به گزارش ایرنا، مجید خدابخش روز چهارشنبه در جلسه شورای راهبردی تدوین سند تدبیر توسعه استان، اظهار کرد: تدوین اولین نسخه این سند که در سال 92 انجام شد کار بسیار ارزشمند و پایه‌های نظری آن کاملا علمی است؛ اما برای اینکه برنامه‌های آن عملیاتی‌تر شود نیاز به بازنگری داشت که این بازنگری نیز در دومین نسخه آن در حال انجام است.
وی افزود: در حدود 70 سال گذشته توسعه مملکت بر پایه منابع مالی دولت بود و بیشتر به توسعه سیاسی توجه می‌شد و استقرار غیرمنطقی برخی از کارخانجات بزرگ در تعدادی از شهرها موید این مطلب است؛ اما حالا دولت منابع مالی محدودی دارد و برای مدیریت این منابع محدود نیاز به برنامه‌ریزی‌هایی مثل تدوین سند تدبیر توسعه داریم.
استاندار آذربایجان‌شرقی کاهش تعداد هسته‌های کلیدی اولین سند تدبیر توسعه استان از 40 هسته به 13 هسته در دومین سند را اقدامی ارزشمند دانست و اظهار کرد: توجه به مقولاتی مثل حمل و نقل بسیار ضروری به نظر می‌رسد؛ زیرا که در مقطع کنونی پروژه‌های مرتبط مثل راه‌ و راه‌آهن تبدیل به مطالبه عمومی شده است.
وی با اشاره به ردیف اعتباری راه‌آهن‌های شعبه‌ای مثل بستان‌آباد- سراب در قانون بودجه سال 97، از برقی کردن راه‌آهن جلفا-تبریز یاد کرد و گفت: با تکمیل این راه‌آهن به شبکه ریلی اتحاد جماهیر شوروی در منطقه آزاد ارس وصل خواهیم شد.
خدابخش پیشرفت قطار شهری تبریز را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: لازم است به بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل و برجسته کردن نقش فناوری اطلاعات در حمل و نقل جدی‌تر پرداخته شود.
خدابخش با بیان اینکه باید راهبردهای ارائه شده در قالب هسته‌های کلیدی با واقعیت های روز همخوانی و قابلیت عملیاتی شدن داشته باشند، افزود: انتظار داریم طرح های اجرایی کردن هسته‌های 13‌گانه دومین سند نیز تدوین شود.
استاندار آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ما به عنوان نماینده دولت در استان خود را مکلف می‌دانیم برای ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری مشوق‌هایی را تعریف کنیم و انتظار داریم پروژه‌های سند تدبیر توسعه بر مبنای ایجاد اشتغال اجرایی شوند.
وی در عین حال بر لزوم آموزش مدیران، معاونان، حراست‌ها، ذی‌حسابان و مدیران مالی دستگاه‌ها برای برخورد مناسب با سرمایه‌گذاران تاکید کرد و گفت: مدیران باید با اموری مثل انواع قراردادهای بین‌المللی، مشارکتی، مسائل بانک و بیمه آشنا باشند که در غیر این صورت، بطور قطع با ایجاد چاله هوا در پرواز هواپیمای توسعه مواجه می‌شویم.
خدابخش توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی را زیربنای توسعه اقتصادی خواند و گفت: مهمترین نکته احترام به سرمایه‌گذار و اصلاح نگرش منفی گذشته نسبت به سرمایه‌گذار است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی هم با بیان اینکه ترویج ادبیات و گفتمان برنامه و برنامه‌ریزی مهم‌ترین دستاورد اولین سند تدبیر توسعه استان است، اظهار کرد: در تدوین دومین سند تدبیر توسعه بیشتر به دنبال عملیاتی‌تر کردن محورها و هسته‌های کلیدی هستیم و می‌خواهیم یک برنامه ‌عملیاتی دارای سیستم پایش مکرر در استان داشته باشیم.
داود بهبودی برای تدوین سند دوم به شکل مطلوب‎تر، آسیب شناسی سند اول را ضروری دانست و گفت: بزرگترین دستاورد این سند این است که شاهد هستیم ادبیات حاکم بر مدیریت استان و کشور مدیران استان عوض شده و حالا مدیران ما حرف از برنامه و برنامه‌ریزی می‌زنند.
وی یادآوری کرد: شیوه برنامه‌ریزی هسته‌های کلیدی را برای اولین بار در کشور عملی و این نوع برنامه ریزی را در 31 استان کشور ارائه کردیم که با اقبال عمومی مواجه شد و بعد از این، قصد آسیب‌شناسی، بازبینی و رفع اشکال سند اول را داریم تا سند جدیدی با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی جدید استان تدوین شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه تفاوت‌های عمده‌ای بین سند اول و دوم وجود دارد، افزود: سعی کردیم ماهیت و وظایف شورای راهبری سند تعریف مجدد شود و این شورا بیشتر وظیفه نظارت و راهبری را به عهده گیرد.
وی گفت: سند دوم بیشتر حالت نرم‌افزاری دارد تا کالبدی و سخت‌افزاری و هسته‌های کلیدی که از 40 هسته به 13 هسته کاهش یافته‌اند، بطور عمده حالت مسئله‌محوری، فرابخشی و عمومی دارند.
این اقتصاددان همچنین به ویژگی‌هایی مثل مشارکت وسیع‌تر نهادهای غیردولتی، ایجاد توازن در بخش‌های مختلف و اهتمام به مسائل فرهنگی و اجتماعی در سند دوم تدبیر توسعه آذربایجان‎شرقی اشاره کرد.
بهبودی اعلام کرد: تصمیم ما بر این است که دبیرخانه شورای راهبری سند تدبیر توسعه به عنوان یک دبیرخانه دائمی به فعالیت خود ادامه دهد که برای تحقق این امر نیازمند حمایت‌های مدیریت عالی استان به ویژه شخص استاندار هستیم.
سند تدبیر توسعه استان آذربایجان شرقی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و بر محور توان بخش خصوصی تدوین شده است.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشار: عزیزی راد
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.