یک فوق تخصص نوزادان گفت: 13 درصد از نورادان ایرانی نارس به دنیا می آیند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، دکترمحمد باقر حسینی دراولین همایش آشنایی با مراقبت های تکاملی یگانه ی نوزادان منطقه ای غرب و شمال غرب کشور اظهار کرد: نوزادان  نارس از نظر رشد و تکامل عصبی آسیب پذیر هستند و از این رو احتمال ابتلا اختلالات یادگیری، حرکتی و آسیب های مغزی در کودکانی که به طور زود رس متولد شده اند، بیش از سایر نوزادان است.
وی با بیان اینکه نوزادان قادر به درک محیط با حواس هستند، افزود: همه دریافتها و پیامهایی که یک نوزاد از محیط دریافت می کند، روی تکامل نوزاد تاثیر دارد و به صراحت می توان گفت نوزادی، آسیب پذیرترین دوره ی رشدی انسان به شمار می آید.
وی بیان کرد: هر چه یک نوزاد با سن کمتر و زودتر از موعد متولد شود سطح مغز نیز ساده و دارای چین خوردگی های کمتری خواهد بود و عمده تفاوت مغز نوزادان نارس و رسیده مشاهده شده در میزان ماده سفید مغز است.
حسینی با اشاره به علت آسیب پذیری نوزادان گفت : جنین در رحم مادر در یک محیط امن و آرام و فاقد نور و صدا زندگی می کند، بنابراین در تولد زودرس باید شرایط مشابهی را برای زندگی نوزاد در محیط غیر رحمی فراهم کنیم وی افزود: حس لامسه ی جنین از ۷ الی ۱۸ هفتگی ،حس شنوایی از ۱۸ الی ۳۶ هفتگی و حرکات جنین از ۲۰ الی ۲۵ هفتگی آغاز می شوند. اما بینایی دیرترین حسی است که تکامل می یابد بنابراین باید رفتار با جنین را طبق این برنامه تنظیم کرد.
وی تاکید کرد: ما میتوانیم سرنخ رفتار با نوزاد را در رفتار خود نوزادان رد یابی کنیم. همچنین نیاز هر نوزاد زود رس با سایرین تفاوت دارد و ضربان قلب، تنفس، میزان هوشیاری، خواب و بیداری باید در بررسی مورد توجه قرار گیرند.
حسینی با اشاره به برنامه تکاملی یگانه نوزادان بیان کرد : این برنامه با هدف بهبود مراقبت های نوزادان با همکاری بیمارستان ، پدر و مادر و خانواده در سال ۹۲ ایجاد شد و چهار بیمارستان به عنوان پایلوت برای اجرای آن در کشور تعیین شدند. بیمارستان الزهرا تبریز به عنوان یکی از بیمارستانهای منتخب کشور برای اجرای مراقبت های تکاملی انتخاب شد . اکنون حدود ۱۶ نفر مربی در کشور دوره مراقبت های تکاملی نوزادان NIDCAP را گذراندند که چهار نفر آن‌ها در بیمارستان های تبریز اشتغال دارند.
فوق تخصص نوزادان با تاکید بر این که شیوه مراقبت های تکاملی نوزاد باید اصلاح شود، گفت: بررسی میزان قند خون، تزریق نوزاد و ... باید زمانی انجام بگیرد که نوزاد خواب نیست و نگاه باید نوزاد محور باشد.
دکتر کیوان  میرنیا، دبیر علمی همایش نیز اظهار کرد: مهمترین محورهای عملی این همایش شامل رفتارشناسی نوزاد نارس، خواب و مراقبت خوشه ای، اثرات صدا و نور بر روی نوزاد نارس، مراقبت خانواده محور و تغذیه با شیر مادر است.
اولین همایش منطقه ای مراقبت تکاملی یگانه نوزادان شمال غرب و غرب کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به مدت دو روز در حال برگزاری است.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.