قائم مقام مدیر داروی معاونت غذا و دارو آذربایجان شرقی از خارج شدن داروی استامینوفن از لیست حمایت‎های بیمه‎ای خبر داد.
احمد میرزا زاده در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی با اشاره به کاهش حمایت‎های بیمه‎ای از برخی داروها گفت: طبق بخشنامه اخیر سازمان‎های بیمه گر، حدود 75 الی 80 قلم دارو برای افراد بالای 12 سال و افراد غیربستری، از لیست حمایت‎های بیمه‎ خارج شده است و تجویز آن‎ها فقط برای افراد زیر 12 سال و بیماران بستری مجاز است، این داروها شامل داروهای OTC هستند.
وی افزود: داروهای OTC یا داروهای بدون نسخه، شامل داروهای سرماخوردگی، استامینوفن، شربت‎های معده، برخی پمادهای ضد درد مانند "پیروکسیکام" و "دیکلوفناک" ، آنتی اسیدهای معده و داروهای ضد تب و داروهایی هستند که فرد می‎تواند آن را بدون نسخه و با مشاوره دکتر داروساز از داروخانه تهیه کند.
وی در ادامه با ارائه‎ی توضیحاتی در مورد کمبودهایی دارویی اظهار کرد: دارو جزو مواردی است که تحریم‎ها شامل آن نمی‎شود و مواد اولیه طبق روال قبلی وارد می‎شود، اگر کمبودی هم در بازار دارو رخ دهد، ناشی از نوسانات ارزی اخیر است که سبب شده تا ثبت سفارشات با تاخیر انجام شود و کمبودهایی در برخی ادارات گزارش شود، این اطمینان را به هموطنانمان می‎دهیم که نگران تاثیرپذیری دارو از تحریم و نتایج برجام و کمبود آن نباشند.
هیچ کمبود دارویی نداریم
میرزا زاده با بیان اینکه نوسانات ارزی، تاثیر چندانی بر تولید دارو نداشته است، گفت: خوشبختانه با اختصاص ارز دولتی، مواد اولیه برای تولید دارو وارد شده است و هیچ کمبودی از این نظر نداریم. معمولا 20 الی 30 قلم دارو همیشه با کمبود مواجه هستند که این نیز ناشی از تاخیر در ورود ماده‎ی اولیه و تاخیر در ترخیص داروی وارداتی است، اما در مجموع هیچ مشکل خاصی در مقطع کنونی نداریم و کارخانه‎جات دارویی و شرکت‎های وارد کننده همچنان به سرویس دهی خود ادامه می‎دهند.
وی در ادامه با اشاره به مصرف خودسرانه‎ی دارو عنوان کرد: مراجعه به پزشک و تشخیص بیماری و تجویز دارو بر اساس یافته‎های بالینی، بهترین کار در هنگام بیماری است. افزایش بروز مقاومت‎های میکروبی و مقاوم شدن میکروب‎‌ها در درمان‎های آنتی بیوتیکی از جمله معایب خود درمانی و مصرف خودسرانه‎ی آنتی بیوتیک‎ها است. سازمان غذا و دارو بارها به داروخانه‎های مختلف بخشنامه کرده‌ است که داروخانه‎ها به هیچ عنوان مجاز به عرضه‌ی داروهای آنتی بیوتیک بدون نسخه نیستند و در صورت انجام این کار، با داروخانه‎ی متخلف، برخورد خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با برشماری راه‎های گزارش تخلف داروخانه‎ها، کمبودهای دارویی و گران فروشی بیان کرد: تماس با سامانه 190 و بهره‎مندی از راهنمایی کارشناسان در خصوص تخلفات و کمبودهای دارویی به طور شبانه روزی، مراجعه حضوری به معاونت و تکمیل فرم‎های شکایت از داروخانه، ارسال اینترنتی شکایت از طریق سایت معاونت غذا و دارو و تماس تلفنی با معاونت از راه‎های انعکاس شکایات در این خصوص است.
قائم مقام مدیر داروی معاونت غذا و دارو آذربایجان شرقی در پایان با بیان این که آذربایجان شرقی جزو استان‎های برتر در زمینه تولیدات دارویی در کشور است، اضافه کرد: با توجه به قرار گرفتن سه مورد از بزرگ‎ترین تولیدکننده‎های دارو در استان ما، بیش از سهم مورد انتظار، دارو تولید کرده و سهم سایر استان‎ها را نیز پوشش داده‎ایم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.