به گزارش این روزنامه، پس از صد روز از تصدی دولت دوّم روحانی، به پیروی از او مدیران استانی‌اش نیز درصدد پاسخگویی به مردم شدند.
در این خصوص پس از استاندار آذربایجان‌شرقی که در صدا و سیمای استان حضور یافته و گزارشی صد روزه از عملکردش ارائه نمود، رحیم شهرتی‌فر - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری نیز با حضور در تحریریه سرخاب ضمن گزارش صد روزه از اقدامات مجموعه مسئولیت‌های خود، به سوالات تحریریه نیز پاسخ گفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با تاکید بر این که اصلاح امور «تدریجی» است، افزود: ما باید به دستگاه‌های مسئول و همچنین عموم مردم، موارد و مشکلات مختلف را بگوییم تا متوجه باشند که در چه مواردی باید اقدامات راهگشا انجام شود که وضعیت بهتر از وضع فعلی شود. وی گفت: در برخی مواقع با افرادی مواجه هستیم که یا به تغییر اعتقادی ندارند و یا تعجیل دارند تا هر چه زودتر تغییری انجام بشود و حال آن که اصلاح امور، تدریجی است. اما تدریجی به معنای لاک‌پشتی نیست. تدریجی به معنای با برنامه بودن است که زمان ابتدا و انتهای انجام عملی مشخص هست و در برنامه‌ریزی عامل زمان مهم است و البته با روش‌های قانونی و بدون خشونت.
شهرتی‌فر با تاکید به بنای سنت حسنه رییس جمهوری در گزارش صد روزه به مردم گفت: البته مسئولین سطوح پایین مدیریتی، باید گزارش روزمره بدهند نه صد روزه. ما مدیران سطوح پایین نباید گزارشات خود را جمع کنیم تا صد روز شود و بعد ارائه دهیم. او افزود: در سطح مدیریتی استان اهم وظیفه ما نظارت، پیگیری و هماهنگی بوده و مجری مستقلی نیستیم. ما باید رصد کنیم تا سازمان‌های مسئول وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و همچنین مشکلات مردم را باید به خوبی رصد و شفاف‌سازی نماییم.
این استاد تاریخ دانشگاه در خصوص مراقبت مردم و مسئولین از عدم تحریف تاریخ و شیطنت‌های برخی مطبوعات نیز گفت: وقتی بنده دیدم که روزنامه ایران مقاله‌ای جهت دار، غیر علمی و تحریک کننده منتشر نموده است، اولین نفری بودم که نسبت به آن واکنش نشان دادم. دیگر این مسئله به گزارش صد روزه ارتباطی ندارد. در قضیه مقاله «آذربایجان، ایران کوچک» به جایی شکایت نکردیم، اما با مدیر مسئول روزنامه مزبور تماس گرفته و اعتراض خود را به غیرعلمی و نادرستی مقاله فوق ابراز داشتم. در این مقاله نوشته شده بود که در قدیم غرب و شمال و قسمت عمده آذربایجان مرکز ارامنه بوده است. در حالی که لااقل بنده دانش آموخته تاریخ هستم و عرض کردم که این موضوع، واقعیت تاریخی ندارد. چرا که آذربایجان ماد کوچک بود و در آذربایجان ارامنه ساکن نبودند و در آن سوی ماد کوچک که حومه دریاچه وان تا دریاچه سیاه بود، تمدنی وجود داشت که آبا و اجداد ارامنه بودند که بعد از جابجایی قومی، به ایروان رفتند و البته ایروان قبل از آن یک شهر شیعه نشین بود. ارامنه در شهرهای مختف ساکن شدند، کما این که طبیعی است که ادیان و اقوام مختلف در شهرهای مختلف ساکن شوند. وی تاکید کرد: ما در حوزه سیاسی به این نوشته عکس العمل نشان دادیم و به مردم هم اطلاع‌رسانی کردیم تا متوجه باشند که اگر این مطلب برای آنها باعث دلخوری باشد، مسئولین امر قبل از شما عکس‌العمل نشان خواهند دادند و انتظار داریم که هر کسی در چنین مواردی اطلاعاتی دارد، حتما قلمفرسایی کند تا تحریف تاریخ اتفاق نیافتد.
شهرتی‌فر در بخش دیگر گزارشش به مسایل پیش آمده در جریان بازی فوتبال تراکتورسازی و پرسپولیس پرداخت و گفت: ما در آن بازی، شعارهای غیر اخلاقی و وحدت‌شکن مشاهده کردیم و بلافاصله عکس‌العمل اعتراضی نشان دادیم.
این مقام مسئول در ارتباط با اولویت‌های مدیریتی استان نیز گفت: به تبع سیاست‌های دولت، اولویت استان نیز اقتصادی است، شهرتی‌فر ادامه داد: برنامه‌ریزی برای اشتغال و رفع بیکاری و بازگشت رونق اقتصادی اولویت اول استان است و البته ضروری‌ترین پیش زمینه برای تحقق این موضوعات امنیت است. امنیت در هر سطحی لطمه ببیند سرمایه‌گذاری را دچار تردید می‌کند. چرا که سرمایه گذار اشتیاق دارد که در جاهایی امن سرمایه‌گذاری کند و معمولا فرار سرمایه هم در مناطق ناامن اتفاق می‌افتد و سعی ما در این است که هم امنیت واقعی و هم احساس امنیت را بوجود آوریم، به خصوص که ایام پیش رو مقارن با برنامه‌های مربوط به تبریز 2018 و انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی است و باید سعی کنیم با معرفی تبریز زمینه‌های گردشگری و سرمایه‌گذاری را تقویت کنیم، چرا که گردشگر به منطقه امن مراجعه می‌کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری به کاهش جرایم مهم در استان اشاره کرد و ادامه داد: در بسیاری از جرایم مهم، استان ما تا 8درصد کاهش داشته است که این حکایت از برنامه‌ریزی مسئولین است که به فرض ما در کمپ‌های تهیه شده، 600 نفر کارتن خواب را نگه‌داری می کنیم و به آنها حرفه یاد داده و به ترک اعتیاد آنها کمک می‌کنیم. این موارد باعث شده که در سطح شهر معتاد متجاهر نداشته باشیم و از قِبَل آن هم آمار سرقت هم کاهش یافته است.
شهرتی فر با اشاره به بحث مشارکت‌های مردمی و توسعه سیاسی گفت: در استان آذربایجان‌شرقی 630 NGO وجود دارد. بدون شک ما مسئولین استانی دنبال موسسات فرهنگی، هنری، علمی، درمانی، زیست محیطی، عام المنفعه و.. هستیم تا کارهای اساسی را به آنها واگذار کنیم و حتی در بخش تبریز 2018 در جلسه‎ای از موسسات فرهنگی خواستم که قدم جلو بگذارند.
وی به تعداد شعب احزاب و تشکل‌ها در استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در استان آذربایجان‌شرقی 22 شاخه احزاب استانی (شعبه) فعال هستند، 43 تشکل حزبی محلی هم حضور دارند و اقدامات اولیه برای تشکیل خانه احزاب در استان آذربایجان شرقی انجام گرفته است ضمن آن که 11 درصد افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری نسبت به سال 92 وجود داشت و از دیگر نکات قابل توجه در تبریز این است که مردم در انتخابات شورا و مجلس به لیست‌ها رای دادند که البته اگر از نتایج این لیست‌ها و چه از آن بیرون آمد صرف‌نظر کنیم، بهرحال انتخابات نشان داد که مردم با جهت گیری رای دادند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اغتشاشات هفته گذشته در برخی شهرهای کوچک کشور من جمله شهرستان مراغه و همچنین عدم وجود مسئله‌ای حاد در تبریز و سایر شهرهای استان نیز گفت: مسلما در آن حادثه مردم مراغه اعتراض نکردند و صرفا معترضین کمی به جلو فرمانداری آمدند. نمی شود این عدّه کوچک را به کل شهرستان مراغه که دوّمین شهر استان، به لحاظ وسعت و جمعیت است دلالت داد. به اعتقاد من اگر قبل از شکل‌گیری تجمع، مسئولین محلی با معترضین صحبت می‌کردند تجمع به آن معنی که قلمداد شد نیز اتفاق نمی‌افتاد.
شهرتی‌فر به سابقه تاریخی و آگاهی مردم تبریز نیز تاکید کرد و گفت: بهرحال تجربه تاریخی مردم تبریز بیش از سایر شهرهای ایران است. مردم تبریز می‌دانند که صدمات ناشی از این گونه اتفاقات بعدها بیشتر می‌شود. بحث مهم‌تر این که وقتی مردم به راحتی بتوانند با منِ مسئول به راحتی بتوانند بیایند و صحبت کنند، دیگر لزومی ندارد که در خیابان داد و بیداد کنند. کما این که شما خود شاهد بودید که در پاره‌ای موارد که کارگران کارخانجات مختلف در اعتراض به عدم دریافت حقوق و رکود کارخانجات به جلو فرمانداری می‌آمدند، بنده آنها را به سالن فرمانداری دعوت کرده و ضمن همدردی، پیگیر یک ارتباط معنادار با آنها بودم تا مشکلش را حل کنم.
وی افزود: ما باید با مردم صادق باشیم و دنبال مشکلات‌شان شده و به آنها هم گزارش بدهیم تا بدانند که ما پیگیر هستیم و تا کجای کار توانستیم مشکل‌شان را حل و فصل کنیم. وقتی من درب‌ اتاقم را ببندم و به پیشواز مردم معترض نروم، طبیعی است که معترض هم می‌رود خیابان را می بندد.
تنظیم: پرویز بابائی ** انتشار: پرویز انصاری
8023/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.