به گزارش خبرآنلاین، سرپرست ارکستر آذربایجان با اشاره به فعالیت های چندین ساله ارکستر تصریح کردو گفت :ارکستر چندین ساله متمادی ست که فعالیت های خود را به صورت گسترده آغاز نموده وبا تلاش اعضای وبه یاری خداوند متعال آن را در سطح بین المللی اجرا خواهیم نمود.

ابوالفضل افکاری بامعرفی چندی از اعضای این گروه اظهار کرد: سرپرست این گروه ابو الفضل افکاری، رهبر آن امیر علیزاده، مایستر ارکستر ائلمان اطهری، شفق قویدل، یکی از نوازندگان کمانچه آیلار جهانگیری ومشاوره حقوقی این گروه بر عهده بهرنگ خرمی است.

افکاری فعالیت های هنری خود را چنین شرح داد :از سال ۷۸ کار ارکستری را شروع نموده ام و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده ام و اینک با گروه ارکستر آذربایجان به فعالیت هنری ام ادامه می دهم.

وی در خصوص گروه ارکستر آذربایجان و اعضای آن اذعان داشت: اعضای این گروه عده ای از هنرمندان جوان را تشکیل می دهد که دور هم جمع گشته اند تا یک موسیقی فاخر را خلق نمایند و آن را به نحو احسن پیش ببرند.

وی در رابطه با نقطه اوج ارکستر یادآورشد:از سال ۹۴ شاهد موفقیت های روزافزون این گروه هنری بوده ایم، گروه ۵الی ۶ اجرا رسمی طی سالهای اخیر داشته همچنین شایان ذکر است اولین اجرای این گروه در تالار پتروشیمی ودومین اجرا را در شهرستان خوی شاهد بوده ایم وسومین اجرا نیز آذر ماه سال جاری در سالن استاد صیامی مجتمع سینما ناجی در تاریخ ۱۵ و ۱۶ از ساعت ۲۰برروی صحنه خواهیم رفت.

افکاری افزود: نقاط قوتی که در گروه هنری آذربایجان نهفته شده است باعث موفقیت های روز افزون گروه گشته، همچنین در این گروه سعی شده تا عده ای از مسائل و مشکلات را با همفکری تمام اعضای گروه پیش برده واز تمامی آنها کمک درخواست نماییم تا در گام های بعدی با مشکلات روبه رو نگردیم.

وی مشکلات قبلی را اینچنین تشریح کرد: بزرگترین مشکلی که در سالهای پیش شاهد آن بوده ایم بحث قدرت و بزرگی نمایی در زمینه نوازندگی بود که خوشبختانه در گروه ما این چنین اتفاقاتی رخ نداده و این موفقیت باعث دلگرمی و صمیمیت گروه هنری شده است.

افکاری با بیان اینکه گرچه شاهد تولیدات اندکی از موسیقی های فولکلور در تبریزهستیم اما برنامه هایی برای تبریز۲۰۱۸ را تدارک دیده ایم اظهار کرد: برنامه هایی برای تبریز۲۰۱۸ در نظر گنجانده ایم و طی مکاتباتی با شهرداری کلان شهرتبریز قرارهایی را مطرح نموده ایم تاکلیپ هایی را تهیه کرده و به شهرداری تحویل دهیم و بتوانیم با آثار خود محتوای فرهنگی شهر را به مخاطبان معرفی نماییم.

سرپرست ارکستر آذربایجان افزود: بزرگترین مسئله در این گروه سیستم های مالی ارکستر است که تک تک اعضا توانسته اند به این سیستم دسترسی یابند و از آن اطلاع داشته باشند چراکه این جریان مطلقا باعث توسعه و بست گروه نمی گردد.

وی ادامه داد: هدف ما فقط تقویت موسیقی آذربایجان است و نباید اجازه دهیم که موسیقی آذربایجان فاخر بماند و موسیقی های پاپ بر آنها غلبه نماید، من نیز اعتقاد دارم که در آینده این فرهنگ ارتقا می یابد و موسیقی آذربایجان به جایگاه ویژه می رسد.

افکاری در خصوص تعداد اعضای گروه توضیح داد: ۴۰ نفر از این گروه روی صحنه اجرا خواهند داشت که ۱۱ نفر آنان زن و بقیه را مردان تشکیل داده اند همچنین در بین اعضای گروه کودکان حرفه ای فعالیت می نمایند که کوچکترین اعضا۱۳ ساله و بزرگترین آن ۴۸ سال دارد.

وی با تاکید بر موفقیت های گروه هنری افزود: امسال به پاس خداوند متعال در موسیقی فجر شرکت خواهیم نمود و امید وارم روز به روز موفقیت های گروه ارکستر آذربایجان را گسترش یابد.

افکاری اظهار کرد: گروه ارکستر آذربایجان تحت هر شرایطی زیر نظر اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی فعالیت می نماید و این روند صعودی را ادامه خواهد داد.

وی در خصوص تمرینات مداوم این گروه یادآور شد: گروه ارکسترآذربایجان طی ۸ ماهه گذشته به تمرینات مداوم و پیوسته خود ادامه داده تا اجرایی خوبی برای مخاطبان ارائه دهند گرچه اعضای این گروه مشغله کاری فراوانی را دارند ولی با این حال در طی این ماهها حتی در روزهای تعطیل به تمرینات گروهی خود ادامه داده و ۱۷ عنوان کار را برای اجرا آماده نموده اند .

افکاری در رابطه با اعضای گروه تصریح کرد: ۹۰درصد اعضای این ارکستر علاوه بر نوازندگی به کارهای دیگر مشغولند و به منابع مالی این گروه نیاز چندانی ندارند، بزرگترین مسئله ای که در این میان وجود دارد کمبود وقت بخاطر مشغله کاری اعضا است که به طور فشرده به تمرینات خود ادامه می دهند.

افکاری خاطر نشان شد: منابع مالی این گروه از طریق فروش بلیط تامین می گردد که فروش آنها از طریق eblit انجام می گیرد.

امیرعلیزاده رهبر گروه ارکستر آدربایجان هم با اشاره به فعالیت های متمادی خود رد زمینه موسیقی تصریح کرد: ازسن ۸ سالگی کار نوازندگی با ارکستر را شروع نموده ام و از سال ۸۲ کار خود به صورت حرفه ای ادامه داده ام،همچنین از سال۸۹ با گرو موسیقی آذربایجان آشنا شده ام که از بهترین افتخارات من است.

وی ادامه داد:اصلی ترین رشته من آهنگ سازی است که از سال ۹۴ به عنوان سناتور رهبری گروه آذربایجان انتخاب شده و به فعالیت خود با این گروه ادامه داده ام.

علیزاده با بیان اینکه طی ۸ ماهه ای که با اعضای گروه ارکستر آذربایجان تمرینات مداوم داشته ایم اظهار کرد: تمرینات مداوم با اعضای گروه باعث گشته تا با دلگرمی به کار خود ادامه دهم و بسیار خرسندم که با چنین گروهی فعالیت می نمایم.

وی یادآور شد: با بیشتر موسیقی هایی که در کشور ایران جریان دارد آشنایی های لازم را برخوردارم چراکه در هریک از موسیقی ها فعالیت هایی را انجام داده ام.

وی در خصوص قطعه هایکار شده در این کنسرت خاطر نشان شد: قطعه هایی که در این دوره اجرا خواهند گشت ۷ الی ۸ قطعه اند که به حالت فولکلور اجرایی خواهند شد،تمرینات گروه نیز به طور منسجم ادامه داشته تا روز اجرا بهترین قطعه هارا برای مخاطبان ارائه دهیم.

علیزاده افزود: هر اجرا در هرساعت که نیم ساعت اجرا با یک ربع فاصله است و حدود ۱۷ قطعه اجرایی خواهد شد که در هر اجرا آهنگ های و قطعه های فولکلوریک بر دیگر قطعه ها غلبه دارد.

ائلمان اطهری یکی از اعضای گروه ارکستر آذربایجان با اشاره به غالب سازهایی که در این گروه نواخته می شود تصریح کرد: فرم غالب سازهایی که در این گروه استفاده شده صرفا سازهای فولکلوری بومی است که شامل تار، کمانچه، پیانو، قارمان، قانون، ناغارا، قاوال،سازهای باس و ... می شود.

وی در خصوص گروه های این ارکستر ادامه داد:گروه ها شامل گروه تار یک،تار دو و تعدادی کمانچه و ... است گفتنی است حسن کار این گروه تکراری نواختن یک ساز نیست و هرکدام از آنها سازهای متفاوتی را می نوازند.

اطهری خاطر نشان شد: متفاوت بودن سازهاو متفاوت نواختن آنها باعث خستگی مخاطبان نمی گرددو هیجانی را در وجود مخاطبان ارج می نهد.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 802183
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.