با پشت سرگذاشتن «روز جهانی موزه و میراث فرهنگی»، این روزها بیش از هر زمان دیگری "موزه‌ها" در جای جای کشورمان مورد توجه قرار گرفته و مردم و مسئولان بازدید از موزه‌ها را در برنامه‌ی روزانه خود می‌گنجانند. در این میان نخستین "موزه‌ی تاریخی ادب و عرفان" کشور که در داخل بقعه شیخ شهاب‌الدین اهری قرار دارد، با درب‌های بسته‌ی خود میزبان گردشگران و بازدیدکنندگان است!  
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، درنتیجه‌ی آسیب دیدگی "بقعه‌ی شیخ شهاب‌الدین محمود اهری" در زلزله ارسباران(21 مرداد سال 91) و به دلیل آسیب قسمت زیرین گنبد، اشیاء و آثار موجود در نخستین «موزه ادب و عرفان اهر» به مکان دیگری منتقل شد و درب‌های موزه نیز بسته شد تا این بنای تاریخی مرمت شود.
 
اکنون بعد از گذشت بیش از پنج سال از زلزله‌ی ارسباران، این بنای تاریخی مراحل پایانی مرمت خود را می‌گذراند.
 
فرماندار اهر در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که حفظ و صیانت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی گذشته وظیفه همگان است، اظهار کرد: عملیات مرمت و بازسازی این موزه نیز در مراحل پایانی قرار دارد.
 
زاهد محمودی خاطرنشان کرد: طبق قولی که اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان داده است، آثار و اشیای منتقل شده از این موزه طی دو ماه آینده بازگردانده شده و «موزه ادب و عرفان شهرستان اهر» دوباره برای بازدید مسافران و گردشگران فراهم می‌شود.
 
وی با بیان این‌که این موزه در داخل بقعه شیخ شهاب الدین محمود اهری قرار داشته و در جریان زلزله ارسباران آسیب دیده بود، گفت: آثار و اشیای این موزه به تبریز منتقل شد تا این بنا مرمت شود و اکنون نیز فرآیند مرمت و تعمیر آن در مراحل پایانی قرار دارد.
 
فرماندار اهر در پاسخ به اینکه چرا مرمت این بنای تاریخی تاکنون به اتمام نرسیده است؟ گفت: این موضوع را باید از میراث فرهنگی پرس و جو کنید. بقعه دارای ظرافت خاصی بوده و قدمت بسیاری دارد، از این‌رو فرآیند تعمیر و مرمت نیز با ظرافت و دقت بسیاری انجام می‌گیرد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: آثار و اشیای این موزه سالم بوده و در جریان زلزله هیچ آسیبی ندیده‌اند و صرفا خود بنا به صورت سخت افزاری آسیب دیده بود.
 
گفتنی است، موزه «موزه ادب و عرفان اهر» در سال 1374 در قسمتی از مجموعه شیخ شهاب الدین راه اندازی شده است.   
در این موزه، مجموعه‌ای از آثار فرهنگی مربوط به ادب و عرفان از دوره صفویه تا قاجار و نیز ابزار و آثار متعدد مربوط به عرفا در سه سالن قرار دارد. همچنین کتب خطی، قطعاتی از آثار خطاطان معروف‌، انواع کشکول و تبرزین از جمله آثار موجود در این موزه است. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.