به گزارش ایرنا، برگزاری این نشست نشان داد که اتخاذ هر گونه تصمیم میان و بلندمدت برای نجات محیط زیست آذربایجان شرقی در قالب ساختارهای رایج قبلی دیگر پاسخگو نیست و مدیران این عرصه حیاتی به این نتیجه رسیده اند که هر گونه نتیجه گیری مثبت احتمالی در این ارتباط نیازمند همراهی رسانه ها برای آگاه سازی افکار عمومی است.
به عبارت دیگر در شرایطی که نبود باورپذیری به وضعیت حساس محیط زیست آذربایجان شرقی به ویژه کاهش روز افزون منابع آب زیرزمینی در بین مردم و حتی بخشی از تصمیم سازان، در محافل رسانه ای زمزمه می شود، برگزاری نشست تخصصی با مدیران رسانه ها در این ارتباط، افق امیدبخش جدیدی را مبنی بر هم افزایی در راستای احیای محیط زیست استان می گشاید که باید استمرار یابد.
از سوی دیگر حضور امام جمعه تبریز که از زمان انتصاب به این مسئولیت تاثیرگذار با رفتارهای خلاقانه و مورد توجه افکار عمومی به الگویی جدید در باب نحوه تعامل مسئولان با مردم تبدیل شده است و معاون سیاسی- امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در این نشست، بارقه های امید تازه ای را مبنی بر بالا زدن آستین ها برای صیانت از داشته های باقیمانده محیط زیست آذربایجان شرقی شعله ور کرد.
امید که باور به تاثیرگذاری تجربه شده رسانه ها در آگاه سازی عمومی و کمک آنها به تغییر نگرش در مردم برای بسترسازی پیشبرد برنامه های توسعه در آذربایجان شرقی فراگیر شود و عرصه های دیگر زندگی اجتماعی نیز از این ظرفیت برای هر چه بهتر شدن شرایط زندگی بهره گیرد.

** امام جمعه تبریز:
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز در این نشست گفت: برای نجات دریاچه ارومیه همیشه فریاد می‌زنیم ولی کسی پاسخگو نیست؛ این یک تهدیدی برای آذربایجان است و امیداریم دست‌اندرکاران این مسئله را درک کرده و غفلت نکنند.
حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل‌هاشم با بیان اینکه دقت در مسائل زیست محیطی وظیفه مهم تمام سازمان‌هاست، افزود: در تبریز کارخانجات و شرکت‌های مهم از جمله پتروشیمی و پالایشگاه طراحی‌های آینده‌شان را بر مبنای زیست محیطی گذاشته‌اند.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه تعالیم دینی بر تعادل انسان و محیط زیست تاکید کرده است، گفت: عوامل ناشی از این عدم تعادل خودخواهی‌های بشری است و اگر اینها رعایت نشود بحران محیط زیست پیش می‌آید و این بحران به ضرر همگان است.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه بحران جاری زیست محیطی به ایران محدود نیست، بلکه چالش بزرگ جهانی است، گفت: چالش زیست محیطی شامل همه دنیاست و به همه مربوط می‌شود.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه می توان از آلودگی هوا به عنوان معضل زیست محیطی گریبانگیر شهرهای بزرگ کشور پیشگیری کرد، اظهار داشت: این موضوع علاج و درمان دارد به طوری که اگر ما حقیقتا با هم همدل، همزبان و هم‌نیت باشیم و تمام همت خود را پای کار بیاوریم، می‌توان کاری کرد.
وی از کاهش روزافزون منابع آب زیرزمینی به عنوان یکی دیگر از مشکلات جدی زیست محیطی نام برد و گفت: باید با استفاده از فناوری های روز کاری کنیم که رقم 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی به 10 درصد کاهش یابد.
امام جمعه تبریز به نقش رسانه در رساندن پیام های زیست محیطی نیز اشاره کرد و افزود: باید برنامه زیست محیطی گسترش یابد و رسانه‌ها نقش خود را به خوبی ایفا کنند.

** ضرورت استقبال سازمان ها از انتقاد سازنده
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌شرقی نیز در این نشست گفت: قانون هوای پاک ابلاغ شده و دولت 6 ماه فرصت برای نوشتن آیین‌نامه دارد.
رحیم شهرتی‌فر افزود: البته حفاظت از محیط زیست بعضی اوقات به اقداماتی خارج از حیطه اختیارات استانی و در سطح ملی نیاز دارد که ارتقای کیفیت خودروهای تولیدی از جمله آنهاست.
وی با بیان اینکه روش‌های غلط نتیجه غلط به همراه دارد اظهار کرد: محیط زیست و هوای پاک جزو حقوق شهروندی است و همه باید احساس مسوولیت نسبت به محیط زیست داشته باشیم و حقوق همدیگر را رعایت کنیم.
شهرتی‌فر با اشاره به وضعیت بحرانی هوای تبریز در آذر ماه امسال یادآور شد: در آن زمان از طریق رسانه محدودیت‌های زوج و فرد را اعلام کردیم که در نتیجه آن تردد خودروها به تعداد 11 هزار دستگاه کاهش یافت.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: واقعیت این است که در راستای حفظ محیط زیست مسوول و غیرمسوول نداریم بلکه باید همه همدل باشیم و سازمان ها نیز انتقادهای سازنده را بپذیرند.
شهرتی‌فر با اشاره به اینکه گاهی اوقات مجبور به استفاده از مازوت در نیروگاه حرارتی تبریز برای تولید برق هستیم زیرا در غیر این صورت زندگی مردم مختل می شود، گفت: خوشبختانه امسال هیچ‌گونه مصرف مازوت نداشتیم.
وی با بیان اینکه تغییر کاربری فضای سبز در سال‌های اخیر انجام نشده از کم آبی به عنوان مشکل حاد زیست محیطی نام برد و گفت: آموزش اهمیت آب باید از مدارس شروع شود تا اهمیت آب در زندگی همه از ابتدا جاری شود.

** تردد روزانه 900 هزار خودرو در تبریز
مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی نیز در این نشست گفت: دلایل عمده آلودگی هوای تبریز شرایط توپوگرافی، گسترش و تنوع صنایع بزرگ و کوچک، توسعه شهری و جمعیتی، فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی، کمبود سرانه فضای سبز و تردد روزانه 900 هزار خودرو است.
حمید قاسمی افزود: امروز می‌خواهیم وضعیت آلودگی شهر تبریز را تشریح کنیم تا چاره‌ای برای آن اندیشیده شود و خواستار این هستیم که رسانه‌ها کمک کنند تا در رابطه با پاک نگه داشتن هوا فرهنگ‌سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: انسداد کریدورهای شهر تبریز با بلندمرتبه‌سازی، تخریب مراتع و پوشش گیاهی، تغییرات اقلیمی و افزایش بازده دمایی دیگر معضلات آلودگی هواست.
وی ادامه داد: براساس آخرین مطالعات انجام شده 74 درصد آلودگی هوای شهر تبریز ناشی از تردد خودرو، 21 درصد صنایع و معادن و پنج درصد تجاری است.
مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه 22 درصد وسایل نقلیه فرسوده است، گفت: از مجموع 872 دستگاه اتوبوس‌ درون شهری سن 267 دستگاه از آنها بیش از 10 سال است، ضمن اینکه عمر یک سوم 11 هزار و 150 دستگاه تاکسی مورد استفاده نیز بیش از 10 سال هستند.
قاسمی اضافه کرد: امسال 255 میلیون لیتر بنزین یورو 4 در آذربایجان شرقی توزیع شده است.
وی از افزایش سرانه فضای سبز در حاشیه جنوبی تبریز و تخصیص اعتبار برای تسریع در اجرای طرح قطار شهری به عنوان برخی از الزامات کاهش آلودگی هوا در تبریز نام برد.
گزارش: پرویز انصاری ** انتشار: رستگار
3071/518/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.