استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تلاش، همدلی و وحدت مدیران و مردم برای مبارزه بی امان با تولیدکنندگان و قاچاقجیان مواد مخدر در استان تاکید کرد. 
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان شرقی، مجید خدابخش، استاندار آذربایجان شرقی به همراه تعدادی دیگر از مدیران استانی از مرکز نگهداری و درمان معتادین استان(مرکز ماده 16) بازدید و در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان شرکت کرد. 
مرکز ماده 16 تبریز از منظر اقتصادی، عین بهره وری است 
خدابخش در این نشست با بیان اینکه احداث مرکز ماده 16 تبریز، اقدام ارزشمندی است که با استفاده از امکانات استان و همدلی تمامی مدیران با مدیریت دکتر جبارزاده اتفاق افتاده است، اظهار کرد: مرکز ماده 16 تبریز از دید اقتصادی، عین بهره وری است. از منظر اجتماعی نیز بسیار مورد اهمیت است؛ چرا که بر اساس فرموده‌ی رهبر معظم انقلاب اسلامی، کاهش آسیب‌های اجتماعی باید یکی از اولویت‌های اصلی مسئولان باشد.   وی اظهار کرد: بر خلاف سابق، معتاد، دیگر مجرم نیست؛ بلکه به عنوان یک بیمار، نیازمند حمایت‌هایی همچون درمان، اشتغال و بازگشت به جامعه است. 
صادرات محصولات از مرکز ماده 16! 
 استاندار آذربایجان شرقی به بازدید خود از بخش‌های مختلف مرکز ماده 16 تبریز اشاره و با ابراز خوشحالی از اشتغال تعداد زیادی از معتادین در این مرکز، عنوان کرد: حتی یکی از معتادان بهبود یافته در این مرکز، از صادرات محصولات تولیدی در این مرکز به کشور ترکیه خبر داد که بسیار خوشحال شدم. 
خدابخش تصریح کرد: تمامی تلاش خود برای درمان معتادان و ریشه‌کن شدن مصرف مواد مخدر در استان را به کار می‌گیریم و تمامی مدیران استان نیز موظف به همکاری در این زمینه هستند. 
وی با تاکید بر لزوم توجه به آموزش و پژوهش در حوزه کاهش و ریشه کن شدن مصرف مواد مخدر، عنوان کرد: دیگر چنین نیست که افراد شاغل و متاهل، در معرض خطرات ناشی از اعتیاد نباشند؛ بلکه به جرأت می توان گفت که در شرایط امروز جامعه، تمامی اقشار در معرض خطر هستند و باید بیش از پیش در این زمینه دقت کرد. 
خدابخش با تاکید بر لزوم بیان واقعیت‌های جامعه به مردم، اظهار کرد: بیان واقعیات به مردم و تناسب آن با نیازها، راهگشای بسیاری از مشکلات است. 
وی با تأکید بر استفاده از توان و ظرفیت نخبگان فرهنگی جامعه همچون صدا و سیما، رسانه ها، علما، دانشگاهیان، ائمه جمعه و ... اعلام کرد: برخورد با قاچاقچیان و عناصر اصلی تولید و قاچاق مواد مخدر در استان را بیش از پیش شناسایی کرده و با آنان مبارزه می کنیم. 
وی با اشاره به انتخاب خود به عنوان استاندار آذربایجان شرقی از سوی هیات دولت، گفت: تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان، مهم‌ترین انتظارات هیأت دولت از بنده در استان است و این اهداف، یکی از مهم ترین اهداف دولت دوازدهم محسوب می شود.   مرکز ماده 16 تبریز، نمونه اتحاد و همدلی مدیران استانی 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه با اشاره به همکاری کمیته علمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با دانشگاه شهید مدنی آذربایجان تصریح کرد: شناسایی و مبارزه بی‌امان با قاچاقچیان و سوداگران مرگ در استان یکی از مهم ترین اولویت‌های ماست و در این زمینه قدردان زحمات تمامی دستگاه‌های نظامی و انتظامی همچون سپاه پاسدران انقلاب اسلامی، سربازان گمنام امام زمان(عج) و ... هستیم. 
سردار محمد علی نصرتی در این جلسه با قدردانی از دکتر جبارزاده، استاندار سابق آذربایجان شرقی در زمینه تلاش برای راه اندازی مرکز ماده 16 تبریز گفت: امیدواریم با حضور دکتر خدابخش در استان، روز به روز شاهد افزایش حمایت‌های مدیریت ارشد استان از فعالیت‌های مربوط به مبارزه با مواد مخدر و کاهش روزافزون استفاده از مواد مخدر در جامعه باشیم. 
 وی مرکز ماده 16 تبریز را ماحصل همدلی و همکاری تمامی مدیران اجرایی استان، خیرین، بخش خصوصی و ... دانست و عنوان کرد: اعتیاد، یکی از پنج آسیب اولویت دار کشور بوده و بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، اعتیاد اولین آسیب اجتماعی در کشور است.   وی افزود: بر اساس نظرسنجی‌های به‌عمل آمده، بیش از 92 درصد مردم در سال‌های گذشته، اعتیاد را مهم‌ترین و اولین آسیب اجتماعی خطرناک در کشور اعلام کرده‌اند.   نصرتی با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و ... اظهار کرد: تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی این حوزه، جانانه و شبانه روزی پای کار آمده‌اند و بیش از تعیین تکلیف تهران برای آذربایجان شرقی، در این زمینه موفق عمل کرده‌ایم. 
مرزهای آذربایجان شرقی از پاک ترین مرزهای استان هستند 
 نصرتی، مرزهای استان را از پاک ترین مرزهای کشور از منظر میزان کشف مواد مخدر دانست و بیان کرد: پاکی مرزهای استان، در سایه غیرت مرزبانان و بخصوص مردم مرز نشین استان است.   وی از شناسایی، کشف و انهدام 15 کارگاه تولید مواد مخدر شیشه در سال‌های گذشته خبر داد و اظهار کرد: در سال گذشته، تعداد کارگاه های تولید شیشه در استان به صفر رسید و در سالجاری نیز دو مورد نیز کشف و منهدم شده و متخلفین به مراجع قضایی تحویل داده شده‌اند. 
 وی تعداد معتادان شناسنامه دار استان را 50 هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: درمان و بهبود معتادین از طریق 271 مرکز درمان و کاهش آسیب انجام می‌شود که از این تعداد، 37 مورد، مرکز اقامت میان مدت می‌باشد. دو مرکز از مراکز فوق برای بانوان و بقیه مربوط به درمان و بهبود معتادان مرد است. 
تهیه و تولید 12 فیلم سینمایی با موضوع مبارزه با اعتیاد، برگزاری چهارمین المپیاد بهبودیافتگان، ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر از معتادان بهبود یافته و یا در حال بهبود استان، کسب رتبه پنج کشوری توسط شورای هماهنگی در هفته مبارزه با مواد مخدر سالجاری و ... از دیگر اقدامات انجام شده توسط شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بود که نصرتی به آن اشاره کرد. 
تولید دو فیلم " بیگانه در خانه" و " زیرپل" 
استوار آذر، مدیرکل امور اجتماعی استانداری نیز در این نشست از تهیه و تولید دو فیلم "بیگانه در خانه" و " زیرپل" در راستای فرهنگ سازی هرچه بیشتر در بین خانواده ها برای کاهش مصرف مواد مخدر در جامعه خبر داد. 
وی از افزایش و شیوع مصرف مواد مخدر در کارگاه های صنعتی استان نیز هشدار داده و خواستار اتخاذ تدابیر مناسب در این زمینه از سوی نهادهای مسئول شد. 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مهم ترین عملکرد کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان پرداخت که از آن بین می توان اجرای کمپین نه به سیگار و قلیان و مواد مخدر، تهیه نقشه خطرپذیری محلات پرخطر شهری و روستایی، عملیاتی کردن هسته اعتیاد سند تدبیر توسعه استان، اجرای تئاتر با موضوع پیشگیری(علف) در تئاتر شهر استان به مدت دو هفته و ... خبر داد. 
سرهنگ ملکی، مسئول امر به معروف و نهی از منکر سپاه عاشورا نیز در این نشست به بیان مهم ترین عملکرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اجرای طرح کرامت دو در برخی محلات پرخطر استان پرداخت. 
انتقاد مدیرکل زندان های استان از وضعیت اسفناک فیزیکی زندان‌ها 
جمشیدی، مدیرکل زندان های استان نیز از فعالیت 9 مرکز نگهداری از زندانیان در استان خبر داد و عنوان کرد: 98 درصد از زندانیان استان، مرد و دو درصد آنان، زن هستند. 
وی با بیان این‌که 68 درصد از مجموع زندانیان استان، متاهل هستند، تصریح کرد: بیش از 60 درصد از زندانیان استان، کم سواد و یا بیسواد بوده و جرم بیش از 37 درصد از آن ها مربوط به جرایم مرتبط با مواد مخدر هستند. 
وی سرانه نگهداری زندانیان استان را کمتر از میانگین کشوری اعلام کرد و ادامه داد: وضعیت فیزیکی زندان‌های استان نیز قابل قبول نیست و در آینده نزدیک، تعدادی از زندانیان استان در مکان‌های احداث شده در نزدیکی شهر تبریز نگهداری خواهند شد. 
وی همچنین گزارشی از آخرین روند احداث مرکز ماده 42 نیز ارایه داد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.