موسسه فرهنگی و هنری نابینایان 'بصیر' که از قضا موسس و نائب رئیس اش یکی از افراد بسیار توانمند و روشن دل می باشد، محلی برای بروز و ظهور و کشف استعدادهای بزرگ نابینایان است.
برغم مشکلات فراوان، این موسسه با همدلی اعضاء پا بر جاست و مامنی برای روشندلانی که امید به زندگی در قلب شان هر روز بیشتر می شود،است؛ مکانی که هنوز سرپاست اما برای ایستادن و ادامه چشم یاری به سوی خیران دارد.
موسس و نائب رئیس موسسه بصر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: تشکل های فرهنگی، آموزشی به نوعی مظلوم واقع می شوند چون مردم این ها را بیشتر به عنوان تشکل خیریه ای نمی شناسند در حالی که ذات موسسه فرهنگی نابینایان بصیر خیریه ای بوده و هیچ انتفاعی برای دست اندرکاران ندارد.
روح الله ساعی با بیان اینکه مردم جامعه ما عموما خیر و نیکوکارند و همیشه در امور عام المنفعه با احساس و نشاط مشارکت می کنند، گفت: امروز نیاز است که نوع احسان ها و کالاهای خیریه ای از دادن غذا، به سمت نیازهای ضروری نابینایان از جمله کاغذ بریل، عصای سفید و لوح قلم سوق یابد .
وی حرفه آموزی و مهارت برای نابینایان را مهم ترین نیاز این قشر برای خروج از انزوا و ورود به بازار کار دانست و افزود: نابینایان در حوزه های مختلفی مثل صنایع دستی، موسیقی، مترجمی زبان و قرآن دارای استعدادهای درخشانی هستند که نیازمند مسیردهی و حمایت برای اشتغال هستند.
نائب رئیس موسسه بصیر از برگزاری رایگان دوره های کامپیوتر، تدوین و میکس صدا و صنایع دستی برای نابینایان این موسسه خبر داد و خاطرنشان کرد: آن دسته از نابینایان که آموزش های مهارتی را طی کرده اند هم اکنون به حداقلی از درآمد رسیده اند که از جمله منافع آن علاوه بر استقلال مالی، خروج فرد از انزوا و احساس مفید بودن در فرد نابینا است.
ساعی، مهارت آموزی و پوشش تحصیلی را برای نابینایان بسیار ضروری دانست و اظهار کرد: افراد نابینا اگر دارای تحصیلات باشند بالقوه آماده ورود به بازار کار هستند و فرد نابینا اگر بیکار هم باشد، بهتر است بیکار تحصیل کرده باشد.
وی خواستار حمایت خیران و یاری تمام افراد نیکوکار در جهت راه اندازی اشتغال برای افراد نابینا شد و گفت: برای راه اندازی کارگاه سفالگری نیازمند 30 میلیون تومان هستیم که با ایجاد این کارگاه برای 6 نفر بطور مستقیم شغلی با درآمد مناسب و پایدار ایجاد می شود.
ساعی با بیان اینکه موسسه فرهنگی هنری نابینایان 'بصیر' همواره از حضور خیران بهره مند بوده و آنان همیشه در کنارمان هستند، افزود: خواسته ما از خیران این است که به جای احسان وعده های غذایی که ماندگاری اش یک ساعت است، هزینه آن را برای خرید لوازم مورد نیاز از جمله عصا، ضبط صوت و کتاب گویا اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه وقتی نابینای مطلق آموزش می بیند، از تاریکی مطلق به روشنایی سوق می یابد، گفت: نابینایان دارای توانمندی های فراوانی هستند که نیازمند امکانات و لوازم برای به فعلیت رسیدن است و خیران می توانند از نزدیک با حضور در موسسه در جریان اقدامات قرار بگیرند.
ساعی با اشاره به اینکه اکثر نابینایان این موسسه دارای سطح سواد کارشناسی و مقاطع بالاتر هستند، افزود: تعداد نابینایان بی سواد این موسسه زیر ۵ درصد بوده و در این موسسه سعی بر کاهش بی سوادان نابینا است.
وی با بیان اینکه مطالبات این موسسه جزو مطالبات عمومی نابینایان در سطح ملی است، ابراز کرد: با توجه به اینکه تنوع فعالیت های این موسسه گسترده می باشد، با بحران های مالی مواجه است که با حمایت برخی از خیران به حیات و فعالیت خود ادامه می دهد و ریالی از ارگان های دولتی و سازمان های عمومی دریافت نمی کند.
'موسسه فرهنگی نابینایان بصیر' در سال ۱۳۸۸ به شکل یک تشکل مردم نهاد ایجاد شده و دارای هفت نفر عضو هیئت مدیره و ۶۷۰ نفر عضو نابینا و کم بینا است.
از اهم اهداف این موسسه شکوفایی استعداد ها و توانمندی نابینایان و تامین و تجهیز نیازهای توانبخشی چون تامین کتب بریل، گویا، عصای سفید و نیازهای ارتباطی مانند گوشی کامپیوتر و حرفه اموزی و اشتغال زایی برای نابینایان است.
خبرنگار: نعمت مرادپور**انتشار: عزیزی راد
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.