به گزارش ایرنا، مجید خدابخش روز چهارشنبه در جلسه شورای معادن استان در خصوص گردش مالی معدن مس سونگون اظهار داشت: روند انتقال در این شرکت به دلیل نداشتن استقلال و وابسته بودن آن به شرکت ملی مس ایران، به کندی پیش می رود ولی باید انجام گیرد.
وی با اشاره به بند 4 ماده 43 قانون برنامه ششم توسعه ادامه داد: بر اساس این قانون باید حسابی توسط شرکت مس سونگون در استان تاسیس شود تا تمام درآمدهای شرکت از محل خرید و فروش به بانک های استان انتقال یابد و حساب های دفاتر مالی و مالیاتی نیز در همین استان مورد بررسی قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت انتقال حساب های شرکت مس سونگون به آذربایجان شرقی گفت: این خواسته شورای معادن آذربایجان شرقی نیست، بلکه بر اساس قانون و آیین نامه ها باید اجرایی شود.
وی ادامه داد: شرکت مس سونگون 2 هزار میلیارد تومان فروش دارد که این رقم باید در بانک های استان گردش مالی داشته باشد.
وی یادآور شد: در غیر این صورت دیوان محاسبات و بازرسی کل کشور می تواند این موضوع را به عنوان تخلف مورد توجه قرار دهد و پرونده تشکیل دهد.
وی با اشاره به اینکه صنایع پایین دستی باید زیر نظر مس سونگون راه اندازی شود، گفت: صنایع پایین دستی بیشتر از خود ذوب برای اشتغال و تولید ارزش افزوده دارد.
وی با اشاره به وجود ذخایر عظیم معدنی نفلین سینیت در آذربایجان شرقی گفت: هشت میلیارد تن ذخایر معدنی در استان وجوددارد که 5 میلیارد تن آن نفلین سینیت است.
وی اضافه کرد: به دلیل نبود توجیه اقتصادی پروژه نفلین سینیت با 5 میلیارد تن ذخیره در زمین باقی مانده، لذا باید با تحقیقات دانش بنیان برای تبدیل به آن ارزش افزوده بالاتر و با محصولی غیر از آلومینا محصول دیگری را تولید کنیم که توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه معادن نفلین سینیت می تواند یکی از محورهای مهم توسعه باشد، گفت: می توانیم از کمک های فنی و اعتباری برای تحقیق و توسعه در جهت ایجاد آلیاژهای جدید از این محصول معدنی اختصاص دهیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت معدنی نفلین سینیت برای استان ما بسیار مهم است ولی خیلی ها متوجه این موضوع نیستند، افزود: حاضریم پروژه ای برای بررسی روش های استفاده از نفلین سینیت تعریف وهزینه کنیم تا روش های جدیدی را بیابیم.
مدیر مجتمع مس سونگون نیز در این نشست اظهار داشت: به میزان 200 میلیارد تومان در بانک های استان سپرده داریم که 180 میلیارد تومان آن اضافه شده است.
رضا شریفی ادامه داد: این رقم به نوعی برای بهره مندی شهروندان از تسهیلات ارزان قیمت در بانک های استان سپرده گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه دفاتر مالی و مالیاتی شرکت مس سونگون به دلیل اینکه زیر مجموعه شرکت ملی مس می باشد، در خارج از استان است، گفت: بخشی از مالیات را که مالیات بر عملکرد است می توانیم در استان پرداخت کنیم ولی مالیات 9 درصد ارزش افزوده فقط در محل قانونی ثبت شرکت باید پرداخت شود که امکان انتقال به استان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم شرکت های پیمانکار را به داخل استان انتقال دهیم، اظهار داشت: متاسفانه برای این منظور با موانع قانونی مواجه هستیم.
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.