کند و در بازه‌های زمانی مختلف همایش‌هایی در این رابطه برگزار کرده است، امسال نیز تقارن با تبریز ۲۰۱۸، اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند.
وی با بیان این‌که این همایش علمی و تخصصی بوده و به شکل بین‌المللی با حضور پژوهشگرانی از کشورهای منطقه، برگزار می‌شود، افزود: محققان و پژوهشگران سطح کشور در این همایش حضور خواهند داشت.
جوانپور با بیان این‌که تمامی تلاش این همایش در راستای برجسته و نمایان کردن نقش تبریز در پیروزی انقلاب مشروطه است، یادآور شد: محورهای پیش‌بینی شده نیز عمدتاً با محوریت تبریز است؛ چرا که معتقدیم تبریز خاستگاه اصلی مشروطه بوده و در توسعه و پیروزی آن نقش مهمی دارد.
وی با تاکید بر این‌که هرچند تمامی شهرهای کشور در انقلاب مشروطه نقش داشتند، اما تبریز به عنوان شهری پیشگام و هدایتگر در جریان مشروطه، قطعا نقش پررنگی در پیروزی آن دارد، گفت: حضور قهرمانانی چون ستارخان و باقرخان و همچنین علمای مشروطه‌خواه در تبریز، جایگاه ویژه این کهن‌شهر را در انقلاب مشروطه نشان می‌دهد.
وی با بیان این‌که انقلاب مشروطه در تاریخ معاصر ایران از جمله تحولات عظیم بوده و توانست سرنوشت ملت ایران را تغییر دهد، متذکر شد: معتقدیم که تبریز همواره در طول تاریخ اثرگذار، پیشرو و پیشگام بوده و همچنین در پیروزی انقلاب اسلامی نیز توانست موثر واقع شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان با اشاره به این‌که معرفی شهر تبریز و نقش تاریخی آن از منظر علمی و پژوهشی از اهداف این همایش بین‌المللی در تقارن با تبریز ۲۰۱۸ است، افزود: کمیته علمی این همایش با مشارکت دانشگاه‌های مختلف استان شکل گرفته و جهاد دانشگاهی و سازمان بسیج فرهنگیان استان نیز در این رابطه حضور فعالی داشته و حمایت‌های لازم را انجام می‌دهند.
وی به حضور مهمانان داخلی و خارجی در این همایش اشاره کرد و افزود: دکتر ولایتی نیر قول مساعد داده‌اند که در صورت حضورشان در کشور در این همایش شرکت می‌کنند.
وی سخنان و دیدگاه‌هایی مبنی بر سکولار خواندن "مشروطه‌خواهی در تبریز" را مردود خواند و گفت: از منظر ما چنین دیدگاهی قابل قبول نبوده و حضور علمای دینی بیانگر آن است که انقلاب مشروطه در تبریز بر مبنای حرکتی دینی و ملی بوده است.
جوانپور با بیان این‌که انقلاب مشروطه یک هویت اصلی دارد و هرگز جدا از جریان مشروطه‌خواهی کشور نبود، گفت: مردم تبریز و آذربایجان در جریان انقلاب مشروطه با فرمان علمای دینی به صحنه آمده و ایستادند؛ قیام ۲۹ بهمن تبریز نیز که با هدایت روحانیت بود، بر دینی بودن حرکت‌های مردمی و آزادی‌خواهانه‌ی تبریز صحه می‌گذارد.
وی با بیان این‌که این همایش با همکاری اداره کل آموزش و پروش استان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: با اساتید تاریخ مدارس سراسر استان در این رابطه جلساتی برگزار کردیم و محتوای علمی همایش در مدارس و بین دانش‌آموزان نیز پیاده می‌شود تا در این رابطه همپای دانشگاه بتوانند قدم‌های استوارتری بردارند.
وی با بیان این‌که نفود انگلستان بعد از پیروزی انقلاب مشروطه آن را منحرف می‌کند، افزود: همواره تمامی انقلاب‌ها شاهد نفوذ بیگانگان جهت منحرف کردن بوده‌اند حتی در انقلاب اسلامی ایران نیز چنین نفوذهایی اعمال شد اما هوشیاری امام راحل و مردم مانع از نفود بیگانگان به انقلاب شد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان با بیان این‌که نفود همچنان ادامه دارد و بارقه‌های نفود را همواره می‌بینیم و به اشکال مختلف استارت آن زده شده است، افزود: باید همواره مراقب توطئه‌ی دشمنان باشیم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.