رسالت رسانه در مدیریت بحران آب در حاشیه  نهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجان شرقی از سوی خانه مطبوعات استان برگزار شد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، معاون بهره‌‌برداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که همه‌ی مردم باید بحران آب را باور کنند، افزود: در حوزه‌ی تامین آب و به ویژه آب شرب با مشکل مواجه هستیم و در این راستا رسانه‌ها و آموزش و پرورش باید برای الگوسازی مصرف درست آب تلاش کنند.
حسین اخگری در خصوص رابطه‌ی افزایش تعرفه مصرف آب و صرفه‌حویی در آن، بیان کرد: آب در گذشته ارزش اقتصادی چندانی نداشته و مردم توجه زیادی به مصرف درست آن نداشتند اما با بالا رفتن تعرفه‌ها، مردم مجبور می‌شوند که مصرف را به اجبار کم کنند.
وی افزود: البته به طور کلی با افزایش میزان مصرف آب، قیمت‌ها با نرخ بالاتری محاسبه می‌شود و با این حال نمی‌توان از این طریق مصرف را کنترل کرد.
وی تاکید کرد: قانون توزیع عادلانه آب از جمله قوی‌ترین قانون‌ها در کشور است، ولی متاسفانه به شیوه‌ی درست اجرا نمی‌شود.
اخگری در بخشی از سخنان خود از انتقال 150میلیون متر مکعب آب تصفیه شده به دریاچه‌ی ارومیه در سال 98 خبر داد و گفت: این امر بعد از عاری سازی فاضلاب از آلودگی محقق می‌شود.
مدیر روابط عمومی با تاکید بر این‌که میانگین جهانی بارش سالانه 750 میلی‌متر است، ادامه داد: میانگین بارش سالانه در ایران 250 میلی‌متر است که که حدود یک سوم میزان بارش جهانی است و در سال جاری نیز این میزان به 244 میلی‌متر رسیده است و از طرفی جمعیت نیز افزایش می‌یابد.
محمد باقرزاده ادامه داد: در حال حاضر میانگین مصرف جهانی آب برای هر نفر در یک شبانه روز، 110 لیتر اعلام شده و در ایران  هر نفر در شبانه روز 190 تا 200 لیتر است البته تلاش می‌کنیم که با الگوسازی و کنترل مصرف آب این میزان را به 150 لیتر در روز کاهش دهیم.
وی با تاکید بر این‌که در صورت باز بودن شیر آب در هر دقیقه 10 لیتر آب به هدر می‌رود، افزود: با این بحران آب در ایران، آب از عمق 200 کیلومتری تامین می‌شود.
وی فلاش تانک‌ها را قاتلان آب دانست و افزود: فلاش تانک‌های قدیمی، 15 الی 20 لیتر آب را در خود ذخیره می‌کنند و در هر بار استفاده از فلاش تانک مقدار زیادی آب به هدر می‌رود؛ در حالیکه با نصب فلاش تانک‌های سه و شش متری دو مرحله‌ای تا حدودی می‌توان این پرت آب را کاهش داد.
باقرزاده از توزیع لوازم کاهنده‌ی مصرف آب از سوی شرکت آب و فاضلاب استان خبر داد و افزود: این بسته‌ها شامل یک سردوش و چهار پرلاتور یا سرشیر با هزینه‌ی 50 هزار تومان است که به طور میانگین 30 درصد از مصرف آب را کم می‌کند و این لوازم از دفتر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب تبریز و مناطق مربوطه آب می‌توان تهیه کرد.
وی در بخشی از سخنان خود از برگزاری جشنواره "نخستین واژه" با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان و اداره کل آموزش و پرورش استان خبر داد و افزود: برای شش هزار دانش آموز مقطع ابتدایی و 500 تن از معلمان و اعضای فعال در این حوزه، این جشنواره در سه قسمت زنگ مدیریت مصرف آب، آموزش معلمان و مربیان و نیز آموزش اولیا و والدین در آبان و آذرماه سال جاری برگزار می‌شود. 
مجری طرح احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز نیز در این نشست یاد آور شد: تصفیه‌خانه اول برای 600 هزار نفر ظرفیت دارد و با افتتاح تصفیه خانه دوم نزدیک به یک میلیون نفر به این ظرفیت اضافه می‌شود ولی با این حال این مقدار برای جمعیت تبریز پاسخگو نیست.


انتهای پیام

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.