در این نوشته آمده است: بعد از سرشماری سال 95 بود که آمارهای مختلفی در مورد جزئیات تعداد دختران و پسران مجرد در کشور اعلام شد و به گواه آمار ارائه شده و طبق اظهار نظر خیلی از کارشناسان و جامعه شناسان زنگ خطر جدی برای دختران مجرد میانسال به صدا درآمد.
طبق اظهار نظر جامعه شناسان دخترانی که بیش از 40 سال سن دارند و هنوز ازدواج نکرده اند به آنها تجرد قطعی گفته می شود.که این موضوع نگرانی هایی را در مورد دختران مجرد میانسال که اکثرا به تنهایی زندگی می کنند ایجاد کرده است.
طبق آمار استخراج شده از آمارگیری سال 95 حدود 426 هزار دختر مجرد بالای 40 سال در کشور وجود دارند که این افراد عمدتا متولدین دهه 50 هستند که با احتساب مجردین دهه 60 که به این گروه اضافه می شوند می توان نتیجه گرفت که تعداد دختران مجرد بالای 40 سال افزایش خواهد یافت و مطمئنا افزایش دختران مجرد مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فشارهای عصبی و روانی را نیز به دنبال خواهد داشت.
خانم رقیه - ح که یک دختر 41 ساله است می گوید: من در نیمه اول سال 54 متولد شده ام و با یک حساب سرانگشتی می‌توان حساب کرد که من و دختران هم سن و سال من باید با متولدین دهه 40 ازدواج می کردیم اما متاسفانه در طول هشت سال جنگ تحمیلی در اواخر شهریور سال 59 که تا آخر دهه 60 طول کشید می توان گفت همسران ما شهید شدند و ما شانس ازدواج را از دست دادیم.
وی ادامه داد: ما دختران دهه 50 مطمئنا نمی توانستیم با پسران چند سال کوچک تر از خودمان ازدواج کنیم. امروز را نگاه نکنید که مد شده است و برخی پسران با دختران بزرگتر از خودشان ازدواج می کنند.
رقیه افزود: اکنون من پدر و مادر خودم را از دست داده و تنها زندگی می کنم و تحمل این نوع زندگی خیلی سخت است.
یکی دیگر از دختران دهه 50 که اکنون 37 سال دارد می گوید: من امسال وارد 37 سالگی شده ام ‌و اکنون مردانی که گاهی یک فرزند یا چند فرزند دارند یا مردانی که همسرشان فوت کرده است به خواستگاری می آیند.
وی با حالت ناراحتی ادامه داد: حس می کنم شانس ازدواج را از دست داده ام و اگر با یکی از این گزینه‌ها ازدواج نکنم تا آخر عمر تنها می مانم.
وی اضافه کرد: الان دور و زمانه عوض شده، ارزش ها ضد ارزش تلقی می شوند، این روزها دخترانی که با چند پسر دوست باشند مورد پسند هستند.
وی که تمایلی برای گفتن نام خودش ندارد خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته چنین چیزی نبود، دخترانی که دارای خانواده های معتقد و باایمانی بودند بیشتر مورد استقبال بودند ولی این روزها کسی به دختران محجبه تمایل ندارد.
سکینه ساعدی پژوهشگر آسیب های اجتماعی در این خصوص معتقد است: عوامل مختلفی در تجرد قطعی دختران با سن بالا مطرح است که به عنوان نمونه می توان نگرش خانواده ها، تحصیلات و اشتغال دختران را نام برد.
وی افزود: در حال حاضر اکثریت دختران که سن بالایی داشته و مجرد هستند دارای تحصیلات عالیه بوده و شاغل هستند.
ساعدی ادامه داد: داشتن تحصیلات و درآمد باعث می شود که دختران برای ازدواج با هرفردی تمایل نداشته باشند و این موضوع باعث می گردد رفته رفته آنها از سن ازدواج عبور کنند.
طبق اظها نظر مسوولان در حال حاضر 13 میلیون دختر و پسر بالای 18 سال در آستانه ازدواج قرار دارند و میانگین سنی ازدواج در پسران به 28 سال و دختران به 25 سال رسیده است.
وی با اشاره به موضوع تجرد خود خواسته دختران گفت: یکی دیگر از عوامل عدم ازدواج را باید در ریشه فرهنگی موضوع جستجو کرد، وقتی دختران شاغل شده و تحصیلات خود را تا مقطع تحصیلات تکمیلی ادامه می دهند به طبع آن بحث سنت ازدواج جای خود را به فخر فروشی، و تجملات می دهد. و در واقع گذر از سنت به مدرنیته در این موضوع نیز انسان را به بیراهه می کشاند.
ساعدی افزود: به عنوان مثال در دهه 60 زندگی با یک رزمنده دارای ارزش های بسیاری بود و ازدواج امری مقدس به شمار می رفت. ولی امروز همان دختر دهه شصتی ‌دیگر به این نوع ازدواج با یک فرد خیلی ساده و معمولی راضی نمی شود و حتی پسری که در دهه شصت به دنیا آمده و اکنون در سن ازدواج است دختری با معیارهای آن زمان را نمی پذیرد و برای انتخاب یک دختر ابتدا ثروت و دارایی پدر مورد توجه است و سپس داشته های دختر مد نظر قرار می گیرد.
وی با اشاره به ایجاد مشکلات اقتصادی، اجتماعی و روانی، گسترش دختران مجرد قطعی تصریح کرد: مطمئنا و در نهایت تاسف باید گفت زندگی مجردی و تجرد گرایی با این روندی که در حال گسترش است تشکیل نوعی ارتباط جنسی در جامعه، گسترش روابط نامشروع ، مشکلات روانی، گسترش انزوا طلبی و بسیاری از مشکلات را در بر دارد.
راضیه دختری است که با داشتن تحصیلات تکمیلی و تدریس در یکی از دانشگاه های استان آذربایجان شرقی در مورد فرصت های ازدواجی که داشته است، می گوید: تاکنون فرصت هایی برای ازدواج داشته‌ام ولی همه آنها به نوعی پسرانی بودند که چند سال ( هم سن یا 5، 6 سال) کوچک تر بودند و از آن جایی که در کشور ما این نوع ازدواج ها با مشکل مواجه می شود بنابراین من نیز به دنبال چنین ازدواجی نیستم.
وی افزود: مواردی که پیشنهاد ازدواج با مرا مطرح کرده اند افرادی بودند که به دنبال درآمد من بوده و دارای سطح پایینی از نظر شغلی و طبقه اجتماعی بودند. در واقع آنها به راحتی و آسانی می خواستند صاحب همسری شوند که دارای موقعیت اجتماعی خیلی بالاتری از خودشان باشد.
یکی دیگر از دخترانی که با وی همصحبت شدم دختر 39 ساله ای بود که با ناراحتی زیادی گفت: اگر ما نیز از همان ابتدا با آرایش های غلیظ و موهای پریشان و پوشش های مدل به مدل به کوچه و خیابان می آمدیم تا حالا ازدواج کرده بودیم.
وی ادامه داد: اکنون دیگر داشتن حجاب و پوشیدگی معیاری برای ازدواج نیست امروز هرچه بیشتر خود به سبک غربی و عروسک خیمه شب بازی خود را بیارایی خواستگار داری.
اکرم - ب دختری است 42 ساله که دل پر دردی از این موضوع دارد .
وی با اشاره به آمارهایی که در مورد دختران مجرد از اخبار شنیده است افزود: این روزها همه مسوولان از کاهش ازدواج و افزایش طلاق در جامعه حرف می زنند.
وی ادامه داد: این روزها مد شده است خانمی که طلاق گرفته بعد از طلاق و هر چه سریع تر دوباره ازدواج می کند ولی من که تا کنون ازدواج نکرده ام کسی سراغ مرا نمی گیرد.
وی با اشاره به ازدواج سوم دوستش گفت: یکی از دوستان من در طی هفت سال سه بار ازدواج کرد.
در ازدواج اول در حین نامزدی طلاق گرفت و هشت ماه بعد از آن با یک پسر که دو سال از خودش کوچک تر بود ازدواج کرد و چهار سال با هم زندگی کردند و بعد از چهار سال با شوهرش اختلاف پیدا کرده و دوباره طلاق گرفت و یک سال بعد از دومین طلاق ازدواج سومش را جشن گرفت.
موضوع افزایش دختران مجرد میانسال در جامعه موضوعی غیر قابل انکار است، موضوعی که نباید به راحتی و آسانی از کنار آن گذشت، هر چند برخی مسئولان تلاش می کنند تا بارمسئولیت خود را در این زمینه بر دوش نهادها و ارگان های مختلف محول کنند ولی باید گفت هر کدام از آنها باید به وظایفی که در این زمینه بر عهده دارند تلاش نمایند.
تنظیم و انتشار: پرویز انصاری
3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.