به گزارش ایرنا، سیدعلی مختاری روز شنبه در نشست اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی استان با اشاره به اینکه زهکشی و اجرای شبکه آبیاری 19 هزار و 840 هکتار از اراضی واقع در حوضه رودخانه های مرزی استان برنامه ریزی شده است، گفت: تا زمان حاضر 5 هزار و 221 هکتار از این اراضی آماده بهره برداری شده است.
وی با اعلام اینکه 2 هزار هکتار از دشت گلفرج، یک هزار و 350 هکتار از پایاب سد خداآفرین و یکهزار و 871 هکتار از اراضی دشت یکانات مرند آماده بهره برداری است، گفت: 2500 هکتار از دشت گلفرج، 1520 هکتار در حاشیه ارس و 2150 هکتار از اراضی خداآفرین در دست اجراست.
مختاری اعلام کرد: عملیات اجرایی زهکشی و شبکه گذاری 1840 هکتار از اراضی دشت یکانات نیز با حضور رییس جمهوری آغاز می شود.
وی اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی 19 هزار و 840 هکتار از اراضی کشاورزی استان از محل اعتبار رودخانه های مرزی را 4 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: برای این طرح تا زمان حاضر 2 هزار و 150 میلیارد ریال تخصیص یافته و یکهزار و 950 میلیارد ریال هزینه شده است.
مختاری با اشاره به اینکه روند اجرای این طرح در استان 6 درصد از برنامه هدف گذاری شده عقب است، گفت: مشکل در تامین اقلام مورد نیاز علت اصلی این تاخیر است.
وی با اشاره به اینکه به علت اجرای شبکه اصلی، هزینه اجرای این طرح بیشتر از سایر طرح های آبیاری نوین است، خاطرنشان کرد: مسوولیت نظام بهره برداری طرح با تعاون روستایی است.
مجری شبکه های فرعی طرح مهار آب های مرزی در آذربایجان شرقی گفت: با بهره برداری از طرح آب های مرزی، اقتصاد کشاورزی منطقه در شهرستان های خداآفرین، جلفا، ورزقان و مرند دچار تحول عظیم شده و رونق چشمگیری در تولید و اشتغال مرزنشینان استان رخ خواهد داد.
به گزارش ایرنا، ساماندهی شبکه های اصلی در قالب طرح آب‌های مرزی در 11 استان و شبکه های فرعی در 9 استان در حال اجراست.
بر اساس این گزارش، سالانه نزدیک به 7.2 میلیارد متر مکعب آب‌ از طریق رودخانه های مرزی از جمله ارس از کشور خارج می‌شود؛ هر چند موضوع مهار آب‌های مرزی قدمتی چندین ساله دارد ولی با همت دولت تدیبر و امید شاهد عملی شدن این طرح از سال 94 در آذربایجان شرقی هستیم.
در این طرح آب رودخانه های مرزی توسط پمپاژهایی که وزرات نیرو ایجاد می کند به استخرهای بالادست اراضی منطقه منتقل و از آنجا برای آبیاری مزارع استفاده می شود.
در این طرح مسوولیت انتقال آب تا مزرعه بر عهده وزارت نیرو و اجرای شبکه های فرعی و گاهی اصلی به عهده جهاد کشاورزی است.
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.