روغن کنجد ارزش غذایی بالایی دارد و از اسیدهای چرب «لینولییک اسید»(امگا ۶) و «لینولنیک اسید» (امگا ۳) تشکیل شده و از آن جایی که بدن قادر به تولید آن‌ها نیست، این اسیدهای چرب باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند. 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه‌ای است که می‌توان از آن برای سرخ کردن، پخت و پز و سالاد هم استفاده کرد. همچنین از بارزترین خواص درمانی روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطان‌های سینه، پروستات و سرطان‌های دستگاه گوارش، سکته‌های قلبی و بسته شدن عروق(تصلب شرایین) است.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌و‌گو با ایسنا می‌گوید:  روغن کنجد در بین روغن‌های خوراکی به ملکه‌ی روغن‌ها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه‌های روغنی دیگر دارا بوده؛ اما با وجود این، تولید آن بسیار کمتر از دانه‌های دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.
«محرمعلی برخورداری» با اشاره به میزان اسید چرب اشباع روغن کنجد، اظهار می‌کند: روغن کنجد به گروه اسیدهای اولئیک – لینولئیک متعلق است و بیش از 85 درصد مجموع اسیدهای چرب آن غیراشباع است و اسید اولئیک و اسید لینولئیک بیش از 80 درصد کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می‌دهند . 
وی ادامه می‌دهد: مصرف روغن کنجد برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می‌برند مفید است و ویتامین E موجود در روغن کنجد به رشد مو سرعت می‌بخشد.   وی می‌افزاید: مصرف مرتب روغن کنجد اضطراب را کاهش داده، گردش خون و سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و مانع اختلالات عصبی می‌شود.
برخورداری در خصوص درصد اسید اولئیک روغن کنجد، اظهار می‌کند: درصد اسید اولئیک روغن کنجد حدود 45 درصد و اسید لینولئیک آن حدود 40 درصد از مجموع کل اسیدهای چرب آن است.                                                                                                                
جلوگیری روغن کنجد از بیماری آلزایمر 
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با ایسنا، می‌گوید: روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته می‌شود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغن‌های خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد.
سلیمانی خاطرنشان می‌کند: شهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است . 
وی با اشاره به بیشتر بودن مواد غیرقابل صابونی در روغن کنجد، ادامه می‌دهد: روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی، مواد غیرقابل صابونی(حدود 2 درصد) بیشتری دارد. مواد غیرقابل صابونی شامل استرول‌ها، تری ترپن‌ها و تری ترپن الکل‌ها، توکوفرول‌ها و لیگنان‌های کنجد است.  
کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی اظهار می‌کند: ویتامین E موجود در روغن کنجد از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.
وی می‌افزاید: مصرف روغن کنجد، نشاط آور است، هوشیاری ایجاد می‌کند و دردهای مزمن و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد. 
سلیمانی با بیان این‌که روغن کنجد در افزایش جذب کلسترول خوب تاثیرگذار است، تاکید می‌کند: روغن کنجد کاهش دهنده‌ی سطح کلسترول بد خون (LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب (HDL) است. 
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.