به گزارش این روزنامه، شماری از اعضای مجمع نمایندگان استان سه شنبه شب با معاون اول رئیس جمهور دیدار و گفت وگو کردند.
در این دیدار که معاون پارلمانی رئیس جمهور و استاندار آذربایجان شرقی هم حضور داشتند، موضوعات مختلفی طرح و به بحث گذاشته شد.
اهمیت رویداد تبریز 2018، نقد عملکرد ضعیف بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان و ضرورت تدریس زبان ترکی آذربایجان در مدارس از جمله موضوعاتی بود که دراین نشست مطرح شد. بررسی آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اتخاذ تصمیم های راهگشا برای برون رفت صنایع از وضع موجود و اجرای برنامه های اشتغال زا از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد گفت وگو قرار گرفت.
مسعود پزشکیان و محمدحسین فرهنگی دو نماینده تبریز و دو عضو هیات رئیسه مجلس در این دیدار حضور نداشتند. محمداسماعیل سعیدی دیگر نماینده تبریز به همراه محمد حسن نژاد، نماینده مرند و جلفا و فردین فرمند، یکی از دو نماینده میانه هم از غائبان این دیدار بودند.

* حساسیت ها به حفظ دریاچه
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به اهمیت دریاچه ارومیه و حساسیت کل کشور نسبت به احیاء و حفظ آن تصریح کرد: اگر مسائل این دریاچه جدی گرفته شود، آثار مخرب آن می‌تواند گریبان گیر همه مناطق شمال غرب کشور و حتی مناطق مرکزی شود، از این‌رو باید با همه توان به دنبال حل‌وفصل مسائل دریاچه ارومیه باشیم و دولت نیز محدودیتی برای تأمین اعتبار در این زمینه قائل نیست.
وی همچنین از تسهیلات اشتغال روستایی به‌عنوان فرصتی برای اشتغال‌زایی و توسعه مناطق روستایی آذربایجان شرقی و سایر استان‌های کشور یاد کرد و افزود: البته باید سازوکاری برای نظارت بر اجرای این برنامه وجود داشته باشد تا این اعتبارات حتما در روستاها هزینه شود.
جهانگیری با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای برگزاری مراسم تبریز 2018 به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، این رویداد را رویدادی بسیار مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: همه دستگاه‌های اجرایی کشور تمام توان خود را به کار گیرند تا این مراسم به خصوص به دلیل رقابت میان کشورهای اسلامی به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مطالبه نمایندگان مردم آذربایجان شرقی مبنی بر آموزش زبان آذری در مدارس این استان و تبدیل بنیاد فرهنگ، ادب و هنر آذربایجان به فرهنگستان زبان ترکی آذری، لازمه این اتفاق را طرح موضوع در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و افزود: البته موضوع آموزش زبان ترکی آذری در مدارس این استان باید از طریق مذاکره با وزیر آموزش‌ و پرورش و برنامه‌ریزی برای این مطالبه پیگیری گردد که امیدواریم بتوانیم این درخواست را عملی کنیم.
جهانگیری در ادامه با تأکید بر اینکه معدن مس سونگون ورزقان می‌تواند به توسعه این منطقه و محرومیت‌زدایی کمک کند، گفت: باید این مجموعه تا مرحله تولید مس کاتد توسعه پیدا کند.
وی از توجه ویژه دولت برای توسعه معادن و به خصوص معدن سونگون خبر داد و بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌های این معدن و راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی آن تأکید کرد.

* ظرفیت های آذربایجان شرقی
معاون اول رئیس جمهور، آذربایجان شرقی را استانی مهم و پرظرفیت توصیف کرد و گفت: این استان و مرکز آن تبریز از جهات گوناگون تمدنی، آثار تاریخی و موقعیت جغرافیایی برای ایران دارای اهمیت است و هیچ مقطع سرنوشت سازی در کشور وجود ندارد که تبریز لنگرگاه آن نبوده باشد.
وی همچنین آذربایجان شرقی را استانی صنعتی دانست و افزود: آذربایجان شرقی از ظرفیت گسترده‌ای در بخش‌های مختلف و از جمله بخش صنعت برخوردار است و بخش خصوصی نیز در این استان در بخش صنعت فعالیت خوبی دارد.

* درخواست کمک دولت
در این دیدار، مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی نیز گزارشی از وضعیت استان در بخش‌های مختلف ارائه کرد و ضمن تشریح مهم‌ترین مسائل و اصلی‌ترین چالش‌های استان، خواستار کمک دولت برای تکمیل طرح‌های در دست اقدام شد.
وی با اشاره به اهمیت رویداد تبریز 2018 در توسعه صنعت گردشگری استان و کشور و ضرورت تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل در این راستا، خواستار تسریع در اجرای پروژه راه‌آهن تبریز- میانه با کمک دولت شد.
وی همچنین بر مساعدت دستگاه‌های ملی در خصوص پروژه‌های مهمی چون احیای دریاچه ارومیه، متروی تبریز، آزادراه تبریز- مرند - بازرگان، آزادراه مراغه- هشترود، گازرسانی به نیروگاه‌های جدید و تأمین سهم دولت از پروژه‌های فاینانس تأکید کرد.
نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز که در این دیدار حضور داشتند، هرکدام در سخنان جداگانه ای دغدغه‌های کلان استان و مسائل حوزه‌های انتخابیه خود را مطرح و پیشنهادهایی برای توسعه و پیشرفت استان ارائه دادند.
تنظیم: پرویز بابائی ** انتشار دهنده:رستگار
8023/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.