به گزارش ایرنا، احسان شاکری خویی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از مقالات ارسال شده به این همایش 25 مقاله پس از بررسی محتوایی و علمی مقالات از سوی هیات داوران به عنوان برگزیده انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه مقالات این همایش در پایگاه ' آی اس سی' نمایه خواهد شد، اظهار داشت: در این همایش 10 مقاله منتخب که از این تعداد 3 مقاله خارجی از حوزه قفقاز (ترکیه و آذربایجان) است، ارایه می شود.
دبیر علمی همایش بین المللی تبریز و انقلاب مشروطه ایران با اشاره به تاریخچه مشروطیت و حرکت مشروطه خواهی در ایران یادآوری کرد: تبریز و آذربایجان نقش ممتاز، بی بدیل و پیشتازی در این حرکت که به عنوان نقطه عطف و تحول در تاریخ ایران و به ویژه تاریخ ایران معاصر دارد، ایفا کرد.
شاکری ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش بازخوانی و تامل در مشروطیت به منظور بازخوانی هویت، فرهنگ، اندیشه و حرکت ایرانی ها به بهانه 14 مرداد و بررسی زوایای پنهان این حرکت عظیم و تحول ساز است.
وی با بیان اینکه در بعضی از فضاهای فکری از مشروطیت تبریز یک سری کژتابی ها یا انحرافاتی تفسیر و تفهم و از آن به عنوان یک حرکت سکولار یا حرکتی غیرملی یاد می شود، گفت: در این همایش تلاش می شود نگاه اصیلی که مشروطیت تبریز به عنوان یک حرکت دینی، اعتقادی و ملی داشت، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
دبیر علمی همایش بین المللی تبریز و انقلاب مشروطه ایران، تقارن برگزاری این همایش با رویداد تبریز 2018 را از دیگر اهداف این همایش اعلام کرد و گفت: امسال تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای جهان اسلام معرفی شده و با توجه به اینکه مشروطیت از جمله شناسنامه های تاریخی تبریز است، این همایش ابعاد مختلف آن و حرکت مشروطه خواهی تبریز را در سطح بین المللی به گردشگران دنیا، منطقه و علاقه مندان به ایران و تبریز به خوبی معرفی می کند.
شاکری، افزود: از دیگر اهداف این همایش برقراری ارتباط بین دانشگاه و آموزش و پرورش است چراکه در همایش های مختلف در ارتباط یک سویه ای که بین دانشگاه و آموزش و پرورش ایجاد شده بود، گسست ایجاد شده بود.
وی گفت: مدارس و آموزش و پرورش سرمایه های پایه هر جامعه را تشکیل می دهند و از رسالت های دانشگاه ایجاد ارتباط مستمر با مدارس و ارتقای آگاهی های دانش آموزان و معلمان است.
دبیر علمی همایش بین المللی تبریز و انقلاب مشروطه ایران با اشاره به درک مردم آذربایجان از مسایل و اینکه همیشه پیشرو و پیشگام هستند، اظهار داشت: ثقه الاسلام و ستارخان و باقرخان در مشروطیت تبریز نقش به سزایی ایفا کردند.
شاکری، ادامه داد: 25 نفر از اساتید و برجستگان کشوری و منطقه ای از دانشگاه های مختلف و حوزه های علمیه اعضای کمیته علمی و کارگروه این همایش بوده و آن را در 18محور طراحی کرده و فراخوان عمومی داده اند.
وی یادآوری کرد: حدود 186 مقاله و چکیده و اصل مقاله به دبیرخانه ارسال شد که بخشی از این چکیده ها و مقالات به صورت کلی بوده و در قالب همایش مشروطیت تبریز نبود و حدود 70 مقاله که به طور خاص به مشروطیت تبریز پرداخته شده بود، مورد داوری قرار گرفتند.
این همایش به همت سازمان بسیج فرهنگیان آذربایجان شرقی و دانشگاه آزاداسلامی واحد تبریز و مشارکت جهاد دانشگاهی و اداره کل آموزش و پرورش و واحد فرهنگی سپاه برگزار می شود.
14مرداد 1285 شمسی، مظفرالدین شاه در آخرین روزهای عمر خود قانون اعطای مشروطه را امضاء کرد.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.