اشتغال همواره یکی از مطالبات جوانان و یکی از چالش های دولت ها در جمهوری اسلامی بوده و هست که هر دولتی بر اساس برنامه و توان خود کارهایی برای ایجاد اشتغال انجام داده است؛ آنچه که بازار اشتغال را با انباشت مواجه می کند، وجود بیکاران مستمر و افزایش دانش آموختگان دانشگاهی است که همه ساله در رشته های گوناگون و از خیل مراکز دانشگاهی متعدد بدون کسب مهارت و دانش کافی فارغ التحصیل می شوند و مساله اشتغال را با چالش مواجه کرده است.
بر این اساس به نظر می رسد که رویکرد دولت دوازدهم تقویت آموزش های فنی و حرفه ای و سوق دادن جوانان به مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
با این نگاه، ایرنا مرکز تبریز میزبان نشستی با حضور مسئولان اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، رئیس اداره توسعه کارآفرینی و دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال استان بود تا برنامه های این سازمان و دستگاه های متولی امر اشتغال را برای تحرک بخشی به موتور اشتغال بررسی کند.
** شناسایی پتانسیل های اشتغال روستایی
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در ابتدا با اشاره به جمعیت استان اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت استان در سال 1395 حدود 3 میلیون و 996 هزار و 52 نفر بود که از این میزان حدود یک میلیون و 989 هزار نفر مرد و یک میلیون و 920 هزار و 252 نفر زن هستند.
یونس طاهری جمعیت شهری را 2 میلیون و 809 هزار و 426 نفر و جمعیت روستایی را یک میلیون و 100 هزار و 220 نفر اعلام کرد و افزود: اولویت اساسی دولت تثبیت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت به شهرهاست که در این زمینه شناسایی پتانسیل های هر منطقه و روستا جهت حمایت و ایجاد اشتغال است.
وی در بحث بیکاری دو شاخص نرخ مشارکت و نرخ بیکاری را معیار ارزیابی عنوان کرد و گفت: نرخ مشارکت استان در بهار امسال 43.6 درصد بود که از میانگین 39 درصدی کشور بالاست و نرخ بیکاری استان نیز با 10.3 درصد پایین تر از میانگین 12.6 درصدی کشور است.
طاهری با بیان اینکه نرخ بیکاری در ماه های مختلف دچار نوسان است، بیشترین نرخ بیکاری را با 24.3 درصد مربوط به شهرستان هشترود اعلام و اظهار کرد: کمترین نرخ بیکاری با 6 درصد مربوط به شهرستان شبستر است.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بار تکفل در استان را یک به سه اعلام کرد و گفت: اگر برای جمعیت برنامه نداشته باشیم تبدیل به بحران می شود و اگر برنامه خوبی داشته باشیم به سود جمعیتی تبدیل خواهد شد.
طاهری با تاکید بر داشتن نقشه راه در برنامه های کارآفرینی که تلفیقی از سنتی و تجربی است، افزود: کار مطالعاتی سند توسعه اشتغال پایان یافته و پتانسیل های اشتغال روستایی شناسایی شده و باید برای حل مشکل اشتغال به سمت روستاها برویم.
** راه اندازی کانون کارآفرینی
معاون اشتغال اداره کل تعاون و کار آذربایجان شرقی از راه اندازی کانون کارآفرینی در استان به منظور ایجاد اشتغال فراگیر خبر داد و گفت: هیات امنا کانون متشکل از شش نفر بخش دولتی و شش نفر هم بخش خصوصی است که این کانون ها مجوز مراکز مشاوره کارآفرینی ارایه می دهند.
طاهری با بیان اینکه برای ایجاد فرصت شغلی به دنبال پرورش کارآفرین هستیم، خاطر نشان کرد: همه ساله طی فراخوانی کارآفرینانی که در زمینه افزایش اشتغال و افزایش سود موفق بودند، معرفی و از بین آنها کارآفرینان برتر انتخاب می شوند.
رئیس اداره توسعه کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه مباحث کارآفرینی در دنیا جدید است که در کشور ما هم نسبت به دنیا خیلی جدید است، گفت: قدمت آن در دنیا 70 سال و در ایران کمتر از 20 سال است که اولین دانشجویان کارآفرینی هنوز فازغ التحصیل نشده اند.
بلال عسگری متولی کارآفرینی را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد و افزود: از آذر ماه 1393 اداره توسعه کارآفرینی در اداره کل استقرار یافت که با همکاری جهاد دانشگاهی 35 مربی کارآفرین آموزش دیده و هم اکنون در سطح استان به افراد آموزش می دهند.
وی، تعداد مراکز مشاوره خدمات اطلاع رسانی و کارآفرینی فعال استان را 10 مرکز اعلام و خاطر نشان کرد: طی 11 جشنواره، 110 کارآفرین برتر استان انتخاب شدند که شش کارآفرین در سطح ملی است.
عسگری از امضای تفاهم نامه ای با دانشگاه تبریز، جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش جهت آموزش مهارت و کارآفرینی به دانش آموزان خبر داد و گفت: وظیفه استارت آپ ها نهادینه کردن کارآفرینی و عارضه یابی صنعت، اقتصاد و تولید است.
رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در زمینه ایجاد اشتغال بیشتر بدنبال ایفای نقش تنظیم و هماهنگی بین بانک ها و دستگاه ها در جذب اعتبار هستیم و می خواهیم در محوریت اشتغال باشیم، گفت: شورای توسعه و برنامه ریزی استان که یکی از کارگروه های اشتغال است سعی بر رفع موانع اشتغال و ارائه راهکار دارد.
جلیل روحانی از نظام جامع اطلاع رسانی بازار کار خبر داد و افزود: هم اکنون کاریابی ها فرصت های شغلی را بر روی سایت قرار می دهند و متقاضیان بدون مراجعه حضوری شغل مورد علاقه را انتخاب می کنند.
وی تلاش بر آموزش های عملی و مهارتی به نیروهای تازه فارغ التحصیل تحت عنوان ' مهارت آموزی در محیط کار واقعی ' توسط سازمان فنی و حرفه ای با عنوان کارورزی را از جمله اقدامات اداره کار برشمرد و افزود: در این طرح دانش آموزان تا فارغ التحصیلان دکتری در سایت ثبت نام می کنند و رشته های مورد نیاز صنعت را انتخاب و دوره آموزشی را سپری می کنند.
روحانی، مزایای این طرح را پرداخت بیمه مشارکت مدنی توسط دولت ذکر کرد و گفت: در این طرح واحدهای تولیدی که به نیروی کار ماهر نیاز دارند، خودشان آموزش می دهند و در صورت نیاز استخدام می کنند و دو سال از پرداخت حق بیمه هم معاف هستند.
رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطر نشان کرد: در کارآفرینی و اشتغال بدنبال نهاد سازی هستیم که کارگزاری توسعه کسب و کار و اشتغال به همین منظور راه اندازی شده که دینامیک کسب و کار استان را مطالعه و به شورای عالی اشتغال ارایه داد.
روحانی طرح تکاپو (توسعه کسب و کار پراشتغال) و اشتغال پایدار را از دیگر برنامه های اداره کار برشمرد و گفت: طبق این طرح رشته های پراشتغال منطقه مثل کیف و کفش، فرش، آجیل و خشکبار، گردشگری و آی تی در وهله اول صیانت می شوند و در مرحله بعد آموزش و ابتکارات جدید برای ایجاد اشتغال به این رشته ها افزوده می شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه واحدهای تولیدی موفق تسهیلات می دهیم، خاطر نشان کرد: حمایت از واحدهای تولیدی جهت حفظ اشتغال موجود و ایجاد شغل جدید دستورالعمل این نهاد است.
مسئول دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال آذربایجان شرقی نرخ بیکاری دو رقمی را مهم ترین چالش استان ذکر کرد و گفت: نرخ بیکاری که هر سال افزوده می شود علاوه بر آن بیکاری پنهان هم مغفول مانده است.
فاطمه شعارقدس مشکل بعدی را نرخ بیکاری جوانان تحصیل کرده دانست و افزود: نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 24 سال استان 23.8 درصد است که بیشتر آنان فارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند.
وی عدم تناسب آموزش ها با بازار کار را یکی دیگر از چالش های بیکاری عنوان و خاطر نشان کرد: در این راستا ستاد اقتصاد مقاومتی بسته اشتغال و توانمند سازی نیروی کار را تعریف کرده است.
** اختصاص 408 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از اختصاص 408 میلیارد ریال تسهیلات به مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: این رقم در سال گذشته 50 میلیارد ریال بود که امسال بیش از هشت برابر شده است.
وی افزود: پارسال 120 درصد میزان تسهیلات اختصاص یافته به استان در بخش مشاغل خانگی، طرح به 2 بانک عامل معرفی کردیم.
وی با اشاره به افزایش شمار بانک های عامل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به چهار بانک در سال جاری اضافه کرد: تمام تلاش خود را برای هماهنگی با بانک های عامل جهت تسهیل در جذب و پرداخت آسان سهم امسال آذربایجان شرقی از تسهیلات مشاغل خانگی به کار می گیریم.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل کار و امور اجتماعی آذربایجان شرقی، برنامه های این اداره کل در سال جاری برای کمک به رونق اشتغال را در سه محور توانمندسازی نیروی کار، مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح کارورزی اعلام کرد.
وی همچنین از ابتکار دولت تدبیر و امید برای اجرای طرح 'تکاپو و کارورزی' با رویکرد رونق اشتغال خبر داد و افزود: در قالب طرح تکاپو در هر استان کارگزارانی تعیین شده اند که رشته های پر محصول و سودآور هر منطقه را برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال شناسایی و حمایت می کنند.
طاهری با بیان اینکه در طرح کارورزی نیز باید 140 هزار نفر از فارغ التحصیلان دیپلم به بالا شرکت کنند، گفت: حدود 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی در این طرح ثبت نام کردند که به 200 واحد تولیدی و صنعتی معرفی می شوند.
وی در توضیح طرح کارورزی اظهار کرد: در این طرح که کارآموزی در محیط کار واقعی است، کارآموزان به مدت شش ماه مشغول کار و آموزش می شوند و بعد از 6 ماه در صورت رضایت کارفرما، تا دو سال قرارداد کار می بندند؛ در این طرح کارفرماها در مدت اجرای قرارداد، از پرداخت حق بیمه معاف بوده و دولت سهم کارفرما را پرداخت می کند.
طاهری همچنین از اجرای طرح مهارت آموزی تحت عنوان 'استاد و شاگردی' برای کمک به رونق اشتغال خبر داد و گفت: واحدهای تولیدی متقاضی شرکت در این طرح نیز مشمول بیمه نخواهند بود اما سازمان فنی و حرفه ای باید شرایط کارآموزی آنها را تائید کند.
وی، اشتغال روستایی را نیز یکی از اولویت های دولت جهت رونق اشتغال و تثبیت جمعیت روستایی ذکر کرد و افزود: حدود 50 هزار میلیارد ریال اعتبار با بهره بانکی شش درصد به این بخش اختصاص یافته که در توزیع استانی سهم آذربایجان شرقی حدود 4 هزار و 400 میلیارد ریال است.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، ظرفیت مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال را بالا توصیف کرد و گفت: در سال جاری حدود 400 میلیارد ریال اعتبار به این بخش اختصاص یافته که هر فرد متقاضی تا سقف 150 میلیون ریال با بهره چهار درصد می تواند دریافت کند.
مسئول دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال از ارتقای مهارت برای افراد جویای کار و شاغلان در سه محور طرح تکاپو، مداخلات در بازار کار و توسعه نهادی و مالی و طرح های اشتغال حمایتی خبر داد و گفت: فرصت های شغلی پیش بینی شده در سال جاری 651 هزار نفر است که سهم استان 26 هزار نفر است.
' فاطمه شعارقدس'، اعتبارات در نظر گرفته شده برای اشتغال فراگیر را 210 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که هنوز دستورالعمل استانی اعلام نشده است، خاطر نشان کرد: 10 رسته شغلی اولویت دار در استان برای اجرای اشتغال فراگیر شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در طرح کارورزی نیز سهم استان آموزش مهارت پنج هزار نفر از فارغ التحصیلان است که حدود 9 هزار نفر تا کنون در سامانه ثبت نام کرده اند که تعداد واحدهای پذیرنده استان 183 واحد می باشد.
شعارقدس شرایط واحدهای پذیرنده کارورز را داشتن مجوز فعالیت،اعلام کرد و گفت: طول دوره کارورزی 4 الی 6 ماه است که مشوق هایی از جمله معافیت دو ساله از پرداخت حق بیمه در صورت جذب کارورز در نظر گرفته شده است.
رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فقدان نظام اطلاعات بازار کار، نداشتن مهارت عملی و مغفول ماندن شرکت های دانش بنیان را از چالش های حوزه اشتغال برشمرد و گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مزیت های استان است که باید با آموزش مهارت تهدید بیکاری شان به فرصت اشتغال زایی تبدیل شود.
جلیل روحانی تبریز را به عنوان برندی در زمینه اشتغال زایی معرفی کرد که هنوز نتوانسته ایم از آن استفاده بهینه بکنیم، افزود: رسته هایی چون فرش، آجیل، چرم، کفش و پوشاک، تولید انگور، میوه های هسته دار، پرورش طیور، زنبور داری و آی تی در استان بهترین زمینه اشتغال زایی را دارند که با آموزش جوانان و ارایه تسهیلات به دنبال ایجاد اشتغال فراگیر در این زمینه ها هستیم.
هماهنگی و تنظیم: نعمت مرادپور ** انتشار دهنده: رستگار
6132/6183
بر این اساس به نظر می رسد که رویکرد دولت دوازدهم تقویت آموزش های فنی و حرفه ای و سوق دادن جوانان به مهارت آموزی برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
با این نگاه، ایرنا مرکز تبریز میزبان نشستی با حضور مسئولان اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، رئیس اداره توسعه کارآفرینی و دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال استان بود تا برنامه های این سازمان و دستگاه های متولی امر اشتغال را برای تحرک بخشی به موتور اشتغال بررسی کند.
** شناسایی پتانسیل های اشتغال روستایی
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در ابتدا با اشاره به جمعیت استان اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت استان در سال 1395 حدود 3 میلیون و 996 هزار و 52 نفر بود که از این میزان حدود یک میلیون و 989 هزار نفر مرد و یک میلیون و 920 هزار و 252 نفر زن هستند.
یونس طاهری جمعیت شهری را 2 میلیون و 809 هزار و 426 نفر و جمعیت روستایی را یک میلیون و 100 هزار و 220 نفر اعلام کرد و افزود: اولویت اساسی دولت تثبیت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت به شهرهاست که در این زمینه شناسایی پتانسیل های هر منطقه و روستا جهت حمایت و ایجاد اشتغال است.
وی در بحث بیکاری دو شاخص نرخ مشارکت و نرخ بیکاری را معیار ارزیابی عنوان کرد و گفت: نرخ مشارکت استان در بهار امسال 43.6 درصد بود که از میانگین 39 درصدی کشور بالاست و نرخ بیکاری استان نیز با 10.3 درصد پایین تر از میانگین 12.6 درصدی کشور است.
طاهری با بیان اینکه نرخ بیکاری در ماه های مختلف دچار نوسان است، بیشترین نرخ بیکاری را با 24.3 درصد مربوط به شهرستان هشترود اعلام و اظهار کرد: کمترین نرخ بیکاری با 6 درصد مربوط به شهرستان شبستر است.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بار تکفل در استان را یک به سه اعلام کرد و گفت: اگر برای جمعیت برنامه نداشته باشیم تبدیل به بحران می شود و اگر برنامه خوبی داشته باشیم به سود جمعیتی تبدیل خواهد شد.
طاهری با تاکید بر داشتن نقشه راه در برنامه های کارآفرینی که تلفیقی از سنتی و تجربی است، افزود: کار مطالعاتی سند توسعه اشتغال پایان یافته و پتانسیل های اشتغال روستایی شناسایی شده و باید برای حل مشکل اشتغال به سمت روستاها برویم.
** راه اندازی کانون کارآفرینی
معاون اشتغال اداره کل تعاون و کار آذربایجان شرقی از راه اندازی کانون کارآفرینی در استان به منظور ایجاد اشتغال فراگیر خبر داد و گفت: هیات امنا کانون متشکل از شش نفر بخش دولتی و شش نفر هم بخش خصوصی است که این کانون ها مجوز مراکز مشاوره کارآفرینی ارایه می دهند.
طاهری با بیان اینکه برای ایجاد فرصت شغلی به دنبال پرورش کارآفرین هستیم، خاطر نشان کرد: همه ساله طی فراخوانی کارآفرینانی که در زمینه افزایش اشتغال و افزایش سود موفق بودند، معرفی و از بین آنها کارآفرینان برتر انتخاب می شوند.
رئیس اداره توسعه کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه مباحث کارآفرینی در دنیا جدید است که در کشور ما هم نسبت به دنیا خیلی جدید است، گفت: قدمت آن در دنیا 70 سال و در ایران کمتر از 20 سال است که اولین دانشجویان کارآفرینی هنوز فازغ التحصیل نشده اند.
بلال عسگری متولی کارآفرینی را وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد و افزود: از آذر ماه 1393 اداره توسعه کارآفرینی در اداره کل استقرار یافت که با همکاری جهاد دانشگاهی 35 مربی کارآفرین آموزش دیده و هم اکنون در سطح استان به افراد آموزش می دهند.
وی، تعداد مراکز مشاوره خدمات اطلاع رسانی و کارآفرینی فعال استان را 10 مرکز اعلام و خاطر نشان کرد: طی 11 جشنواره، 110 کارآفرین برتر استان انتخاب شدند که شش کارآفرین در سطح ملی است.
عسگری از امضای تفاهم نامه ای با دانشگاه تبریز، جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش جهت آموزش مهارت و کارآفرینی به دانش آموزان خبر داد و گفت: وظیفه استارت آپ ها نهادینه کردن کارآفرینی و عارضه یابی صنعت، اقتصاد و تولید است.
رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در زمینه ایجاد اشتغال بیشتر بدنبال ایفای نقش تنظیم و هماهنگی بین بانک ها و دستگاه ها در جذب اعتبار هستیم و می خواهیم در محوریت اشتغال باشیم، گفت: شورای توسعه و برنامه ریزی استان که یکی از کارگروه های اشتغال است سعی بر رفع موانع اشتغال و ارائه راهکار دارد.
جلیل روحانی از نظام جامع اطلاع رسانی بازار کار خبر داد و افزود: هم اکنون کاریابی ها فرصت های شغلی را بر روی سایت قرار می دهند و متقاضیان بدون مراجعه حضوری شغل مورد علاقه را انتخاب می کنند.
وی تلاش بر آموزش های عملی و مهارتی به نیروهای تازه فارغ التحصیل تحت عنوان ' مهارت آموزی در محیط کار واقعی ' توسط سازمان فنی و حرفه ای با عنوان کارورزی را از جمله اقدامات اداره کار برشمرد و افزود: در این طرح دانش آموزان تا فارغ التحصیلان دکتری در سایت ثبت نام می کنند و رشته های مورد نیاز صنعت را انتخاب و دوره آموزشی را سپری می کنند.
روحانی، مزایای این طرح را پرداخت بیمه مشارکت مدنی توسط دولت ذکر کرد و گفت: در این طرح واحدهای تولیدی که به نیروی کار ماهر نیاز دارند، خودشان آموزش می دهند و در صورت نیاز استخدام می کنند و دو سال از پرداخت حق بیمه هم معاف هستند.
رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خاطر نشان کرد: در کارآفرینی و اشتغال بدنبال نهاد سازی هستیم که کارگزاری توسعه کسب و کار و اشتغال به همین منظور راه اندازی شده که دینامیک کسب و کار استان را مطالعه و به شورای عالی اشتغال ارایه داد.
روحانی طرح تکاپو (توسعه کسب و کار پراشتغال) و اشتغال پایدار را از دیگر برنامه های اداره کار برشمرد و گفت: طبق این طرح رشته های پراشتغال منطقه مثل کیف و کفش، فرش، آجیل و خشکبار، گردشگری و آی تی در وهله اول صیانت می شوند و در مرحله بعد آموزش و ابتکارات جدید برای ایجاد اشتغال به این رشته ها افزوده می شود.
وی با بیان اینکه برای توسعه واحدهای تولیدی موفق تسهیلات می دهیم، خاطر نشان کرد: حمایت از واحدهای تولیدی جهت حفظ اشتغال موجود و ایجاد شغل جدید دستورالعمل این نهاد است.
مسئول دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال آذربایجان شرقی نرخ بیکاری دو رقمی را مهم ترین چالش استان ذکر کرد و گفت: نرخ بیکاری که هر سال افزوده می شود علاوه بر آن بیکاری پنهان هم مغفول مانده است.
فاطمه شعارقدس مشکل بعدی را نرخ بیکاری جوانان تحصیل کرده دانست و افزود: نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 24 سال استان 23.8 درصد است که بیشتر آنان فارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند.
وی عدم تناسب آموزش ها با بازار کار را یکی دیگر از چالش های بیکاری عنوان و خاطر نشان کرد: در این راستا ستاد اقتصاد مقاومتی بسته اشتغال و توانمند سازی نیروی کار را تعریف کرده است.
** اختصاص 408 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از اختصاص 408 میلیارد ریال تسهیلات به مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و گفت: این رقم در سال گذشته 50 میلیارد ریال بود که امسال بیش از هشت برابر شده است.
وی افزود: پارسال 120 درصد میزان تسهیلات اختصاص یافته به استان در بخش مشاغل خانگی، طرح به 2 بانک عامل معرفی کردیم.
وی با اشاره به افزایش شمار بانک های عامل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به چهار بانک در سال جاری اضافه کرد: تمام تلاش خود را برای هماهنگی با بانک های عامل جهت تسهیل در جذب و پرداخت آسان سهم امسال آذربایجان شرقی از تسهیلات مشاغل خانگی به کار می گیریم.
معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل کار و امور اجتماعی آذربایجان شرقی، برنامه های این اداره کل در سال جاری برای کمک به رونق اشتغال را در سه محور توانمندسازی نیروی کار، مهارت آموزی در محیط کار واقعی و طرح کارورزی اعلام کرد.
وی همچنین از ابتکار دولت تدبیر و امید برای اجرای طرح 'تکاپو و کارورزی' با رویکرد رونق اشتغال خبر داد و افزود: در قالب طرح تکاپو در هر استان کارگزارانی تعیین شده اند که رشته های پر محصول و سودآور هر منطقه را برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال شناسایی و حمایت می کنند.
طاهری با بیان اینکه در طرح کارورزی نیز باید 140 هزار نفر از فارغ التحصیلان دیپلم به بالا شرکت کنند، گفت: حدود 10 هزار نفر در آذربایجان شرقی در این طرح ثبت نام کردند که به 200 واحد تولیدی و صنعتی معرفی می شوند.
وی در توضیح طرح کارورزی اظهار کرد: در این طرح که کارآموزی در محیط کار واقعی است، کارآموزان به مدت شش ماه مشغول کار و آموزش می شوند و بعد از 6 ماه در صورت رضایت کارفرما، تا دو سال قرارداد کار می بندند؛ در این طرح کارفرماها در مدت اجرای قرارداد، از پرداخت حق بیمه معاف بوده و دولت سهم کارفرما را پرداخت می کند.
طاهری همچنین از اجرای طرح مهارت آموزی تحت عنوان 'استاد و شاگردی' برای کمک به رونق اشتغال خبر داد و گفت: واحدهای تولیدی متقاضی شرکت در این طرح نیز مشمول بیمه نخواهند بود اما سازمان فنی و حرفه ای باید شرایط کارآموزی آنها را تائید کند.
وی، اشتغال روستایی را نیز یکی از اولویت های دولت جهت رونق اشتغال و تثبیت جمعیت روستایی ذکر کرد و افزود: حدود 50 هزار میلیارد ریال اعتبار با بهره بانکی شش درصد به این بخش اختصاص یافته که در توزیع استانی سهم آذربایجان شرقی حدود 4 هزار و 400 میلیارد ریال است.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، ظرفیت مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال را بالا توصیف کرد و گفت: در سال جاری حدود 400 میلیارد ریال اعتبار به این بخش اختصاص یافته که هر فرد متقاضی تا سقف 150 میلیون ریال با بهره چهار درصد می تواند دریافت کند.
مسئول دبیرخانه کارگروه تخصصی اشتغال از ارتقای مهارت برای افراد جویای کار و شاغلان در سه محور طرح تکاپو، مداخلات در بازار کار و توسعه نهادی و مالی و طرح های اشتغال حمایتی خبر داد و گفت: فرصت های شغلی پیش بینی شده در سال جاری 651 هزار نفر است که سهم استان 26 هزار نفر است.
' فاطمه شعارقدس'، اعتبارات در نظر گرفته شده برای اشتغال فراگیر را 210 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که هنوز دستورالعمل استانی اعلام نشده است، خاطر نشان کرد: 10 رسته شغلی اولویت دار در استان برای اجرای اشتغال فراگیر شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در طرح کارورزی نیز سهم استان آموزش مهارت پنج هزار نفر از فارغ التحصیلان است که حدود 9 هزار نفر تا کنون در سامانه ثبت نام کرده اند که تعداد واحدهای پذیرنده استان 183 واحد می باشد.
شعارقدس شرایط واحدهای پذیرنده کارورز را داشتن مجوز فعالیت،اعلام کرد و گفت: طول دوره کارورزی 4 الی 6 ماه است که مشوق هایی از جمله معافیت دو ساله از پرداخت حق بیمه در صورت جذب کارورز در نظر گرفته شده است.
رییس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فقدان نظام اطلاعات بازار کار، نداشتن مهارت عملی و مغفول ماندن شرکت های دانش بنیان را از چالش های حوزه اشتغال برشمرد و گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مزیت های استان است که باید با آموزش مهارت تهدید بیکاری شان به فرصت اشتغال زایی تبدیل شود.
جلیل روحانی تبریز را به عنوان برندی در زمینه اشتغال زایی معرفی کرد که هنوز نتوانسته ایم از آن استفاده بهینه بکنیم، افزود: رسته هایی چون فرش، آجیل، چرم، کفش و پوشاک، تولید انگور، میوه های هسته دار، پرورش طیور، زنبور داری و آی تی در استان بهترین زمینه اشتغال زایی را دارند که با آموزش جوانان و ارایه تسهیلات به دنبال ایجاد اشتغال فراگیر در این زمینه ها هستیم.
هماهنگی و تنظیم: نعمت مرادپور ** انتشار دهنده: رستگار
6132/6183
کپی شد