با توجه به فرارسیدن هفتهی گرامیداشت "سالروز تاسیس بسیج سازندگی" جمعی از اهالی رسانهی استان به همراه کارکنان سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا راهی مناطق محروم شده و از برخی کارگاههای تولیدی که این نهاد در راهاندازی یا حمیات از آنان نقش داشته است، بازدید کردند .
به گزارش ایسنا، در این تور خبری خبرنگاران ابتدا در شهرستان ملکان حاضر شده و به بازدید از "استخر پرورش ماهی خانبابایی" پرداختند
مالک این استخر پرورش ماهی در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه این استخر پرورش ماهی را با 40 میلیون سرمایه راهاندازی کرده است، اظهار کرد: این واحد پرورش ماهی برای پنج نفر اشتغالزایی مستقیم و برای 15 الی 20 نفر غیرمستقیم نفر اشتغالزایی غیرمستقیم دارد .
مجتبی خانبابایی با تاکید بر اینکه قبل از این کار مشغول به کار مرغداری و کشاورزی بودهام، افزود: در این استخر پرورش ماهی صرفا قزل آلا پرورش داده میشود؛ درآمد سالانهی این استخر پرورش ماهی برابر با 80 الی 100 ملیون تومان بوده و تولید سالانهی آن نیز 50 الی 60 تن ماهی قزلآلاست .
وی با تاکید بر اینکه در سال 83 طرح را آغاز کرده و در نهایت این استخر از سال 84 آغاز به فعالیت کرد، افزود: بسیج سازندگی نیز در سال 92 به مبلغ 40 میلیون تومان تسهیلات با عنوان سرمایهی در گردش به این واحد پرورزش ماهی اعطا کرد .
اهالی رسانه و عوامل سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا بعد از بازدید از این واحد پرورش ماهی به روستای دیگری در شهرستان ملکان عزیمت کرده و به بازدید از واحد تولیدی شیره (دوشاب) پرداختند .
در این واحد تولیدی یک زن و شوهر به همراه فرزندانشان در این کارگاه مشغول به کار بوده و علاوه بر ایجاد شغل مستقیم برای شش نفر، برای بیش از 100 نفر نیز به طور غیرمستیقم اشتغال زایی کردهاند .
یکی از عوامل این واحد تولیدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اینکه این واحد تولید به طور مستیقم برای شش نفر و بهطور غیرمستقیم برای 100 نفر اشتغالزایی کرده است، افزود: سرمایهی اولیهای که برای راهاندازی این واحد تولیدی هزینه کردهایم برابر با 30 میلیون تومان بوده و همچنین بسیج سازندگی نیز به مبلغ 30 میلیون تومان تسهیلات در اختیار این واحد تولیدی قرار داده و حمایتهای بسیاری کرده است .
محمد سادسی با تاکید بر اینکه ایدهی راهاندازی این واحد تولیدی از خودمان بوده اما بسیج سازندگی نیز حمایتهای مادی و معنوی داشته است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ملکان قطب انگور است از این رو از این ظرفیت در جهت راه اندازی این واحد تولیدی استفاده کردهایم؛ البته زمانی که محصول انگور در این منطقه یافت نمیشود اقدام به شیرهگیری از خرما میکنیم .
وی با بیان اینکه در فصل زمستان که شیره انگور در میزان مناسبی قرار دارد، تولید ما نیز در سطح خوبی است، تاکید کرد: در این کارگاه تولیدی به طور میانگین سالانه 50 تن شیره تولید میشود و این میزان نیز بسته به درخواست بازار افزایش یا کاهش دارد .
وی با اشاره به اینکه در سنندج و اردبیل نمایندگی داریم، خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی را مدیون بسیج سازندگی هستیم و این مجموعه از ابتدای کار پشت ما بوده است .
بعد از بازدید خبرنگاران و عوامل بسیج سازندگی از این کارگاه تولید سکنجبین، بازدیدکنندگان راهی بناب شده و از مجموعه پرورش غاز و جوجه کشی روستای ینگی کندی این شهرستان نیز بازدید کردند .
مالک این مجموعه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: بنده این کار را با 15 میلیون وام بسیج سازندگی آغاز کرده ام و اکنون نیز تولید خوبی دارم و هرچند از کشورهای ترکیه و آذربایجان نیز درخواست هایی میشود، اما بیشتر تولیدات خود را به کشور عراق صادر میکنیم .
حمید یزدانی ادامه داد: نژاد غازهای نگهداری شده در این محل برای جوجه کشی و تخمگذاری مناسب بوده و بنده در فضای مجازی اقدام به تبلیغ و فروش ماکیان کرده و از این روست که بیشتر مشتریانم از کشور عراق هستند .
وی با تاکید بر اینکه سود این کار بسیار خوب است، افزود: غاز حیوانی است که به سختی بیمار شده و میتوان گفت که تقریبا بیمار نمیشود، از این میتوان با نگهداری و مراقبت صحیح شاهد تولیدات بیشتر بود .
وی خاطرنشان کرد: طرح توسعه این کار را نیز نوشته ام که با همکاری یک استاد دانشگاه و یک معلم و در صورت تامین وام موردنیاز، اقدام به توسعه آن که در پنج آیتم بوده و گوشت ارگانیک صرفا بخشی از آن خواهد بود، خواهیم کرد .
وی در پایان به سودآور بودن نگهداری و پرورش غاز اشاره کرد و افزود: گوشت غاز به علت بیمار نشدن این نوع ماکیان ارگانیک بوده و بسیار لذیذ است.
انتهای پیام
کپی شد