شهرستان اسکو دارای پتانسیل‌ و قابلیت‌های زیادی در زمینه جذب گردشگر است که در این خصوص تور یک روزه ایده پردازی برای فرصت‌های گردشگری شهرستان اسکو با حضور تعدادی از اساتید و مدرسان دانشگاه تبریز، دانشجویان فعال در زمینه گردشگری و جمعی از مسئولان شهرستان اسکو به منظور برقراری ارتباط هرچه بهتر از نظرات تخصصی دانشگاهیان در جهت توسعه اسکو برگزار شد. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، فرماندار اسکو در حاشیه این تور با اشاره به اهمیت استفاده از علم، تخصص و نوآوری دانشگاه در اسکو، گفت: اسکو از گذشته‌های دور دارای ویژگی‌های فاخر علمی و فرهنگی است به طوریکه کوچه باغ‌های این شهر، جاذبه‌های گردشگری و فرهنگی، آثار ملی ثبت شده و زیبایی‌های دامنه سهند را در خود دارد که باید از تک تک ظرفیت‌های اسکو در کنار روستای گردشگری کندوان به طور تخصصی استفاده کنیم.
مرتضی محمدزاده ادامه داد: حضور دانشجویان فعال در حوزه‌ی گردشگری دانشگاه تبریز در تور ایده پردازی اسکو به ما این امکان را می‌دهد که از زاویه‌ای متفاوت، قابلیت‌های اسکو را مورد بررسی قرار دهیم و توسعه این شهر را به توسعه‌ی گردشگری گره بزنیم.
وی افزود: عرضه غذاهای متفاوت بومی و محلی، ایجاد شرایطی برای اسکان طولانی‌تر گردشگران در این شهر، تولیدات گردو، قیسی، گل‌های گیاهان دارویی، صنایع دستی هم‌چون چاپ باتیک، کار روی چوب، سفالگری را از جمله مواردی دانست که در توسعه گردشگری می‌تواند نقش موثری داشته باشد.
وی هم‌چنین در بخشی از سخنان خود از راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در سال 97 در اسکو خبر داد.
شهردار اسکو نیز با اشاره به نقش اساتید و دانشجویان فعال در حوزه‌ی گردشگری، تاکید کرد: ایده‌ها و نظرات تخصصی دانشگاه می‌تواند در توسعه شهری و گردشگری اسکو موثر باشد و البته در بیان ایده‌ها باید به شرایط مالی، قانونی و قابلیت اجرایی آن‌ها توجه شود.
بابک شریفی یاد آور شد: به جای این‌که انرژی و منابع مالی در زمینه‌های متفاوت و به طور پراکنده توزیع شود، با انتخاب برند مناسب و قدرتمند می‌توان این شهر را به ایران و کل جهان معرفی کرد که در این راستا به همراهی اساتید و دانشجویان گردشگری نیاز داریم.
بخشدار مرکزی اسکو نیز با تاکید بر حفظ آداب و رسوم مردم بومی اسکو و برگزاری جشنواره‌های متعدد در این خصوص گفت: در روستای اسفندان در آستانه‌ی روز سی و شش‌ام بهار با حضور جمعی از اهالی روستا طی مراسمی از گوشت گاو ذبح شده، برای اهالی کل روستا و مهمانانشان کوفته تهیه می‌شود.
احد ماهری با اشاره به استقبال عظیم گردشگران از روستای صخره‌ای کندوان، بیان کرد: خوشبختانه امروزه فضا مناسب‌تر شده است و اهالی خود روستا با روحیه‌ای باز میزبان گردشگران هستند و البته کلاس‌های توجیهی و آموزشی برای افراد عمومی، اصناف، مغازه‌داران و هتلداران برگزار شده است.
دهیار کندوان به قابلیت‌های متعدد این روستا اشاره کرد و افزود: این روستا دارای 586 نفر و 180 خانوار است که در زمینه کشاورزی، دامپروری و گردشگری فعالیت می‌کنند که در زمان پیک سفر، جمعیت روستا حدود یک و نیم برابر می‌شود.
نادر فتح الهی ادامه داد: آب معدنی کندوان، عسل طبیعی این منطقه و امکان کوه نوردی در سلطان داغی از دیگر قالبیت‎های روستای تاریخی و گردشگری کندوان است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اسکو با بیان‌ این‌که اسکو نیازمند استفاده از شیوه‌های مختلف بازاریابی برای گردشگران و علاقمندان است، افزود: آب‌وهوای خاص اسکو در بارآوری محصولات کشاورزی همچون گردو، دور بودن آن از شهرک صنعتی و ایجاد مجتمع‌های تجاری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از جمله موضوعاتی است که نیاز به معرفی دارد. 
محمد علی قلیزاده تاکید کرد: می‌توان هفته‌های فرهنگی اسکو در نقاط مختلف کشور و جشنواره‌های متعدد در داخل اسکو برای جذب گردشگران برگزار کرد و از سویی به منظور عرضه خشکبار و گیاهان دارویی در بازار سنتی اسکو و هدایت گردشگران به این مکان نیاز به برنامه ریزی دارد.
مدیر گروه دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی دانشگاه تبریز با اشاره به این‌که حدود 200 دانشجو در رشته مدیریت جهانگردی در این دانشکده در حال تحصیل هستند، گفت: گروه مدیریت، آمادگی همکاری با اسکو در زمینه پایان‌نامه‌های دانشجویی و نیز کار دانشجویی را دارد و مقرر شده است که ویژه‌نامه‌ای برای سفر به اسکو تهیه شود.
سید صمد حسینی ادامه داد: به منظور جمع‌آوری و بررسی ایده‌هایی برای توسعه گردشگری منطقه، در ابتدا جلسه طوفان فکری در دانشگاه تبریز برگزار و دومین جلسه آن با حضور فرماندار اسکو، تعدادی از اساتید و دانشجویان گردشگری در پایان این تور یک روزه برگزار شد که در کل همه ایده‌ها و پیشنهادات نیاز به بررسی و چکش‌کاری دارد تا بتوانیم به نتیجه نهایی برسیم.
بر اساس این گزارش، در تور ایده پردازی برای فرصت‌های گردشگری شهرستان اسکو، محمد مهدی برقی، صمد رحیمی اقدم، اکبر قاسمی از اساتید و مدرسان دانشگاه تبریز و تعدادی از دانشجویان به بیان نظرات و ایده‌های خود پرداختند.
بازدید میدانی از مسجد و حمام تاریخی میلان، کارگاه تولید نان اسکو، کارگاه تولید دوشاب و عرقیات گیاهی، کارگاه چاپ باتیک، بازار سنتی اسکو، پارک مینیاتوری، درخت کهنسال، متجمع تجاری در حال ساخت در اسکو، روستای صخره‌ای کندوان و برگزاری جلسه طوفان فکری با محوریت توسعه گردشگری در اسکو  از جمله برنامه‌های این تور یک روزه بود.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.