حسین صدیقی روز سه شنبه در نشست خبری هفته صرفه جویی در مصرف آب مراغه افزود: فاصله 90 لیتری مصرف روزانه آب با معیارهای روز، توجه به رعایت الگوی مصرف آب را در این شهرستان ضروری کرده است.
وی ادامه داد: با اجرای طرح های فرهنگ سازی در سطح شهر، چنانچه هر فرد 20 لیتر در مصرف روزانه آب شرب صرفه جویی کند، سالانه شاهد صرفه جویی 120 میلیون لیتر آب تصفیه شده و بهداشتی در این شهرستان خواهیم بود که کمک بزرگی در وضعیت بحران آبی خواهد بود.
وی گفت: صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف در مصارف خانگی از جمله استحمام، آبیاری فضاهای سبز منازل، انواع شستشوها و نیز مسواک زدن نیز می تواند به کاهش میزان بالای مصرف آب در مناطق شهری کمک کند.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب مراغه در قالب فرهنگ سازی با همکاری آموزش و پرورش اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه معرفی روش های الگوی مصرف آب در مدارس کرده است.
صدیقی ادامه داد: با توجه به فرسوده بودن 50 کیلومتر از شبکه آب و فاضلاب شهری، برنامه ریزی برای نوسازی 10 کیلومتر از شبکه آب شرب شهری نیز انجام شده است.
وی اضافه کرد: بر این اساس امسال 2.5 کیلومتر از شبکه آب شهری در چهار خیابان اصلی قدس، اوحدی، شهید بهشتی و خواجه نصیر نوسازی و اصلاح می شود.
وی با اشاره به افزایش نسبی میزان آب ذخیره شده در پشت سد علویان مراغه گفت: با توجه به اینکه این منبع بزرگ آبی تامین کننده مصارف آب شهری بوده لیکن فقط 10 درصد از آن تصفیه و به عنوان آب شرب بهداشتی در اختیار مشترکان قرار داده می شود.
وی افزود: رعایت الگوی مصرف در کشاورزی به عنوان مصرف کننده 90 درصد از منابع آبی، نیازمند تغییر الگوهای آبیاری از سنتی به مدرن است.
وی با اشاره به لزوم احداث مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب شهری مراغه ادامه داد: با وجود رایزنی ها با سرمایه گذار خارجی برای مشارکت در این طرح، به دلیل تحریم ها این امر تاکنون محقق نشده است.
وی اضافه کرد: با توجه به هزینه 500 میلیارد ریالی پیش بینی شده برای اجرای این طرح، مسئولان شهرستانی اهتمام ویژه ای برای تخصیص اعتبارات برای این امر داشته باشند.
وی با بیان اینکه هدایت آب های سطحی و خاکستری منازل مسکونی به شبکه فاضلاب، مشکلاتی را برای تصفیه خانه فاضلاب ایجاد می کند افزود: در مواقع بارندگی، سرازیرشدن حجم بالایی از این آب ها، این تصفیه خانه را با مشکل تصفیه پساب ها مواجه می کند.
وی از اجرای طرح میز خدمات در شرکت آب و فاضلاب مراغه خبرداد و اضافه کرد: در این طرح 22 نوع خدمت از اول تیر امسال به صورت الکترونیک در اختیار شهروندان و مشترکان آب و فاضلاب قرار می گیرد.
حدود 68 هزار مشترک آب و 61 هزار مشترک فاضلاب در مراغه وجود دارد و خدمات شرکت آب و فاضلاب مراغه با حدود 500 کیلومتر خط انتقال آب و حدود 360 کیلومتر خط انتقال فاضلاب به مشترکان ارائه می شود.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/7487
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.