به گزارش ایرنا، انتشار کتاب 'زلال جاری مهر' از سوی موسسه آموزش عالی 'نبی اکرم (ص)' تبریز و برگزاری آیین رونمایی از آن در هفته جاری از این منظر حایز اهمیت است که افق تازه ای را مبنی بر وجود تلاش های معطوف به ارج گذاشتن به عمری تلاش بی شائبه هنرمندان این مرز و بوم گشود.
با توجه به تاریخ دیرین نقاشی در تبریز و شناخته شدن 'مکتب نقاشی تبریز' در داخل و خارج از کشور و وجود آثار متنوعی از این مکتب در موزه های معروف جهان و مجموعه های خصوصی، کلید زدن انتشار مجموعه آثار سرشناسان و بنامان نقاشی تبریز در قالب کتاب، امیدواری و انرژی مضاعفی در این حوزه جذاب و روحبخش ایجاد کرد.
همچنین در غیبت نهادهای دولتی متولی امر، به دلیل مشکلات مالی و نبود ردیف بودجه مشخص، برای مانا کردن دهه ها کوشش بی دریغ و نفس گیر هنرمندان، ورود موسسه ها و مراکز آموزش عالی یا حتی آموزشگاهی، به عنوان نماد حضور بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر، به این عرصه می تواند اقدام ارزشمند و ذیقیمتی در راستای انتقال میراث فرهنگی - هنری به نسل های آینده باشد.
کتاب 'زلال جاری مهر' به عنوان اثری فاخر در زمینه مستندسازی بخشی از آثار نقاشان معاصر تبریز در 173 صفحه به 2 زبان انگلیسی و فارسی و به صورت رنگی چاپ و منتشر شده است.
استاد کریم صدق روحی روز پنجشنبه درباره ایده چاپ این کتاب به خبرنگار ایرنا گفت: حدود 2 سال قبل در برنامه ای که برای تجلیل از هنرمندان پیشکسوت در مجتمع فرهنگی - هنری 29 بهمن تبریز ترتیب یافته بود، به آقای میلانی، رییس موسسه آموزش عالی نبی اکرم، گفتم که مجموعه ای ارزشمند از نقاشی های نقاشان پیشکسوت تبریز را به همراه نقاشی های خودم در اختیار دارم.
صدق روحی افزود: آقای میلانی در آن دیدار به من گفت که علاقه مند به چاپ کتابی با مضمون این نقاشی ها به منظور ماندگار کردن آنها و حتی ارسال نسخه های کتاب به موزه های مختلف است؛ کار عکسبرداری از مجموعه نقاشی های در اختیار من و انتشار کتاب حدود یک سال و نیم طول کشید.
وی ادامه داد: در این کتاب نفیس 103 اثر از نقاشی های من و 61 اثر نیز از 34نقاش شناخته شده و بنام تبریز به صورت رنگی و گلاسه چاپ شده است.
استاد صدق روحی درباره احساسش از انتشار کتاب 'زلال جاری مهر' نیز گفت: این اقدام ارزشمند باعث شد که آثار دوستان نقاش ام ماندگار و مستندسازی شوند و مردم بتوانند به آثار نقاشان پیشکسوت شهرشان دسترسی داشته باشند؛ با چاپ و انتشار این کتاب خیالم راحت شد.
وی تشریح کرد: همیشه آرزو داشتم که نقاشی های خودم و آثار دیگر نقاشان در اختیار من، روزی در کتابی چاپ شود و در اختیار عموم هنردوستان قرار گیرد، اما این امکان را نداشتم.
رییس دانشگاه نبی اکرم (ص) تبریز نیز در این باره به ایرنا گفت: من برای اولین بار زمانی که با استاد نقاش، کریم صدق روحی، آشنا شدم، مجذوب صمیمیت اش شده و او را دارای ویژگی های خاص هنری یافته و وی را همانند نام خانوادگی اش صادق، اخلاق مدار و بی آلایش دیدم.
سیدمحمدرضا میلانی افزود: با تماشای نقاشی های استاد، روحیه زیبادوستی، واقع گرایی و طبیعت گرایی ایشان را دریافتم؛ استاد تنها با اشتیاق و علاقه وافری که به نقاشی داشته، سختی راه را متحمل شده، این هنر را به تنهایی و بدون داشتن استادی دنبال کرده و تمام مراحل پیشرفت و تکامل در نقاشی را پشت سر گذاشته است.
استاد کریم صدق روحی از نقاشان پیشکسوت تبریز در اول فروردین سال 1315 شمسی در محله نوبر این شهر به دنیا آمد و سال های ابتدایی و متوسطه اول را با مرحوم منصور قندریز همکلاس و رفیق بود.
وی در دهه 1350 شمسی مدیریت دبیرستان فردوسی را به عهده داشت و شاگردان بزرگی را در این مرکز آموزشی قدیمی تریبت کرد.
در کتاب 'زلال جاری مهر' علاوه بر نقاشی استاد صدق روحی، نمونه هایی از آثار دیگر اساتید بنام مکتب نقاشی تبریز از قبیل داود امدادیان (درگذشته در فرانسه)، احمد وجدنیا، سیدمحمود علوی، فیروز نخجوانی، ابراهیم پشت پناه، لیلا خادم زاده، محمدرضا ایرانی، پرویز ایزدپناه، خانم واهرامیان، جواد سلیمان پور(نقاش ایرانی مقیم ترکیه)، کریم حاجی زاده و برخی دیگر نیز چاپ شده است.
امید که اقدام ارزشمند دانشگاه نبی اکرم (ص) در انتشار این کتاب فاخر هنری، سرمشقی برای دیگر موسسات خصوصی جهت ورود به حوزه فرهنگ و هنر به منظور ماندگار و مستند کردن آثار هنرمندان دیارمان باشد.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.