علی صمدنژاد روز سه شنبه در مراسم کلنگ زنی مجتمع آبرسانی به دو روستای شهرستان خداآفرین، افزود: این مبلغ در مقایسه با رقم 850 میلیارد ریال اعتبار کل استان با دو هزار و 735 روستا، از نظر تعداد و جمعیت حدود دو برابر متوسط استانی است.
وی با تاکید بر حل مشکلات بهره برداری با اولویت بندی روستاهای تحت پوشش و غیر تحت پوشش، اظهار کرد: شبکه های آب و فاضلاب روستایی از سال 87 به این شرکت واگذار و در این مدت اقدام زیادی در خصوص آب لوله کشی و بهسازی در این شهرستان انجام شده است.
صمدنژاد سهم شهرستان خداآفرین از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای پروژه های آبرسانی را 35 میلیارد و 300 میلیون ریال اعلام کرد.
وی با بیان اینکه خداآفرین جزو مناطق مصرفی 16مترمکعبی است که برای هر خانوار 600 لیتر آب داده می شود، بر فرهنگ سازی در مصرف درست و اصولی آب شرب و اجتناب از استفاده از آب لوله کشی برای باغبانی را اقدام مهم در رفع مشکل کمبود آب روستاهای خداآفرین نام برد.
صمدنژاد با اشاره به همکاری آب و فاضلاب روستایی و شهری در خصوص آبرسانی، گفت: در آذربایجان شرقی تامین آب 174روستا از طریق آب و فاضلاب شهری انجام شده است.
به گفته وی در سال جدید برای تامین آب شرب مورد نیاز شهرستان های خداآفرین و هوراند تانکر آب نیز تهیه خواهد شد.
فرماندار شهرستان خداآفرین نیز در این مراسم، گفت: آب شرب روستاهای گاوآهن و پیرهادیان با خط انتقال 9 کیلومتری و شبکه توزیع سه کیلومتر و با دو مخزن مجزای 50 مترمکعبی از طریق چاه دهن گشاد 23متری، با اعتبار هفت میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در مدت زمان شش ماه تامین و به بهره برداری می رسد.
احمدعلی اسدپور با اشاره به مشکلات حوزه آب شرب شهرستان، افزود: از 58 روستای بخش مرکزی این شهرستان 32 روستا مشکل آب شرب دارند و در بخش منجوان از 79 روستای دارای سکنه و 22روستای تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی، شش روستا از جمله گندم نان، داش باشی، چای کندی، مسجدلو، ستن و ولمه اسلام از آب آشامیدنی برخوردارند که باید با کار کارشناسی جهت توسعه و حل مشکل آب روستاها به عنوان یکی از زیرساخت های اساسی توسعه اقدام شود.
وی ادامه داد: 90 درصد روستاهای بخش گرمادوز تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی هستند.
اسدپور افزود: نبود منبع آب و هدر رفت زیاد، فرسودگی شبکه، لوله های انتقال و منبع آب، قطعی مکرر و گاه طولانی مدت آب و نیز نبود میرآب و حفاظ و درپوش استاندارد منابع آب را از مشکلات عمده در این بخش اعلام کرد و افزود: بخشداران نسبت به شناسایی مشکلات آب شرب روستاهای تحت پوشش و خودگردان با اولویت روستاهای بالای 20خانوار اقدام و اداره کل آب و فاضلاب روستایی نیز نسبت به حل مشکلات و برنامه ریزی در این راستا اقدام کند.
وی با بیان اینکه در خداآفرین 15روستای کمتر از 20خانوار در این شهرستان وجود دارد، گفت: مشکلات آب شرب این روستاها نیز با مشارکت آب و فاضلاب روستایی برنامه ریزی و نسبت به رفع آن اقدام شود.
فرماندار خداآفرین با اعلام اینکه تلاش می کنیم مشکلات آب شرب شهرستان برطرف شود، افزود: به همین منظور چهار دستگاه آب شیرین کن در سال گذشته در روستاهای این شهرستان نصب و امسال نیز دو دستگاه دیگر نصب خواهد شد.
شهرستان خداآفرین با جمعیت 34هزار نفر، دارای سه بخش، یک شهر و 204 روستاست که 95 درصد جمعیت آن در روستاها ساکن هستند.
7468/3038/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.