رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی گفت: دولت نسبت به احیای دریاچه ارومیه بیتفاوت نیست، بلکه فرآنیدهای مختلف باعث ایجاد تأخیر در احیای دریاچه ارومیه شده است. به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، داود بهبودی در حاشیه نهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجان شرقی با حضور در غرفه ایسنا، اظهار کرد: علیرغم اینکه سال گذشته در بخش انتقال آب و لایروبی کانالهای منتهی به دریاچه ارومیه عملکرد خوبی داشتیم؛ در سالجاری به دلیل کاهش بارندگی، افزایش حرارت و کاهش میزان ورودی آب به دریاچه، تراز آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. وی در خصوص بودجه تزریق شده به دریاچه ارومیه، اظهار کرد: اهتمام دولت نسبت به احیای دریاچه و تعریف پروژهای در این زمینه، نشانگر جدیت و اهمیت موضوع است که اقدامات و مطالباتی در این خصوص انجام شده است. وی ادامه داد: این پروسه به عبارتی غنی و پیچیده است و دیدگاههای فنی در موارد مختلف همچون نحوهی انتقال آب به دریاچه وجود دارد. ریس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی تصریح کرد: باوجود اختصاص بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه، به نظر میرسد که این بودجه کافی نیست. بهبودی توضیح داد: اگر برای احیای این دریاچه تلاش میشود به این معنی است که امیدی در این زمینه وجود دارد، قطعاً اگر امیدی وجود نداشت هیچ گونه افداماتی انجام نمیگرفت.
رییس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018 نوعی حساسیت همگانی را ایجاد کرده است، گفت: برنامهها و فرآیندهایی که به مناسبت این رویداد باید اجرا شود، در چند بخش قبل، حین و ادامهی رویداد تبریز 2018 است که هر کدام نیازمند استفاده از ظرفیت بودجهای دولت و مشارکت مردم است. وی یاد آور شد: در کنار بخش دولتی، نهادهای مدنی و صنفی و شهرداریها با استفاده از ابزارها و گرفتن امتیازات ویژه در برگزاری رویداد تبریز 2018 نقش پررنگی دارند و البته مقرر شده است که لایحه بودجه ویژه تبریز 2018 در ردیف بودجه 97 تنظیم شود. بهبودی ادامه داد: از بودجه میتوان برای پروژههای همچون بهسازی محوطه مقبرهالشعرا و تکمیل سالن همایشهای بینالمللی تبریز کمک گرفت.
وی ادامه داد: از طرفی باید گفت که در صورت محقق شدن شعار " هر شهروند، یک میزبان"، رویداد تبریز 2018 خود به خود محقق میشود. رئیس برنامه و بودجه آذربایجان شرقی با بیان اینکه بودجه یک سند ملی مربوط به درآمدها و هزینههای دولت است، اضافه کرد: به طور کلی دو نوع بودجه داریم که یک بخش آن مرتبط با بودجه هزینه و جاری است و بخش دیگر آن مربوط به بودجه سرمایه و عمرانی است. وی با بیان اینکه سالانه پنج هزار میلیارد تومان از بودجه دولت به بخش عمرانی استان اختصاص داده میشود، عنوان کرد: ممکن است در ظاهر برخی اقدامات عمرانی به چشم نیاید، ولی تأثیر فراوانی دارند؛ به عنوان مثال، در صورت اجرایی بخش پایاب سد خداآفرین، این منطقه به یک منطقه کشاورزی تبدیل میشود. بهبودی خاطرنشان کرد: اصلی ترین رویکرد سند تدبیر و توسعه این است که کمترین اتکا را به دولت داشته باشد و گرایش ما در این سند، احیای بالاترین مزیت و ظرفیتها و از سوی دیگر رفع بیشترین محدودیتها است.
انتهای پیام
کپی شد