استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه موضوع خانواده، مهمتر از زن است، گفت: امروز نه علیه زن، مرد و بچه بلکه جنگ تمام عیاری علیه خانواده شروع شده است و تلاش میکنند تا خانواده را به عنوان مدلی متحجرانه و شیوهای غلط از زندگی مطرح کنند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، «فروغ نیلچیزاده» در نشستی با اصحاب رسانه کشور که بصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به فاصلهی بین سلیقهی فردی و حق در جامعه، اظهار کرد: اگر قوانین جامعه خلاف فطرت انسانی باشد، باید در مقابل آن حرکتی جدی اعمال شده و نواقص اصلاح شود اما اگر مطابق با نیازها و وجود انسانی باشد باید علاوه بر صیانت، فرصت جولان علیه آن را نیز گرفت.
وی با تاکید بر اینکه در نظام اجتماعی باید برخی از خواستههای خود را محدود کنیم، خاطرنشان کرد: اگر مقرر باشد همه قوانین بر اساس اخلاقیات صرف و بدون ضمانت اجرایی باشد، باید با یک جامعهی بسیار فرهیخته و با حذف ناهنجاریها مواجه باشیم.
وی با بیان اینکه هر قدر اخلاقیات در جامعه رشد بیشتری داشته باشد، خود "فرد" ضمانت اجرایی حقوق اجتماعی میشود، یادآور شد: در مقابل، هر چه جامعه دچار انواع تلاطمات باشد باید دقتهای لازم اعمال شود تا قوانین دقیق و جزیی بوده و ضمانت اجرایی داشته باشد.
استاد دانشگاه تهران با طرح این سوال که حجاب یک مسئله جنسیتی است یا فراجنسیتی؟ یادآور شد: امروزه برخی برآنند که حجاب را مسئلهای جنسیتی جلوه دهند و کسانی که مخالف این مسئله هستند حجاب را محدودیت زنان برای آسودگی مردان تعریف میکنند، در حالی که حجاب مسئلهای فراجنسیتی است.
وی با تاکید بر اینکه در مسئلهی "حجاب و زن" مفهومی اساسیتر به نام "خانواده" وجود دارد که معمولا سعی میشود دیده نشود، گفت: حجاب اختصاصی زنان نبوده و همه جوامع متمدن بر فراجنسیتی بودن پوشش مناسب و متعارف تاکید دارند.
نیلچیزاده با اشاره به قوانین برخی کشورهای اروپایی و برخی ایالتهای آمریکا مبنی بر اعمال محدودیت و ایجاد سختی برای افرادی که طبق اصول، آیین و دین اقدام به تشکیل خانواده میکنند، متذکر شد: تلاش میکنند تا انواع روشهای ازدواجی(ازدواج با حیوانات در کلیسا، ازدواج همجنسبازان، ازدواج با خویشتن و...) که طی سالهای گذشته فقط بصورت "اسمی" مطرح میشد، امروزه به عنوان بخشی از عرف هنجارسازی شود.
وی با بیان اینکه رفتارهای نا بهسامان و خلاف جامعه همواره در طول تاریخ وجود داشته اما باید تامل کرد که فرق زمان فعلی و زمان گذشته در چیست، افزود: امروز جریانهای غلط برای اینکه بتوانند با جریان حقیقی و ناب مقابله کنند نیاز به نظام سازی و تشکیلات سازی دارند به همین جهت رفتارهای متناقضی را انجام میدهد. به عنوان مثال کلیسای شیطان پرستها به عنوان کلیسای رسمی مطرح میکنند.
وی با اشاره به سخنی از رسول اکرم(ص) مبنی بر اینکه هیچبنایی در اسلام دوستداشتنیتر از ازدواج نیست، تشریح کرد: امروزه جنگ تمام عیاری علیه خانواده شروع شده است.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حجاب یک حلقه از زنجیره "سلامت، تمدن اخلاق و پایداری خانواده" است، خاطرنشان کرد: حجاب در تعاریف فرادینی، هنر مستورگی و پوشیدگی است؛ به نحوی که فرد مثل سایر جانداران به عنوان موجودی غریزی دیده نشده و به عنوان انسانی مطرح شود که در تعاملات خود بتواند مناسبترین برخورد را داشته و از انواع آسیبها مصون بماند.
وی با بیان اینکه حجاب میدان مدیریت غریزهی جنسی در نوع تعاملات با دیگران است، افزود: حجاب ناب اسلامی همان حجاب قرآنی و مسئلهای فراجنسیتی است.
نیلچیزاده با اشاره به اینکه رعایت مقداری از حجاب در هر کشوری مورد تاکید است، یادآور شد: حجاب حداقلی باید در جامعه رعایت شده و حجاب حداکثری نیز به عنوان یک ارزش باید در حرمهای مطهر رعایت شود.
انتهای پیام
کپی شد