مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور با بیان این‌که در برنامه ششم توسعه طلاق به عنوان آسیب اولویت دار مطرح شده است، گفت: با توجه به این‌که طلاق در کشور ما دارای شیب نسبتا تندی است بر همین اساس کاهش طلاق جزو موارد اساسی است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، فریبا درخشان نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان این‌که طلاق می تواند بحران موقعیتی در یک خانواده تلقی شود، اظهار کرد: طلاق موجب بحران خانواده می شود؛ چرا که نقش‌های خانواده را بر هم زده و آن را دچار بحران موقعیتی می‌کند. در کشور ما با توجه به آموزه‌های اسلامی طلاق نکوهیده شده است، ولی با این حال شیب طلاق در کشور ما نسبتا تند است به همین دلیل جهت پیشگیری از آن بحث مراقبت از خانواده را اجرایی می‌کنیم.
وی از راه اندازی سامانه طلاق در ۱۰ استانی که نسبت به سایر استان‌ها دارای آمار طلاق زیادی هستند، خبرداد و گفت: در این سامانه فرآیند طلاق مراجعین طلاق توافقی و غیرتوافقی  قبل از مداخلات قضایی از طریق مداخلات تخصصی بهزیستی انجام می‌شود که در نهایت اگر مداخلات تخصصی جوابگو نباشد طرفین به دادگاه معرفی می شوند. آذربایجان شرقی جزو این ۱۰ استان رتبه‌دار در طلاق نیست ولی این سامانه از سال جاری در این استان نیز راه اندازی می شود.
وی ضمن اشاره به برنامه های دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور با بیان این‌که این دفتر امسال برنامه ی خانواده سالم را در دستور کار داشته و با انسجام زیادی برنامه ها را اجرایی می‌کند، گفت: فعالیت‌های متنوعی در راستای خانواده در دفتر انجام می‌شود، به عنوان مثال برنامه‌ای درقالب پکیچ ویژه در خصوص خانواده ی سالم اجرایی می‌شود.
 مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور افزود: در برنامه ششم توسعه به بحث سلامت اجتماعی پرداخته شده و با توجه به این‌که سلامت اجتماعی موضوعی گسترده است؛ از این رو دارای مولفه های مختلفی از جمله سلامت و بهداشت، موضوعات روان شناختی و خدمات اجتماعی است که در راستای همین موضوع سند سلامت اجتماعی در حال نگارش است و گزارش اولیه آن در اردیبهشت ماه سال جاری رونمایی می شود و همچنین پروژه ی جامع خدمات اجتماعی برای نخستین بار در تهران به صورت پایلوت  اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: خانواده یکی از ابعاد سلامت اجتماعی محسوب می شود،  دفتر ما در این زمینه برنامه ی خانواده سالم را معرفی می‌کند که بی شک خانواده ی سالم می تواند در تمامی مولفه‌های اجتماعی تاثیرگذار باشد.
وی با بیان این‌که خانه های امن در خصوص حمایت از زنان تحت خشونت و در راستای تحکیم خانواده ایجاد شده‌اند، گفت: در خصوص خشونت خانگی علیه زنان، سازمان بهزیستی برنامه‌های متنوعی از جمله اورژانس اجتماعی و خانه‌های امن را اجرایی می کند تا قربانیان خشونت مورد حمایت روانی و اجتماعی   قرار گیرند.
درخشان نیا از فعالیت سه هزار مددکار در دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور به صورت دولتی و و غیر دولتی خبرداد و گفت: به دنبال توانمندسازی و ارتقای دانش و تخصص افراد هستیم؛ چرا که اگر آگاهی و شناخت در این زمینه ارتقا یابد می‌توان خدمات را به درستی برای مددجویان ارائه داد.
وی در بخش دیگر سخنان با تاکید بر این‌که استفاده از گروه‌های همیار یکی دیگر از نقاط قوت دفتر توانمندسازی خانواده و زنان بهزیستی کشور است، افزود: حدود یک هزار و ۱۷۵ گروه در قالب همیار با ما همکاری و فعالیت‌های متنوعی انجام می‌دهند.
محسن ارشدزاده، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی،  نیز در این نشست با بیان این‌که میزان خشونت خانگی و خیابانی و رفتارهایی که ریشه در خشونت دارند، در استان ما زیاد است، گفت: طبق گزارش سال گذشته در شورای پیشگیری از جرایم دادگستری اعلام شد که ضرب و جرح و توهین و اهانت جزو دو جرایم اول استان هستند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.