نماینده ولی فقیه در استان اردبیل گفت: ما معتقدیم هویت آذریها "بعثت، غدیر، عاشورا و کربلا" است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، آیتالله سید حسن آملی در چهارمین نشست تخصصی "آذریهای مسلمان و رسالت وحدت بخشی آنان در عصر حاضر"، با بیان اینکه 19 ژانویه و 31 دسامبر نقطه تقابل اصلی و اساسی ایران و آذربایجان در دو موضوع "تاریخ و هویت" است، اظهار کرد: ما به خاطر صیانت از تاریخ و هویت به بحث 19 ژانویه میپردازیم، زمانی که آثار فروپاشی شوروی دیده شد، آذریهای مسلمان به سمت مرزهای ایران(وطن تاریخی) حرکت کردند و از ارس رد شده و تعلق خود را به دین و اسلام اعلام کردند.
وی ادامه داد: این موضوع برای حکومت آذربایجان بسیار سنگین بود چرا که ملت آذربایجان به دین و ایران ابراز تعلق کرده بودند؛ به همین دلیل اقدام به تحریف 19 ژانویه کرده و اینگونه مطرح کردند که مردم گسیل شده به سمت ایران در 19 ژانویه، به این جهت حرکت کرده بودند تا موانع را برداشته و دو آذربایجان را متحد کنند و یک آذربایجان بزرگ(طبق توهمشان) را شکل دهند.
وی تاکید کرد: آنان چیزی که در 19 ژانویه اتفاق افتاده بود را به 31 دسامبر تعمیم دادند تا از اجتماع کریسمس استفاده کرده و این روز را "روز همبستگی آذریهای جهان" نامیدند، روزی که به زعمشان روز همراه شدن آذریها بود.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر مبنای اسناد و تاریخ این است که آذریها جماعتی هستند که اراده و هویت خود را طی 200 سال حکومت تزارها حفظ کردهاند و 16 ژانویه هرگز نباید تحریف شود و باید عین واقعیت به آینده منتقل شود.
وی افزود: ما در راستای تکریم واقعیت و ایستادن در مقابل تحریفات، 19ژانویه را به عنوان روز آذریهای مسلمان جهان اعلام کرده و هر سال در چنین روزی بر وطن تاریخی و هویت اصلی آذریها تاکید کرده و واقعیتهای تاریخی را بررسی میکنیم.
وی با بیان اینکه در 19 ژانویه دعوا بر سر هویت و وطن مادری است، یادآور شد: سیاستمداران آذربایجانی به تبع فکر حیدر علی اف، مطرح کردند که هویت آذریها عبارت است از "آذربایجانچلیخ" که موسس این نظریه حیدر علی اف بوده و در این نظریه دین هیچ جایگاهی نداشته، در این نظریه معتقدند که ما مسلمان هستیم اما متدین به دین و شریعت نیستیم و دین در عرصه اجتماع، سیاست و دولت جایی ندارد و صرفا در حوزهی شخصی است.
وی با بیان اینکه 19 ژانویه، روز حفظ اصالت و ریشه است، یادآور شد: آنان برای اینکه آذربایجان را از ایران، اسلام، ریشه تاریخی و مدنیت آن جدا کنند دست به تحریفات بزرگی زدهاند که وظیفهی امروز ما بررسی و کنکاش این تحریفات است.
وی با تاکید بر اینکه هویت آذریها، از بعثت، غدیر و عاشورا گرفته شده است، تاکید کرد: تکلیف تمامی آذریهای دنیا این است که هویت دینی، تشیع و مکارم اخلاقی خود را حفظ کرده و در راستای تشکیل خانواده واحد جهانی همت گمارند.
آملی با اشاره به کمکها و حمایتهای ایران از آذریها در زمان جنگ قره باغ، گفت: جمهوری آذربایجان در زمان جنگ قره باغ هم به ایران روی آورد و ایران وظیفه خود دانسته و به کمکشان شتافت، 70 هزار آواره به ایران وارد شدند و ایران مساعدت های فراوانی را در این راستا انجام داد، اما زمانی که نزدیک بود قرهباغ آزاد شود، نگذاشتند!.
وی با اشاره به احساس تعلق آذریها به ایران "وطن تاریخی آذریها"، گفت: در حد فاصل سالهای 1914 الی 1918 میلادی در نخجوان هزاران نفر امضا کردند تا به ایران ملحق شوند اما انگلیس کارشکنی کرد و مانع از آن شد. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
انتهای پیام
کپی شد