به گزارش این روزنامه، اخیرا طرحی سراسری در کشور آغاز شده است که با عنوان 'کتابخانه گردی' اجرا گردیده است و هدف نهایی آن رشد و تعمیم کتابخوانی در بین نسل جوان و نوجوان و دیگر اقشار جامعه می باشد.
در توصیف کتابخوانی و علاقمندی نسل ها به آن تعابیر مختلفی وجود دارد که بهترین آن عبارتست از: اینکه کتابخوانی راه کوتاه دستیابی ملت ها به توسعه پایدار و نیل به جامعه توسعه یافته می باشد.
این توصیف زیبا و مترقیانه از ناحیه منابع فرهیخته و فرهنگ پرور ملت ها تراوش نموده است و بدیهی است که دانایی و آگاهی بخشیدن به جامعه بویژه نسل نوجوان و جوان تنها راه رسیدن به مقصد یعنی یک جامعه توسعه یافته و آگاه می باشد.
واضح و آشکار است که اگر افراد یک جامعه آگاه و داننده باشند ، استعمار نو به هیچ عنوان قادر به گستراندن سیطره نفوذ خود در ابعاد گوناگون در آن جامعه نخواهد بود.
راه های جذب و جلب نسل جوان به کتابخوانی می تواند در قالب های مختلف انجام گیرد، که مهمترین نقطه شروع و آغازین حرکت آن باید از بطن خانواده و علاقمند کردن کودکان به مطالعه در کانون های گرم خانواده انجام گیرد.
درست به همین دلیل نیز هست که فرزندان خانواده هایی که بیشتر با کتاب و کتابخوانی و فرهنگ عمومی جامعه آگاه هستند، عموما درسخوان و دارای مدارجی موفق هستند. بنابراین خانواده های ایرانی باید به سمت علاقمند کردن کودکان خود به مطالعه و کنکاش در کتابها و صفحات مطالب مختلف، حتی از نوع اطلاعات عمومی باید جلب گردد.
اعضای یک خانواده باید به خوبی درک کنند که دانستن و آگاهی کلید موفقیت کودک در بزرگسالی و درک درست از نادرست خواهد بود.
بهترین خدمت به فرزندان یک جامعه برای گرفتار نشدن در دام اعتیاد و معضلات آسیب های اجتماعی آشنا کردن آنان با کتاب و باز کردن پای آنان به کتابخانه ها و مراکز فرهنگی است.
امروزه مصرف کالای فرهنگی یک ضرورت برای خانواده های ماست ولی متاسفانه حتی مراکز مربوطه و شخصیت های ما کمتر به این مهم اشاره می کنند و عموما در مناسبت های مختلف سخنانی باب روز و متناسب با حوادث روزمره به میان می آید.
این در حالی است که مصرف کالاهای فرهنگی شامل کتاب و انواع تولیدات فرهنگی و هنری می تواند کلیدی برای راه روشن فرهیختگی و فرزانگی یک جامعه و بریدن طناب ناآگاهی و اسارت اذهان باشد.
در ارتباط با آگاه کردن نسل جوان اخیرا طرح هایی در سطح کشور انجام می گیرد که برگزاری نمایشگاه های کتاب در فصل های مختلف و اخیرا نیز اجرای طرح کتابخانه گردی در استان های مختلف را می توان نام برد.
این طرح از اواخر هفته گذشته به مناسبت تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی در 467 کتابخانه منتخب کشور و همزمان در شهرستان بستان آباد در آذربایجان شرقی اجرا می شود، در حقیقت بهانه ای است برای رشد و رونق کتاب خوانی و می تواند پایه های توسعه فرهنگی کشور را مستحکم تر کند.
براساس گزارش های رسانه ای ، این طرح که در کتابخانه عمومی شهید داننده بستان آباد در حال اجرا است، با حضور اقشار مختلف مردم به خصوص نوجوانان و کودکان در این کتابخانه نشان از دغدغه عمومی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان بستان آباد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 50 هزار جلد در سه کتابخانه عمومی این شهرستان نگهداری می شود، اعلام کرد: در این شهرستان تنها سه کتابخانه عمومی وجود دارد که با احداث یک باب کتابخانه جدید شاهد افزایش سرانه فضای مطالعه در این شهرستان خواهیم بود.
بهرحال امید است با اجرای طرح هایی از این دست بویژه در مناطق دور افتاده و شهرستان ها در استان های مختلف عقب ماندگی ها از حیث کمبود شدید سرانه مطالعه در ایران و آذربایجان کاهش یافته و به سطح قابل قبولی ارتقا یابد.
بدیهی است که اجرای طرح هایی از این دست باید همزمان با کمک به کاهش قیمت کتاب و سایر اقلام فرهنگی در سطح کشور از سوی متولیان اصلی این بخش یعنی وزارت ارشاد و آموزش و پرورش صورت گیرد.
متولیان و گردانندگان دستگاه های ذی ربط باید بخوبی به این حقیقت آشکار و مهم دست یافته باشند که سرمایه گذاری در عرصه آموزش و فرهنگ یک سرمایه گذاری اساسی و ماندگار در همه کشور ها محسوب می شود و ایران نیز از این مورد مهم مستثنی نیست. لذا مجلسیان و اعضای دولت نیز باید توسط شخصیت های دست اندرکار در حوزه آموزش و فرهنگ (درصورت نیاز) به این حقیقت مهم توجیه گردند.
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.